Prečo sa oplatí zatieniť všetky okná naraz

miniatura_FB-novostavby

Ak nemáte práve neobmedzený rozpočet, musíte pri vybavovaní novostavby či u plánovaných rekonštrukcií zvažovať priority. Do niečoho je nutné investovať hneď, niečo je naopak doplnkom, bez ktorého sa ešte zaobídete, a niektoré veci sa rozhodnete dopĺňať či obmieňať postupne. Ako si v tomto rozhodovaní stojí tienenie okien?

Proti slnku i zlodejom

Vnútorné tienenie okien veľa ľudí radí až k nákupu posledných dekoratívnych doplnkov. Z časti s tým máme pochopenie, pretože moderné dizajnové rolety môžu zvádzať k tomu, že sa jedná o krásnu dekoráciu. Tienenie okien má však oveľa dôležitejšie funkcie, než len vkusne doladiť vaše obydlie. Primárnym účelom tieniacej techniky je regulácia slnečného svitu a jeho využívanie vo vlastný prospech a zároveň ochrana súkromia a majetku.

Práve vďaka týmto vlastnostiam je dôležité, aby bolo tienenie okien jednou z Vašich priorít. Tieniaca technika zaisťuje najmä teplotný komfort v dome. Nadnesene povedané to znamená, že zamedzuje tomu, aby sa Váš domov premenil na permanentnú saunu. Predovšetkým v letných mesiacoch toto naozaj hrozí. Prenikajúce svetlo Vás môže tiež rušiť pri spánku - a nejde iba o spanie cez deň, ale aj o nepríjemnú žiaru vonkajšieho osvetlenia. Tienenie Vám pomôže vytvoriť dokonalú tmu, aby bol Váš spánok čo najkvalitnejší.

Ak navyše bývate na prízemí alebo je Váš dom situovaný do frekventovanejšej ulice, iste oceníte aj súkromie, ktoré Vám vnútorné tienenie môže poskytnúť. Tieniacu techniku ​​jednoducho zatiahnete a zamedzíte tak nevítaným pohľadom susedov, okoloidúcich i prípadných zlodejov.

Rolety Deň a noc do každej miestnosti

Akonáhle sa pre tieniacu techniku ​​rozhodnete, čaká Vás ešte jedno dôležité rozhodnutie - vybrať si ten správny typ. Ponuka na trhu je naozaj bohatá, vyberať môžete z najrôznejších typov roliet, žalúzií či posuvných panelových stien. Jednou zo skvelých a veľmi praktických možností sú rolety Deň a noc. Ich základným princípom je textília, ktorá sa vysúva a zasúva do kazety umiestnenej nad oknom.

V praxi mechanizmus funguje tak, že roletu tvoria jednotlivé pruhy látky - priehľadná sieťka a nepriehľadná či ľahko priesvitná látka. Pri vyťahovaní rolety dochádza k prekrývaniu materiálov, vďaka ktorému môžete svetlo regulovať. Vďaka tomu, že Vám roleta umožní presné nastavenie výšky medzery, môžete skvele regulovať teplotný komfort, bez toho aby napríklad utrpelo vaše súkromie.

otevrena

Rolety Deň a noc sa hodia do akejkoľvek miestnosti, môžete ich tak využiť v obývacej izbe, pracovni, kde ich využijete napríklad pri čítaní, práci na PC či večernom sledovaní filmov. Presnú reguláciu svetla oceníte tiež v kuchyni, dostatok súkromia, ktoré rolety vytvárajú, uvítate najmä v kúpeľni a spálni. Tlmené svetlo ocenia tiež deti, a to nielen pri spánku, ale aj pri učení, písaní úloh alebo hraní.

Do spálne tiež odporúčame zatemňujúce rolety, ktoré Vám vytvoria absolútnu tmu pre kvalitný spánok. Zvážiť môžete aj elektrické rolety, ktoré sú skvelou vychytávkou napríklad do obývacej izby.

85-5_roleta-den-a-noc--origin-levandule--a-009-den

Výhody komplexného zatienenia interiéru

Pre získanie najlepšieho teplotného komfortu v celom dome, je veľmi dôležité opatriť rolety na všetky okná naraz. Ak by ste zvolili postupné nakupovanie roliet, teplo sa bude stále kumulovať vo vybraných miestnostiach a šíriť naprieč obydlím. To znamená, že ani v miestnosti, do ktorej ste si rolety zaobstarali, nemusí byť príjemne, ak do nej prúdi príval horúceho vzduchu z ďalších izieb.

Samozrejme chápeme, že hromadný nákup roliet je finančne nákladnejší, avšak túto investíciu rozhodne nebudete ľutovať. Ak navyše zvolíte rolety Deň a noc od FEXI, ušetríte vďaka nízkym obstarávacím cenám, výhodným zľavám a doprave zadarmo. Hromadné zatienenie okien Vás tak nakoniec bude stáť oveľa menej, než postupné nakupovanie.

Poznáte všetky výhody, ktoré nákup u FEXI prináša? Prečítajte si 25 dôvodov, prečo si zaobstarať práve naše rolety Deň a noc.