Ako u nás balíme rolety

FEXI sa snaží tieto sporné situácie aktívne riešiť s prepravcom. Ak objavíte poškodený diel, vymeníme ho. Ak je ale zničená celá zásielka, činíme zodpovedným dopravcu. Vám potom náleží buď nový tovar, či vrátenie peňazí.

Vo FEXI každú objednávku dôkladne ručne zabalíme do niekoľkých vrstiev, aby sme zásielku čo najviac ochránili pri preprave.

A ako presne to vlastne robíme?

  1. Namotané rolety najprv pevne obtočíme úzkou stretch fóliou, aby sa nerozmotali.
  2. Na celofán nalepíme štítok, na ktorom je napísané, o akú roletu ide. Ešte než ju začnete rozbaľovať, už rovno viete, o akú konkrétnu roletu ide.
  3. Ak objednávate viac kusov roliet, dajú sa väčšinou dve k sebe. Tvoria tak pevnejšie teleso, ktoré je pri preprave menej náchylné na poškodenie.
  4. To celé potom dôkladne zaistíme bublinkovou fóliou s dôrazom na konce rolety a prípadný náraz.
  5. Celý balíček opäť omotáme stretch fóliou, aby bublinková fólia držala na mieste.
  6. K rolete potom pridáme návod na montáž a zľavové kupóny. Tie môžete rozdať v rodine alebo využiť na ďalší nákup.
  7. Takto zabalená roleta alebo rolety sa dajú do pevného plastového rukávu, ktorý sa hermeticky uzatvorí. Všetko je teda vodotesné – už sa nám stalo, že balíky nechal dopravca ležať v daždi. Kartónová prepravná škatuľa sa mohla trochu rozmočiť, ale na zabalené rolety to žiadny vplyv nemalo.
  8. K roletám v rukáve pridáme diely na montáž a tiež sa hermeticky uzatvoria. Diely sú v inom oddiele rukávu než samotné rolety. Opäť tým minimalizujeme vzájomné otieranie pri pohybe.
  9. Nakoniec všetko vložíme do pevnej kartónovej škatule, ktorú podľa potreby ešte vystelieme bublinkovou fóliou, aby sa obsah zbytočne neposúval v škatuli.
  10. Nakoniec na škatuľu už len nalepíme nálepku FEXI s číslom vašej objednávky a nálepku s adresou pre dopravcu.

Prečo balíme tak komplikovane? Nie je to preto, aby ste museli trhať škatuľu, strihať konce igelitov, párať stretch fólie a trhať bublinkové fólie, aby ste sa konečne dostali k roletám a mohli ich zavesiť. Cieľom je ochrániť rolety pri preprave na čo najvyššiu mieru.

Koniec koncov – pozrite sa do našej výroby, ako balíme rolety Deň a noc na expedíciu: