5 výhod roliet Deň a noc

Pokiaľ chcete vylepšiť štýl a funkčnosť svojho domu či bytu, sú okenné rolety jedným z najdôležitejších dizajnových prvkov. Rolety Deň a noc, nazývané taktiež rolety duo alebo twin, majú čo ponúknuť z hľadiska atraktivity aj neuveriteľnej flexibility.

clanek_001

Ako rolety Deň a noc fungujú?

Konštrukcia roliet Deň a noc je podobná ako u normálnych sťahovacích roletách – látka sa vysúva a zasúva do kazety umiestnenej nad oknom.  Tienenie teda zaisťuje látka rôznych vzorov, farieb a priesvitností, ktorá reguluje množstvo prechádzajúceho svetla. Látka rolety nevisí len tak vo vzduchu, ale je vedená silónovými lankami, ktoré zaisťujú určitú stabilitu celej rolety aj v miernom vetre. Samozrejme, že pri väčšom vetre môže niekedy roleta narážať do rámu okna. Pokiaľ otvoríte okno na ventiláciu, roleta zostane na okne a nebude prevísať do miestnosti.

Rolety Deň a noc sa inšpirujú žalúziami. Skladajú sa totiž taktiež z jednotlivých „lamel“. Sú to ale pruhy látok. Strieda sa plne priehľadná sieťka s viac či menej priesvitnou látkou rôznych farieb alebo vzorov. Rovnako ako u žalúzií, aj u roliet Deň a noc sa môžete rozhodnúť pre narolovanie celej látky nahoru a tým okno úplne odkryť, prípadne vyrolovať až dole a okno zakryť. Avšak rozdiel medzi žalúziami a roletami deň a noc tu predsa len je.

Pri stiahnutých žalúziách regulujeme priechod svetla zmenou uhlu, ktorý jednotlivé lamely zviera so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú nastaviť výšku medzery, cez ktorú dovolíte svetlu prenikať.

Kontrola nad priechodom slnečného svetla

Najväčšou výhodou roliet Deň a noc je široká škála nastavenia množstva slnečného svetla, ktoré cez okná preniká dovnútra miestnosti.

Napríklad vytvoríte úplnú tmu pre ideálne podmienky k nerušenému spánku alebo aj k popoludňajšiemu odpočinku. Pokiaľ Vám ide o čo najväčšiu tmu, odporúčame použiť rolety s vysokým stupňom zatemnenia alebo priamo rolety z rady Blackout. Sú vyrobené zo silnejších typov látok a väčšinou majú tmavší odtieň.

clanek_002

Behom dňa sa dajú rolety buď úplne, alebo čiastočne vytiahnuť, a zakryť s nimi len hornú časť okna. Naviac je možné pomocou nastavenia pozície priehľadnej a nepriehľadnej časti roliet dovoliť slnečným lúčom čiastočne prenikať aj pri stiahnutých roletách. S roletami Deň a noc máte proste vždy práve toľko svetla, koľko potrebujete pre spánok, čítanie alebo prácu. 

Zaistenie súkromia

Pokiaľ bývate v blízkosti susedov alebo máte veľké okná smerujúce do ulice, nemáte skutočné súkromie. Rolety Deň a noc sú vynikajúcim riešením, ktoré Vám pomôžu zachovať si súkromie, hlavne počas dňa, kedy si chcete užívať prirodzené svetlo, ale bez zvedavých pohľadov okoloidúcich.

Priehľadné prúžky rolety sú navrhnuté tak, aby umožňovali priechod slnečného svetla a zároveň poskytovali výhľad cez okno von. Pričom stále fungujú ako účinná bariéra, ktorá brání cudzím osobám v pohľade dovnútra. 

Multifunkčné rolety

Rolety Deň a noc sú navrhnuté tak, aby optimalizovali fungovanie Vašeho domova po celý rok a umožnili Vám pohodlne si užiť svoj životný priestor. Jedným z dôvodov, prečo sú duo rolety tak populárne, je to, že všetky látky majú materiál ošetrený špeciálnou antistatickou vrstvou proti usadzovaniu prachu. 

Rolety Deň a noc taktiež pomáhajú domácnostiam stať sa energeticky efektívnejšími a pohodlnejšími, pretože materiál roliet poskytuje ďalšiu vrstvu izolácie, vďaka ktorej je Vám v zime teplejšie a v lete chladnejšie.

Atraktívne a elegantné rolety

Spolu so všestrannosťou a vysokou funkčnosťou sú dvojité rolety veľmi štýlovou možnosťou zakrytia okien. Vo FEXI máme na výber zo širokej škály farieb, vzorov, textúr a typov látok. Či už dávate prednosť neutrálním tónom alebo farebnejším, máme možnosti, ako vytvoriť dokonalý vzhľad. Rolety deň a noc od FEXI se hodia ku akémukoľvek dekoru, nábytku či doplnku, a dokonca sa budú perfektne kombinovať so závesmi, ktoré možno doma máte.

clanek_003

Odolné a jednoducho použiteľné

Všetky naše rolety sú vyrobené na mieru v našom servisnom centre. Sú vždy vyrobené z kvalitných materiálov, vrátane robustnej tkaniny a systému výstuže zadnej strany. Ide o zadnú vodiacu lištu, ktorá je vždy zoskrutkovaná s ďalšími komponentami. Vďaka tomu je celá roleta pevnejšia.

Rolety sa jednoducho čistia a sú navrhnuté tak, aby slúžili mnoho ďalších rokov. 

Máme možnosť rozhodnúť sa pre ovládanie žalúzií ručne pomocou retiazky alebo diaľkovým ovládáním, ale oba spôsoby sú veľmi jednoduché. Rolety FEXI sú veľmi nenáročné na údržbu a prevádzku v akejkoľvek domácnosti alebo kancelárií.

Rolety Deň a noc Vám ponúkajú vysokú funkčnosť a skvelý vzhľad. Spoločne so skutočnosťou, že každú roletu pred odoslaním najprv zložíme a s naším dokonalým zákazníckym servisom, sú rolety Deň a noc od FEXI tou pravou voľbou pre zatienenie Vašeho domova.