Leto je v plnom prúde! Pustite sa do výberu vhodných roliet

Horúce letné dni sú stále tu, a tak možno aj Vy riešite, ako v interiéri svojho domova ľahko a jednoducho zachovať príjemný chládok. Skúste staviť na rolety Deň a noc Fexi, ktoré Vám môžu s vhodným zatienením interiéru nielen počas leta skvele pomôcť.

Počas letných dní, kedy dokážu byť slnečné lúče naozaj veľmi ostré, je správné zatienenie interiéru skutočne dôležité. Ak stavíte na rolety Fexi, máte vyhrané! V čom sú tieto rolety také výnimočné a prečo stojí za to si ich zaobstarať?

clanek_001

Rolety Deň a noc Fexi

Rolety Deň a noc Fexi sú v istých ohľadoch podobné klasickým roletám – látka sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá býva umiestnená nad oknom. Reguláciu prichádzajúceho svetla teda zaisťuje látka rôznych vzorov, farieb a priesvitností. Táto látka nevisí voľne vo vzduchu, ale je vedená pevným silónom.

Rolety Deň a noc by Vám tiež mohli pripomínať bežné žalúzie. Rovnako ako žalúzie sa totiž aj rolety Deň a noc Fexi skladajú z jednotlivých „lamiel“. Aj princíp fungovania je u oboch týchto variantoch zatienenia veľmi podobný. Jednoducho sa totiž môžete rozhodnúť pre vytiahnutie celej látky, a tým okno úplne odkryť, alebo naopak pre stiahnutie až dole a okno zakryť.

Aj napriek tomu však rozdiely medzi žalúziami a roletami Deň a noc existujú. Pri stiahnutých žalúziách regulujete priechod svetla zmenou uhla, ktorý jednotlivé lamely zvierajú so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú ľahko nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktorú dovolíme svetlu prechádzať.

Samotná látka na roletách Deň a noc je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov.

Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky.

Rolety Fexi sa veľmi ľahko ovládajú, sú vyrobené z prvotriednych materiálov a vďaka bohatej ponuke farieb a vzorov sa skvele hodia do každého priestoru. Ide skrátka o elegantný, minimalistický, bezpečný, funkčný a jednoduchý spôsob regulácie svetla vhodný do každého interiéru za veľmi priaznivé ceny.

Čo sa týka priesvitnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia môžete ľahko dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte rolety Blackout.

clanek_002

Rolety Fexi v lete obzvlášť oceníte

A práve vďaka svojim dvom vrstvám sú rolety Deň a noc Fexi ideálnym variantom, pomocou ktorého môžete ochrániť svoj dom pred ostrým slnkom. Ich schopnosť zachytávať a zadržiavať teplo medzi ich dvoma vrstvami znamená, že Váš domov pred teplom chráni skutočne efektívne.

  • Izolácia – vďaka svojim dvom vrstvám sú rolety Deň a noc Fexi ideálnym variantom, ako môžete ochrániť svoj dom pred ostrým slnkom a horúcimi letnými dňami. Ich schopnosť zachytávať a zadržiavať teplo pomáha znížiť účty za energiu, pretože môžu zadržiavať teplo v zime a naopak odrážať teplo v lete.
  • Tieň – v lete sme určite všetci často vďační za trochu tieňa. Zvlášť potom vtedy, keď sme boli vystavení teplu po celý deň. Vytvorte si preto aj Vy doma ideálne množstvo tieňa pomocou jednoducho ovládateľných roliet Fexi.

Ďalšie výhody roliet Deň a noc Fexi

Aké ďalšie nesporné výhody u roliet Fexi zaručene oceníte?

Ovládanie a upevnenie roliet

Čo sa týka upevnenia, rolety Deň a noc Fexi Vám ponúkame v 3 typoch kaziet,ktoré prinášajú 5 spôsobov upevnenia. Medzi ten vôbec najobľúbenejší spôsob sa radí jednoduché zavesenie rolety na okno. Zvoliť však môžete aj vŕtanie kazety do okna, stropu alebo steny.A keďže aj na detailoch záleží, tak je dobré vyladiť výber roliet až do samého konca. A to konkrétne vhodným výberom správnej farby, typu a strany mechanizmu na ovládanie. Voliť môžete z dvoch spôsobov ovládania a troch farebných variácií. Konkrétne teda môžete vyberať medzi klasickou retiazkou a elektrickými roletami. Záleží iba na Vás, čomu dáte prednosť. Farbu mechanizmu voľte vždy podľa farby Vášho okna alebo steny. V našej ponuke Vám mechanizmy ponúkame vo farbe bielej, hnedej a striebornej.

Čistenie a údržba

Obzvlášť ženy pri výbere roliet určite zaujíma, aká náročná bude ich údržba. Dámy, ničoho sa nebojte. Údržba a čistenie roliet Fexi nie je nič náročné. Drobné znečistenie je možné vyčistiť aj bez demontáže roliet pomocou suchej alebo vlhkej handričky alebo môžete na čistenie roliet použiť vysávač.

Bezpečnosť na prvom mieste

Ak kupujete rolety do domácnosti, kde žijú deti alebo domáce zvieratká, tak by ste mali myslieť predovšetkým na bezpečnosť. Najväčšie riziko môžu pre deti aj zvieratá predstavovať retiazky na ovládanie roliet.

Jednou z variant je teda obstaranie kratšej retiazky pre ovládanie, na ktoré by Vaše dieťa nedosiahlo. Požiadavku na kratšiu retiazku môžete ľahko pripísať do poznámky v treťom kroku objednávky.

Opačné riešenie si žiada situácia, ak plánujete zaobstarať nové rolety do izbičky pre dieťa, ktoré ich už dokáže samo bezpečne ovládať. V tej chvíli je dôležité, aby dieťa na retiazku ľahko dosiahlo. Ak by bola retiazka príliš krátka a dieťa by na ňu nedosiahlo, razom by sa pre ňu mohli stať nebezpečné všetky stoličky, ktoré by používalo na vyvýšenie.

Výhodou je, že si môžete vhodnú dĺžku retiazky kedykoľvek doobjednať. Ako teda bude Vaše dieťa rásť, môžete ľahko dokúpiť nové retiazky s vyhovujúcou dĺžkou.

Predísť všetkým nešťastiam, ktoré sú spojené s ovládacou retiazkou, môžete tiež pomocou bezpečnostnej kladky, ktorá zabraňuje voľnému pohybu retiazky a vytvoreniu slučky. Kladku je možné prilepiť alebo navŕtať na okno alebo do steny. Bezpečnostné kladky sú súčasťou všetkých roliet. Pokiaľ sa chcete ovládacej retiazke úplne vyhnúť, môžete staviť na elektrické rolety s diaľkovým ovládaním.

clanek_003

Nechajte si zadarmo zaslať vzorky roliet alebo nás kontaktujte

A ak si nie ste istí, aké konkrétne rolety Deň a noc si zaobstarať, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo u Vás doma. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej miestnosti pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak. Preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve z toho dôvodu Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo. Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť ku podlahe, nábytku, oknu alebo ku stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

Zároveň nás taktiež môžete kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodín. Či už si teda počas výberu, objednávky alebo montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás.

Ako ďalej je možné byt pred horúčavou ochrániť?

Na záver Vám prinášame 5 praktických rád, ako môžete jednoducho počas horúcich letných dní schladiť Váš domov.

 

  • Počas dňa zbytočne neotvárajte okná.
  • Vetrajte výhradne skoro ráno a v noci.
  • Snažte sa okná maximálne zatemniť vhodným typom zatienenia.
  • Pozor na elektroniku a spotrebiče (TV, žehlička, varná doska, počítač), ktoré môžu byť nežiadúcim zdrojom tepla.
  • Rozvešajte po miestnosti vlhké uteráky.