Navoďte si nórsku pohodu - rolety Deň a noc vo farbe imitácie dreva

Nie nadarmo sa Nóri a Dáni radia medzi najšťastnejšie národy. Jedným z faktorov, prečo to tak je, je zrejme skutočnosť, že žijú v súlade s prírodou. Aký vplyv môže mať príroda na našu psychiku, ako vytvoriť skutočne pohodový interiér inšpirovaný nórskymi zvykmi a ako Vám v tom môžu pomôcť rolety Fexi?

clanek_001

Šťastný život vďaka Koselig

Niet pochýb o tom, že šťastný život začína doma. A presne to si myslia aj Nóri. Práve preto vynašli mnoho spôsobov, ako urobiť život Koselig – pohodlným, príjemným, relaxačným a jednoducho takým, aby sa v ňom človek cítil skutočne dobre.

Koselig je pre Nóri niečo, ako je Hygge pre Dánov. Recept na takýto interiér pritom nie je nijako zložitý. Ide predovšetkým o to, aby ste sa v ňom Vy sami cítili skutočne dobre. Pomôcť k tomu môžu predovšetkým svetlé farby a prírodné materiály, medzi ktorými vždy dominuje drevo.

Ako teda do svojho domu zaviesť Koselig? Je to skutočne jednoduché. Usporiadajte svoje bývanie tak, aby nabádalo k spoločným činnostiam a chvíľkam odpočinku s Vašou rodinou a najbližšími.

clanek_002

Hygge u Vás doma 

Ako už bolo spomenuté, Koselig je pre Nórov to isté, čo pre Dánov Hygge. Čo Hygge predstavuje?

Hygge podstate zahŕňa všetko, čo sa týka príjemných pocitov. Môže to byť popoludňajšia šálka horúcej a voňavej kávy, príjemný večer s priateľmi, dychberúce okamihy na vysnívanej dovolenke alebo jedinečné chvíľky, kedy sa na chvíľu ponoríte sami do seba, a jednoducho si len tak užívate život.

K hygge štýlu patria napríklad aj obľúbené filmy, útulná atmosféra v pohodlnom domácom oblečení alebo napríklad bytové dekorácie, ktoré v nás vzbudzujú príjemné pocity. Skrátka všetko, čo v nás vyvoláva pocit skutočného šťastia, sa dá nazvať hygge.

Na to, aby ste si doma vytvorili pravú atmosféru hygge, toho príliš nepotrebujete.

Na navodenie domáckeho pocitu pohody postačí aj len niekoľko málo vecí. Medzi nimi by však rozhodne nemali chýbať napríklad sviečky, ktoré svojim jasným svetlom zútulnia každý priestor. Ďalej sa potom o príjemný pocit jednoducho postarajú aj hebučké deky a prikrývky. Hygge je absolútnym trendom aj v oblasti dekorácie a bytového designu. Čo rozhodne nie je žiadnym prekvapením. Bývanie je v Dánsku neoddeliteľnou a veľmi dôležitou súčasťou životného štýlu.

K útulnej atmosfére prispieva predovšetkým nostalgicky pôsobiaci štýl, ako je predovšetkým ten klasický vidiecky. Pre túto kultúru bývania je charakteristické množstvo svetlého dreva, nepriame osvetlenie a jemné prírodné farby.

Jednotlivé kusy nábytku vo vidieckom štýle alebo dekoračné predmety pôsobia po boku moderného zariadenia obzvlášť útulne. Vďaka tomu môže tento idylický štýl, ktorý je úzko prepojený s blahodarnou prírodou, pretvoriť aj predtým chladne pôsobiace bytové priestory či vidiecke stavby na skutočnú oázu pokoja a šťastia.

clanek_003

Vplyv prírodných materiálov na ľudskú psychiku

Keď je reč o nábytku a doplnkoch z prírodných materiálov, je dôležité spomenúť aj to, že je vedecky dokázané, že práve pobyt v prírode dokáže veľmi priaznivo ovplyvňovať ľudský organizmus. Koľko času však v prírode reálne trávime? Spojenie s krajinou ľuďom v dnešnej dobe skutočne chýba. Ľudské telo pritom vníma aj to, kedy mu je kontakt s prírodou zaistení aj sprostredkovane. Teda aj vtedy, ak sa v prírode priamo nenachádza, ale je obklopený vecami z prírodných materiálov. Zaobstaranie prírodných doplnkov alebo doplnkov, ktoré vyzerajú, že sú vytvorené z prírodných materiálov, je pre šťastný život teda naozaj kľúčové.

clanek_004

Rolety Deň a noc vo farbe imitácie dreva

A práve aj rolety Deň a noc Vám môžu s navodením skvelej atmosféry u Vás doma jednoducho pomôcť. Nielen, že vytvoria ideálne svetelné podmienky, ale zároveň si ich môžete zaobstarať aj vo farbe imitujúce dreva, ktorá evokuje prírodu.

Rolety Deň a noc Fexi predstavujú nadčasový a cenovo dostupný variant zatienenia, ktorý do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit, a zároveň sa dá behom chvíľky prakticky úplne zatemniť.

Rolety Fexi sa veľmi ľahko ovládajú, sú vyrobené z prvotriednych materiálov a vďaka širokej ponuke farieb sa skvele hodia do každého interiéru a možno v nej nájsť aj také odtiene, ktoré evokujú drevo.

Čo sa týka priehľadnosti látok roliet Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťa svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte rolety Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie. Avšak aj blackout látky Vám na našich stránkach ponúkame vo svetlejších odtieňoch, aby si tie pravé pre svoj domov vybral skutočne každý.

Konkrétny odtieň potom vyberajte predovšetkým podľa svojich požiadaviek. Čo sa týka našich roliet, ponuka je skutočne veľmi pestrá. Okrem odtieňa gaštan alebo eben si môžete zaobstarať rolety vo farbe lieskový oriešok, tmavo hnedá čerešňa alebo svetlo hnedá jabloň.

Kam sa hodia svetlejšie rolety?

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa rolety vo svetlejších farbách imitácie dreva hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Kam se hodia tmavšie rolety? 

Naopak tmavšie odtiene sa hodia najmä do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. A práve vďaka tomu sú tmavé rolety vhodné do izieb, kde spíme - teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

 

Vzorky zadarmo pre lepšiu predstavu

A pokiaľ si nebudete istí, aké rolety Fexi zaobstarať, nechajte si domov poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v interiéri pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

A ak by ste si náhodou počas výberu nových roliet nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin.