Vo Fexi vieme hravo riešiť neštandardné situácie

Rolety Deň a noc Fexi vynikajú hneď v niekoľkých ohľadoch. Jedným z nich je aj fakt, že spoločnosť Fexi dokáže vďaka svojmu profesionálne vyškolenému personálu vyriešiť každú situáciu, a nech už zháňate rolety do akéhokoľvek priestoru, u nás nájdete riešenie vždy.

 

clanek_001

Rolety Deň a noc od Fexi

Rolety Deň a noc od Fexi predstavujú nadčasový variant zatienenia, ktorý do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá zatieniť. Veľmi ľahko sa ovláda, je vyrobená z prvotriednych materiálov a vďaka skutečne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodí do každého interiéru. Ide skrátka o elegantný, minimalistický, bezpečný, funkčný a jednoduchý spôsob regulácie svetla vhodný do každého interiéru za veľmi priaznivé ceny.

Konštrukcia roliet Deň a noc je veľmi podobná, ako aj u klasických roliet – látka sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá je umiestnená nad oknom. Tienenie teda zaisťuje látka rôznych vzorov, farieb a priesvitnosti. Látka nevisí len tak vo vzduchu, ale je vedená pevným silonom. Rolety Deň a noc Vám tiež môžu pripomínať bežné žalúzie. Rovnako ako žalúzie sa totiž tiež skladajú z jednotlivých „lamiel“. Rovnako ako u žalúzií, aj u roliet Deň a noc sa môžete rozhodnúť pre narolovanie celej látky a tým okno úplne odkryť, alebo naopak na vyrolovanie až dole a okno zakryť.

Rozdiel medzi žalúziami a roletami deň a noc tu predsa len je. Pri stiahnutých žalúziách regulujeme priechod svetla zmenou uhla, ktorý jednotlivé lamely zviera so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú jednoducho nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktorú dovolíme svetlu prechádzať.

Látky roliet Deň a noc

Látka na roletách Deň a noc je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov. Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky. Čo sa týka priehľadnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie docielite. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálne zatienenie môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout.

Ako vybrať správne rolety Deň a noc?      

Aby rolety vo Vašom dome plnili svoju funkciu čo možno najlepšie, je potrebné vybrať tie pravé.

Výber vhodného designu roliet

Už na samotnom začiatku výberu roliet si treba uvedomiť, že každá miestnosť má svoje špecifické potreby. Jedny a tie isté rolety sa preto nemusia hodiť do spálne, kúpeľne aj detskej izby. Vždy preto musíte dopredu starostlivo zvážiť, čo od roliet v danej miestnosti očakávate a akú chcete, aby plnili funkciu. Či majú iba príjemne regulovať denné svetlo, alebo majú danú miestnosť zatemniť.

Najdôležitejším aspektom pri výbere nových roliet je teda ich design. Lebo to, ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja predovšetkým od designu a farieb látok.

Akú farbu roliet zvoliť?

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností.

Do akej miestnosti sú ideálne svetlejšie látky?

Teraz už teda zrejme dobre viete, že čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Nie je však rozhodne vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej rade blackout nájdete napríklad krémové alebo sivé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatieniť. Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla. Zároveň je však dôležité spomenúť, že aj svetlejšie látky poskytujú dostatok súkromia a celý dom príjemne zútulnia.

Do akej miestnosti sú vhodné tmavšie látky?

Naopak blackout látky sa hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj viac než uspokojivá. Je totiž dobré si uvedomiť, že ešte stále ide o rolety, ktoré sú namontované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú blackout rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a reguláciu ostrých slnečných lúčov a večer, kedy sa chystáme zaľahnúť k spánku, ich môžeme ľahko zatemniť.

clanek_002

V čom sú rolety Fexi také výnimočné?

Rolety Deň a noc Fexi sú nadčasové, minimalistické, elegantné, bezpečné a cenovo priaznivé. Vyrobené sú z prvotriednych materiálov a do interiéru Vášho domu perfektne zapadnú vďaka širokej ponuke jedinečných farieb.

Funkčnosť, ovládateľnosť a praktičnosť

To, prečo si rolety Fexi hlavne kupujete, je predovšetkým možnosť plynulej regulácie svetla v akomkoľvek interiéri. Keďže sa rolety naozaj veľmi ľahko ovládajú, regulácia svetla sa razom stane otázkou pár sekúnd. Na ovládanie roliet môžete navyše zvoliť buď klasickú retiazku, alebo prípadne využiť našu ponuku elektrických roliet s elektrickým bezdrôtovým motorčekom. Za ďalšiu prednosť roliet Fexi je možné považovať ich jednoduchú montáž. Pokiaľ sa rozhodnete svoje nové rolety Fexi upevniť jednoduchým zavesením na okno, všetko môžete mať hotové do 5 minút. A to aj bez použitia vŕtačky. Rolety Fexi samozrejme môžete tiež navŕtať na okno alebo do steny. Záleží iba na Vás, akému spôsobu upevnenia dáte prednosť.

Rolety Fexi sú bezpečné aj pre deti

Opomenúť nesmieme ani veľmi dôležitý fakt, že sú rolety Fexi vhodné do priestoru, kde sa pohybujú deti.

Keďže najväčšie riziko môžu pre deti predstavovať voľne sa pohybujúce retiazky na ovládanie roliet, ponúkame Vám hneď niekoľko možností, ako sa dá toto prípadné nebezpečenstvo ľahko vyriešiť.

Čo sa týka samotných retiazok, stačí iba zvoliť ich vhodnú dĺžku, na ktorú by menšie dieťa nedosiahlo. Opačné riešenie si žiada situácia, ak si plánujete zaobstarať nové rolety do domu s dieťaťom, ktoré ich už dokáže samo ovládať. V tej chvíli je dôležité, aby dieťa na retiazku ľahko a bezpečne dosiahlo.

Výhodou je, že si u nás môžete ideálnu dĺžku retiazky kedykoľvek ľahko doobjednať. Ako teda bude Vaše dieťa rásť, môžete bez problémov dokúpiť nové retiazky s vyhovujúcou dĺžkou.

Predísť všetkým nešťastiam, ktoré sú s ovládacími retiazkami spojené, môžete tiež pomocou praktickej bezpečnostnej kladky, ktorá zabraňuje voľnému pohybu retiazky a vytvoreniu slučky.

Pokiaľ sa chcete ovládacej retiazke úplne vyvarovať, môžete staviť na nami ponúkané elektrické rolety s diaľkovým ovládaním.

clanek_003

Vo Fexi vyriešime aj neštandardné situácie

Ďalej Vás na spoločnosti Fexi určite zaujme aj to, že či už budete potrebovať počas výberu, objednávky či následnej montáže nových roliet s čímkoľvek poradiť, sme tu pre Vás a so všetkým Vám vždy ochotne poradíme.

My vo Fexi sa totiž nebojíme žiadnej výzvy a všetky neštandardné situácie riešime s úsmevom. Či už teda bude realizácia Vašich predstáv akokoľvek zložitá, na všetkom sa s Vami dohodneme, so všetkým Vám poradíme, a predovšetkým spoločne všetko vyriešime tak, aby ste boli s našimi roletami maximálne spokojný. Či už váhate počas samotného výberu roliet, merania alebo si nie ste istý, ako rolety ideálne upevniť, kedykoľvek sa na nás neváhajte obrátiť. Rozhodne sa teda nemáte čoho obávať, my vo Fexi vždy nájdeme riešenie na akúkoľvek situáciu.

To, že dokážeme vyriešiť naozaj akúkoľvek prekážku, dokazujú denne predovšetkým kladné hodnotenia našich zákazníkov. A jedno také kladné hodnotenie udelil nášmu webu Fexi aj klient, ktorý hľadal vhodné zatienenie do rohu miestnosti. Všetko prebral s naším personálom, ktorý mu navrhol riešenie a spoločne všetko vymysleli tak, aby bol výsledok čo najlepší. Čo sa bezpochyby podarilo (pozri foto vyššie).

Pri montáži roliet na stenu do rohu miestnosti má totiž zákazník 3 možnosti (viď ilustračnú snímku nižšie). Pokiaľ totiž plánujete umiestniť rolety do rohu miestnosti, vždy bude medzi látkou medzera. V tej chvíli sa musíte rozhodnúť, či to bude presne uprostred (snímka B) alebo viac vľavo alebo vpravo (snímka A a C), kedy je však medzera reálne menšia ako v prípade B. 

clanek_004

Pri výbere nových roliet je skrátka najdôležitejšie predovšetkým to, aby si zákazník dokázal dobre predstaviť, ako Fexi kazety vyzerajú. A práve aj to Vám dokážu zamestnanci Fexi vysvetliť. Rovnako Vám tiež pomôžu vysvetliť, ako si nakresliť alebo urobiť značky na stenu tak, aby výsledok vyzeral rovnako úchvatne, ako u nášho spokojného zákazníka.

Neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť

Ak si teda neviete s čímkoľvek rady, ozvite sa nám na číslo +420 222 205 172 a náš odborne preškolený personál s Vami všetko vyrieši. Sme tu pre Vás k dispozícii každý všedný deň od 8 do 16 hodín. Prípadne nám tiež pomocou e-mailu info@fexi.sk môžete zaslať fotografie alebo videá s Vaším problémom alebo nejasnosťou, a v následnom telefonáte s našimi odborníkmi môžete na tento e-mail odkázať. Veľmi tak zjednodušíte prácu našich operátorov, ktorí budú môcť lepšie vyhodnotiť situáciu a poradiť vám. Zamestnanci podpory sú dôkladne preškolení. Poznajú aj úplné detaily produktu a veľmi dobre vedia, ako si poradiť so všetkými prekážkami. Nemusíte sa teda na nich báť obrátiť skutočne s čímkoľvek. Ku kontaktu s nami môžete taktiež využiť kontaktný formulár alebo s nami môžete zostať v spojení na Facebooku, Instagrame či YouTube.