Ako správne leňošiť

Pojem work-life balance sa v posledných rokoch skloňuje čoraz častejšie. Ide o pojem, ktorý špecifikuje rovnováhu medzi pracovným a osobným životom. Ako takú rovnováhu docieliť, prečo je balans medzi týmito dvoma sférami taký dôležitý a ako Vám v tom môžu pomôcť rolety Fexi?

clanek_001

Work-life balance

Rovnováha medzi kariérou a súkromím nie je akokoľvek merateľná a každý si ju musí nájsť sám. Každý človek je iný a má úplne odlišné potreby. Rovnováha tak neznamená, že všetci by sme mali tráviť v práci 10 hodín denne, 2 hodiny denne venovať výhradne sebe, 8 hodín spánku a 4 hodiny rodine. Len my sami najlepšie vieme, čo je pre nás najlepšie.

Už dávno nie je v móde obetovať kariére celý svoj osobný život. Čím ďalej tým viac si ľudia uvedomujú, aké je dôležité viesť pestrý život. Práve ten totiž prispieva k duševnému zdraviu, lepšej výkonnosti vo všetkých oblastiach života a celkovej vyrovnanosti daného človeka.

Prestaňte lipnúť na detailoch

Je to práve prehnaný perfekcionizmus, ktorý mnohým z nás uberá na spokojnom živote. Túžba po dokonalosti má za následok, že práve perfekcionisti veľmi často končia vyhorením alebo sa pod ťarchou stresu úplne zrútia. 

Naučte sa preto, že všetko, čo robíte, či už v pracovnom alebo súkromnom živote, nemusí byť vždy dokonalé. Skúste prijať heslo, že niečo jednoducho občas stačí. Jediné, čo by malo byť skutočne perfektné, je Vaše šťastie. Nie vždy je však kľúč k spokojnému životu skvele uprataný byt a dokonale odvedená práca.

clanek_002

Nebojte sa povedať NIE

Častým problémom býva okrem prehnaného perfekcionizmu aj fakt, že sa bojíme hovoriť nie. Je pritom tak veľmi dôležité, aby sa našimi prioritami nestávali potreby druhých. Nerobte zo seba mučeníka a naučte sa hovoriť nie zakaždým, pokiaľ pre Vás daná vec nie je naozaj dôležitá. Uvidíte, že sa vlastne nič zas tak zásadného nezmení. Len Vy budete zase o kúsok spokojnejší. A navyše si tak vybudujete prirodzený rešpekt a úctu druhých. Aby ste teda našli správnu rovnováhu v živote, je skrátka naozaj dôležité naučiť sa hovoriť nie bez najmenšieho pocitu viny, a to zakaždým, keď Vám daný záväzok voči druhému spôsobuje akýkoľvek stres či časovú tieseň.

Buďte svojou najväčšou prioritou

Uvedomte si, že aby ste mohli kvalitne odvádzať svoju prácu a žiť skutočne šťastný život, musíte byť v celkovej pohode. Buďte preto sami pre seba tou vôbec najväčšou prioritou, rozmaznávajte sa a nebojte sa potešiť malými radosťami. Nie je to žiadne sebectvo, ale nutná sebazáchova.

Víkendy nie sú nutne od toho, aby ste počas nich doháňali všetky resty pracovného týždňa a všetku energiu venovali upratovaniu, rodine a vareniu. Vždy do svojich víkendových plánov zahrňte čas pre seba a hlavne veci, ktoré Vás osobne tešia a nabíjajú.

Rovnako tiež neodkladajte rôzne potešenia a radosti až na víkendy či dovolenky, ale aj počas pracovného týždňa robte maličkosti, ktoré Vás tešia. Nebojte sa v utorok zájsť na jogu alebo vo štvrtok s kamarátkou na víno. Alebo si jednoducho každý pondelok popoludní spríjemnite sladkým dezertom. Uvidíte, že pokiaľ sa budete cítiť v pokoji a pohode, aj práca Vám pôjde oveľa lepšie od ruky.

clanek_003

Pohoda doma aj v práci

Nájsť správny balans medzi pracovným a súkromným životom býva niekedy skutočne náročné. A to obzvlášť vtedy, ak nemáte pevnú pracovnú dobu, ale napríklad pracujete sami na seba. Či už ste však v práci alebo doma, vždy si snažte dané miesto čo najviac zútulniť, aby ste sa v ňom za všetkých okolností cítili skutočne príjemne.

Vyzdobte si ho predmetmi, ktoré vo Vás evokujú pekné pocity, doplňte ho o vonné sviečky a nezabúdajte na správnu svetelnú atmosféru, ktorá je pre spokojný život skutočne nevyhnutná. S vytvorením vhodných svetelných podmienok vám okrem iného môžu pomôcť rolety Fexi. 

clanek_004

Rolety Fexi do kancelárie aj domov

Rolety Deň a noc Fexi predstavujú minimalistický a elegantný variant zatienenia, ktorý do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá prakticky úplne zatemniť.

Rolety Fexi sa veľmi ľahko ovládajú, sú vyrobené z prvotriednych materiálov a vďaka bohatej ponuke farieb a odtieňov sa skvele hodia do každého interiéru. Pokiaľ teda hľadáte nové zatienenie do kancelárie, obývacej izby alebo kuchyne, určite si z našej ponuky vyberiete práve také rolety, ktoré sa do daného interiéru budú perfektne hodiť.

Čo sa týka priehľadnosti látok roliet Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte Blackout rolety. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie. Avšak aj blackout látky Vám na našich stránkach ponúkame vo svetlejších odtieňoch, aby si tie pravé pre svoj domov vybral skutočne každý.

Kam sa hodia svetlejšie rolety?

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlé rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Kam sa hodia tmavšie rolety?

Naopak tmavšie odtiene sa hodia najmä do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. A práve vďaka tomu sú tmavé rolety vhodné do izieb, kde spíme - teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

clanek_005

Ako správne čistiť rolety Fexi?

Pokiaľ sa teda aj Vy rozhodnete, že práve rolety Deň a noc Fexi budú tými, ktoré budú u Vás doma či v práci regulovať svetlo, nemusíte sa báť, že by ich údržba bola nejako náročná.

K obvyklej údržbe a čsteniu roliet Fexi nie je potrebné nič špeciálne. Hravo Vám postačí obyčajná vlhčená handrička alebo vysávač. Vďaka týmto ľahko dostupným pomocníkom môžete svoje rolety Deň a noc Fexi udržiavať stále krásne a čisté.

Rolety čistite na okne

Počas bežného čistenia nemusíte rolety dávať dole, vďaka čomu si ušetríte demontáž a následnú montáž. Pri čistení a odstraňovaní väčších nečistôt však môžete rolety bez obáv demontovať.

Suchá alebo vlhká handrička?

Nie je to žiadna veda ani alchýmia, rolety Deň a noc vyčistíte ľahko. Pre menšie fľaky Vám postačí suchá handrička. Pokiaľ bude znečistenie väčšie, použite vlhkú handričku. Vyčistené miesto nechajte následne dôkladne preschnúť.

Použitie čistiacich prostriedkov

V prípade potreby môžete použiť šetrné čistiace prostriedky, ktoré nezmenia farbu rolety a ani ju nijako nepoškodia. Než sa pustíte do čistenia, vždy si najskôr otestujte čistiaci prostriedok na malom kúsku látky, ktorý nie je toľko vidieť. Časť látky vždy zostáva namotaná hore v mieste kazety, nikdy sa nevymotáva a nikdy teda nie je vidieť. Práve toto miesto je ideálne na otestovanie prípravku.

Stavte na vysavač

Na čistenie roliet Deň a noc môžete bez problémov použiť aj vysávač. Pokiaľ je to možné, vždy však znížte jeho výkon na minimum.

Rolety neperte ani nežehlite

Rolety Deň a noc odporúčame neprať v bežnej práčke ani nežehliť, ale v prípade potreby môžete odniesť rolety Fexi do čistiarne.

Rolety nerolujte mokré 

Pokiaľ je roleta po čistení mokrá, rolujte ju, až bude usušená. Na čistenie roliet je dobré si vybrať aj pekné slnečné počasie. Vidíte všetky nečistoty oveľa lepšie a taktiež Vám roleta po čistení oveľa rýchlejšie uschne.

clanek_006

Kontaktujte nás a nechajte si poslať 8 vzoriek zadarmo

Ak si náhodou nebudete istí, aké rolety si máte zaobstarať, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej miestnosti pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve z toho dôvodu Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo. Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu či k stene v danej miestnosti a až potom si rolety v pokoji objednať.

Zároveň nás taktiež môžete kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodin. Či už si teda počas výberu, objednávky či montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás.