Ako Vám moderné tienenie uľahčí život

Rolety den a noc v jídelně

Hore a dole. Doba, kedy ste týmito dvoma úkonmi vyčerpali všetky možnosti, ktoré tienenie ponúka, je už dávno preč. Moderná tieniaca technika je praktická, variabilná a dokonca aj múdra. Akých parametrov si všímať na súčasnom trhu, ak zháňate nové tienenie? A prečo vymeniť staré žalúzie či rolety, aj keď sú stále funkčné?

Záclona a záves v jednom

Bezpochyby jednou z najlepších vychytávok súčasnej ponuky na trhu sú praktické rolety Deň a noc. V čom sa líšia od bežných roliet? Rolety Deň a noc sú tvorené textíliou, ktorá sa skladá z dvoch typov "lamiel" čiže pruhov - priehľadnej sieťky a nepriehľadnej či ľahko priesvitnej látky. V podstate sa tak jedná o dômyselnú kombináciu záclony a závesu.

Rolety den a noc v kuchyni

Rolety však tiež konkurujú aj žalúziám. Akonáhle rolety vyťahujete, dochádza k vzájomnému prekrývaniu materiálov, vďaka ktorému môžete regulovať svetlo. Priesvitnejšie pruhy oceníte najmä vo dne, menej priehľadné či nepriehľadné zase v noci. 

Leto bez klimatizácie

Na slniečko sa obvykle všetci tešíme, saunu doma si však želá málokto. Ostré lúče dokážu vyhriať miestnosť na naozaj neúnosnú teplotu. Ako zvládnuť leto bez klimatizácie? Jednoducho! Skvelým pomocníkom je práve moderná tieniaca technika. Rolety Deň a noc Vám umožnia presne sa prispôsobiť intenzite denného svetla a teda zvládnuť aj ostré slniečko.

Chytré rolety

Milujete technické vychytávky? Tak to si nenechajte ujsť diaľkové ovládanie roliet. Vďaka praktickému elektrickému motoru, ktorý ľahko sami namontujete, a ovládačmi môžete regulovať svetlo z pohodlia gauča. Nechce sa Vám vstávať z postele, napriek tomu Vás rušia lúče svetla? Jednoducho siahnite po ovládači na nočnom stolíku a užite si nerušený spánok.

Rolety den a noc na dálkové ovládání

Kvalitný spánok

U spánku sa ešte chvíľu zastavíme. Ďalšou skvelou vychytávkou sú totiž zatemňujúce rolety, ktoré využijete najmä v spálni či detskej izbe. Ak patríte k ľuďom, ktorí nedokážu zaspať za denného svetla alebo ich ruší vonkajšie osvetlenie, nasaďte na okná praktické zatemňovacie rolety. Špeciálna látka blackout roliet je navrhnutá tak, aby došlo k maximálnemu možnému zatemneniu miestnosti. S týmto typom roliet sa tak skvele vyspíte, nech už bude deň či noc.

Rolety den a noc v obýváku

Jednoduchá montáž

Obávate sa komplikovanej montáže roliet? Nechcete investovať do skladačky, ktorá sa Vám nemusí podariť zložiť? Potom Vás určite poteší, že na trhu nájdete aj už zložené rolety, ktoré len ľahko pripevníte na okno či na stenu. FEXI rolety Deň a noc zložíte bez preháňania za pár sekúnd. A čo samotná inštalácia rolety? Ak si nie ste istí ako na ňu, radšej neexperimentujte a pozrite sa na naše prehľadné videonávody. Pomocou nich to zvládne naozaj každý!

Veľký výber farieb a rozmerov

Nudným béžovým roletám už dávno odzvonilo, rolety dnes môžete ladiť k nábytku, bytovým doplnkom či vyberať len tak podľa nálady. U FEXI si môžete vybrať zo širokej ponuky farebných roliet. Vďaka bohatému výberu tiež ľahko zoženiete rolety aj na atypické rozmery okien.

Bezpečné pre deti

Moderné rolety sú už tiež zamerané na bezpečnosť pre deti. Pokiaľ máte doma malú a zvedavú ratolesť, trvajte na tom, aby rolety boli vytvárané pod normou STN EN 13120. Táto norma zabezpečuje, aby bola roleta zabezpečená pred uškrtením v nebezpečných slučkách. U serióznych firiem je táto služba samozrejmosťou, napríklad FEXI vyrába všetky rolety v súlade s normou STN EN 13120.