Akým spôsobom sa posielajú vzorky?

Plánujete si zaobstarať nové rolety Deň a noc od Fexi, ale nie ste si istý, ako budú v interiéri Vášho domu vyzerať? Nechajte si zaslať niekoľko vzoriek a vyberte si tie pravé priamo z pohodlia svojho domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danom priestore pôsobiť, nemusí byť ľahké. Na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú. Fotky sú veľmi starostlivo upravované, aby sa odtieň čo najviac zhodoval. Problém však tkvie v tom, že každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom. Avšak aj tak chodiť po byte s notebookom či mobilom a prikladať ho k oknu nie je práve veľmi praktické. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si ale predsa len chcete odtiene najprv porovnať na obrazovke Vášho zariadenia, pozrite sa v detaile produktu na štvrtú fotku, ktorá odtieň priblíži najvernejšie. Pokiaľ váhate medzi dvoma farbami a chcete si ich porovnať na našich stránkach, môžete to urobiť tak, že si fotky oboch otvoríte v dvoch menších oknách a porovnáte ich.

clanek_001

Objednajte si vzorky látok až k Vám domov

Pokiaľ si teda nie ste istý, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov naozaj rýchlo.

Vidieť vzorky daných látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo u seba doma. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene, a až potom si rolety objednať. Pokiaľ Vám na designe naozaj záleží, môže sa jednoducho stať, že výsledný odtieň rolety Deň a noc bez pomoci vzorky látky jednoducho netrafíte.

Akú farbu roliet Fexi vybrať?

Samotná látka na roletách Deň a noc Fexi je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov.

Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky. Čo sa týka priesvitnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete.

Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať skutočne dôkladne.

Konkrétnu farbu samozrejme necháme čisto na vás. Čo sa ale týka jednotlivých rád, máme pre vás radu. Svetlé látky s nižšou gramážou sa hodia do miestnosti, ktoré potrebujete presvetliť, a naopak látky tmavšie s vyššou gramážou sa hodia do miestnosti, kde napríklad spíte a potrebujete tmu.

Dalo by sa teda povedať, že látky z rady SILVER - FAREBNÉ sa hodia najmä do detských izieb, pretože majú výrazné farby. Látky z rady GOLD - PRÍRODNÉ a PLATINUM - ZATEMŇUJÚCE môžete použiť do spální a miestností, kde spíte. Látky z rady DIAMOND - LUXUSNÉ sú skvelé pre kuchyne, konferenčné miestnosti, obývacie izby alebo kancelárie. 

 

  • Kam sa hodia rolety so svetlejšími látkami?

 

Čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Nie je však vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej rade blackout nájdete napríklad krémové alebo sivé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatemniť.

Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

 

  • Kam sa hodia rolety s tmavšími látkami?

 

Naopak látky z rady blackout sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že ešte stále ide o rolety, ktoré sú namontované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú blackout látky rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Takéto rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

clanek_002

Ako si objednať vzorky roliet?

Objednať si vzorky je veľmi jednoduché. Vyberte si také rolety, látky a design, o ktorých si myslíte, že by vo Vašom byte vyzerali dobre. V tomto okamihu nie je vôbec potrebné premýšľať napríklad o type kazety, či o tom, na ktorej strane rolety má byť ovládanie.

Postupovať je možné dvoma spôsobmi:

  • Môžete si vyberať priamo v ponuke roliet. Vyberiete si rolety podľa rady: SILVER - FAREBNÉ, GOLD - PRÍRODNÉ, PLATINUM - ZATEMŇUJÚCE, DIAMOND - LUXUSNÉ. Pri každom type roliet Deň a noc je uvedené aj to, v akých kazetách ich dodávame. Štandardne sú k dispozícii Otvorená, POLO a MAXI kazeta.
    Súčasťou názvu rolety je aj kód látky. Napríklad roleta Deň a noc, Oriental čierna breza, AA 107 má kód látky AA 107. Zaznamenajte si ho niekam a pokračujte v hľadaní a prezeraní ďalších látok. Vždy, keď nájdete látku, ktorá Vás zaujme, poznačte si jej kód.
  • Hľadajte látku len v zozname vzoriek. Vo chvíli, keď vyberáte len typ látky a vzor, ​​nemusíte riešiť nič iné. Pokojne teda choďte na ponuku vzoriek zadarmo a len očami vyberajte vhodnú látku. Výhodou je, že máte všetky látky a ich kódy na jednom mieste.

Ak si chcete pozrieť ilustračný obrázok, stačí na vybranú látku kliknúť a dostanete sa do detailu konkrétnej rolety. Tým získate predstavu, ako vyzerajú rolety nainštalované v miestnosti.

Akonáhle máte vybrané konkrétne látky, stačí na stránke vzoriek zadarmo vyplniť jednoduchý formulár. Zadajte svoje meno a e-mailovú adresu, aby sme Vás mohli kontaktovať. Do textu správy vypíšte kódy látok (maximálne 8 látok) a taktiež svoju poštovú adresu, na ktorú Vám vzorkovník zašleme.

Pokiaľ si však ani z 8 zaslaných látok nevyberiete, skúste nás kontaktovať a určite sa nejako dohodneme. Ozvať sa nám môžete:

  • napísať svoju požiadavku priamo do formulára na stránke, 
  • zavolať na našu infolinku +421 222 205 172, 
  • napísať nám email na info@fexi.sk.

Vzorky pre Fexi chystá charita Hrabyně 

Vzorky pre spoločnosť Fexi chystá a pripravuje charita Hrabyně, ktorej poslaním je pomôcť ľuďom, ktorým život komplikuje neľahký zdravotný stav. Každou odoslanou vzorkou tak spoločne s Vami podporujeme dobrú vec.

Charita Hrabyně 

Charita Hrabyně je neštátna nezisková cirkevná organizácia. Hlavným predmetom činnosti tejto charity je charitatívna činnosť v prospech ľudí v núdzi, poskytovanie sociálnych služieb, zriaďovanie a prevádzkovanie charitatívnych služieb, domovov, ústavov, sociálnych a iných zariadení, prevádzkovanie chránených dielní pre zdravotne postihnutých, organizovanie zbierok a humanitárnych akcií za účelom pomoci.

clanek_003

A práve s charitou Hrabyně sme nadviazali v roku 2020 našu spoluprácu, ktorá trvá až do dnešnej doby. Spolupráca je zameraná predovšetkým na prípravu a chystanie vzoriek látok pre e-shop Fexi. Dnes je táto spolupráca navyše rozšírená o prípravu vzoriek pre e-shop  FOA

A boli to práve tieto spolupráce, ktoré napomohli k zriadeniu nového pracovného miesta pre osobu s handicapom, ktorá sa vďaka tomu mohla zapojiť do pracovného procesu a kolektívu. S každou objednanou vzorkou Fexi Vás tak môže tešiť pocit, že ste napomohli dobrému skutku.