5 dôvodov pre rolety Deň a noc

Leto je za nami a vy ste možno zistili, že klasické žalúzie neposkytujú taký komfort, aký od moderného zatienenia očakávate: kovové lamely akumulujú teplo, ktoré potom vyžarujú do miestnosti, raz vybraná farba sa už nedá jednoducho zmeniť, a keď sa napríklad nejaká lamela zlomí či ohne, jej výmena je taká zložitá, že sa radšej rozhodnete ju tolerovať.

Možno už prišiel čas na výmenu žalúzií za rolety Deň a noc.

Rolety Deň a noc nie sú možno ešte také rozšírené ako klasické žalúzie, ale počet spokojných používateľov stále rastie. Ponúkajú totiž elegantnejšie a plynulejšie tienenie. Navyše kombinujú výhody roliet a žalúzií, bez toho, že by mali nejaké ich nevýhody.

Posúďte sami:

Plynulé tienenie

Látkové Rolety Deň a noc sa zasúvajú alebo vysúvajú z kazety ako štandardné rolety. Podobne ako žalúzie so svojimi lamelami sú rolety Deň a noc tvorené pruhmi látky, ktoré sa striedavo prekrývajú a plynulo regulujú prechod svetla.

Podobne ako bežné rolety, a koniec koncov aj žalúzie, môžete rolety Deň a noc stiahnuť napríklad len do polovice okna, takže spodná polovica okna nie je vôbec zatienená. Horná polovica potom môže byť zatienená úplne, alebo vďaka nastaveniu priehľadných a nepriesvitných pruhov látky môže byť nastavená rôzna úroveň prechodu svetla.

Univerzálne použitie

Rolety Deň a noc možno použiť na akúkoľvek zasklenú plochu – bežné okná v domácnostiach či kanceláriách, balkónové dvere, interiérové dvere so sklenenou výplňou, do kuchyne, obývačky, spálne i kúpeľne. Niektorí naši zákazníci ich majú tak v obľube, že ich používajú aj namiesto závesov na otvorených šatniach, zakrývajú s nimi police s potravinami či skrinky na topánky.

Rolety Deň a noc v kuchyni

Široká paleta farieb a dekorov

Rolety Deň a noc, ako máloktorý typ zatienenia, slúžia aj ako dekorácia bytu. Existujú doslova tisíce látok, farieb, odtieňov, dekorov a vzorov. Nemožno ani všetky v jednom e-shope ponúknuť, pretože by ste sa vo výbere asi ťažko orientovali.

E-shop fexi.cz ponúka 4 rady látok:

  • SILVER – základné farebné tóny z látky Origin a Origin slim
  • GOLD – vo farbách prírody východného kontinentu z látky Oriental
  • PLATINUM – z materiálu navodzujúceho pocit prírodných motívov z látky Nature a Nature slim
  • DIAMOND – to najlepšie, čo môžete na trhu roliet Deň a noc na svoje okná zakúpiť z látok Silk, Shine a Luxus nature

vzorky

Bezpečnosť aj pre deti

Vďaka rôznym látkam na výrobu roliet Deň a noc je zaistená vysoká bezpečnosť pri ich používaní. Môžete si vybrať látku vhodnú pre alergikov, látky so špeciálnou povrchovou úpravou zase vytvoria bezpečnejšie pracovné, ale napríklad aj domáce prostredie, pretože sú nehorľavé.

Naše rolety spĺňajú normy na zaistenie bezpečnosti detí pred uškrtením v nebezpečných slučkách, ktoré sa môžu tvoriť pri ovládaní vnútorných žalúzií a roliet pomocou retiazok. Aby si dieťa nemohlo ublížiť, vybavujeme retiazky našich roliet Deň a noc systémom na pretrhnutie. Pri trochu väčšej záťaži sa teda retiazka pretrhne a potenciálne nebezpečná slučka sa tak uvoľní.

Rôzne možnosti montáže

Možno jednou z najväčších výhod je, že kvôli montáži roliet Deň a noc nemusíte objednávať servisného technika. Montáž zvládnete sami a jednoducho. Fexi vám navyše ešte pomôže, pretože dodávame rolety už zmontované, a na vás bude len ich uchytenie.

Aké možnosti montáže máte?

  • Zavesenie na okno bez vŕtania – na rám okna len zavesíte háčiky a do nich upevníte kazetu rolety. Montáž je hotová doslova za pár minút. V rovnakom čase možno rolety odstrániť napríklad kvôli umývaniu okien. Toto je možné len pri otvorených kazetách.
  • Vŕtanie do okna – k rámu okna sa privŕtajú úchyty, do ktorých sa usadí kazeta rolety. Montáž je len o niečo málo dlhšia, ale opäť bezproblémová. Odstránenie celej rolety je jednoduché – len sa vyberie z úchytov a kedykoľvek zase vsadí. Vhodné pre všetky typy kaziet.
  • Vŕtanie do steny alebo do stropu – roleta je umiestnená nezávisle od okenného rámu a môže kryť celý okenný výklenok. Princíp je ale stále rovnaký, len úchyt na usadenie rolety je v stene či na strope.

K týmto všeobecným výhodám roliet Deň a noc si môžete ešte pripočítať výhody, ktoré vám ponúka náš obchod. S roletami od Fexi vám spokojnosť môžeme garantovať.