Inšpirujte sa farbami roliet

Či si už kupujeme novú sedaciu súpravu, koberec alebo sa rozhodneme vymaľovať steny miestnosti, vždy starostlivo zvažujeme, akú farbu zvoliť. A v prípade roliet by tomu nemalo byť inak.

Rolety primárne slúžia k zatieneniu bytu alebo k zaisteniu súkromia, a či si to uvedomujeme alebo nie, v našom interiéri sú veľmi výrazným prvkom. Signifikantne sa podpisujú na celkovom vzhľade danej miestnosti a voľba vhodnej farby by tak mala byť premyslená do posledného detailu. Pozrime sa teda, z akých farieb môžete vyberať a čo do Vašeho interiéru prinesú.

BIELA

Pokiaľ ste v otázke farieb skôr konzervatívny a neradi sa púšťate do experimentu, doporučujeme Vám zvoliť bielu farbu. Biela farba je symbolom čistoty a poriadku a nemusíte sa obávať, že by akokoľvek nabúrala Váš interiér. Svojou povahou je totiž neutrálna a svetlo, ktoré takými roletami preniká, nemení svoju farbu a nijako neovplyvní ráz danej miestnosti. Naviac biela farba roliet Vám umožňuje kedykoľvek úplne zmeniť farebné ladenie priestoru bez potreby kupovania nových roliet.

clanek_001

BÉŽOVÁ A HNEDÁ

Ďalšie farby, v ktorých si rolety Deň a noc môžete zaobstarať, sú v odtieňoch béžovej a hnedej farby. Prečo zvoliť zrovna tieto farby? Odpoveď je jednoduchá.

Tieto prírodné odtiene pôsobia nielen čisto, ale súčasne krásne doplňujú drevené prvky interiéru. FEXI rolety ponúkajú celú radu odtienov od tých jemnejších ako je slonovina, šampanské, vanilka alebo piesok až po tmavšie varianty, ktorými sú čokoláda, eben, dub a ďalšie.

clanek_002

ZELENÁ

Premýšľate nad zelenou farbou a neviete, či sa k Vám hodí? Táto farba je synonymom pre život, vitalitu a mladosť. Zvoliť zelenú roletu znamená prepožičať interiéru nezameniteľnú energiu a sviežosť.

Naviac pokiaľ vo Vašom interiéri prevládajú tmavšie farby dreva, zelená ho nádherne doplní. Súčasne sa rolety Deň a noc neponúkajú len v jednej univerzálnej zelenej farbe, ale vo viacerých jedinečných variantoch, ako je pistácia, svieže zelené jablko alebo mach, ktoré sa svojím vzorom unikátne prepoja s izbovými rastlinami.

clanek_003

ŽLTÁ

Žltá farba prináša do interiéru leto a slnko. Svetlo, ktoré preniká cez žlté rolety, dodá miestnosti príjemnú atmosféru. Zapojenie tejto farby do interiéru je veľmi jednoduché, pretože žltá farba si skvelo rozumie s odtieňmi béžovej, hnedej, sivej, ale taktiež zelenej, modrej, bielej alebo čiernej.

U roliet Deň a noc môžete vyberať z rôznych odtieňov, a to od zlatej, cez jemný citrón až po sýte mango.

clanek_004

ORANŽOVÁ A ČERVENÁ

Blíži sa leto a leto praje odvážnejším farbám. Odtiene ako pomaranč alebo mandarínka vnesú do Vášho interiéru vôňu letného ovocia.

Pokiaľ sa cestou výrazných roliet vydáte, neváhajte sa porozhliadnuť aj po roletách v červenej farbe. Červená vypadá v interiéri krásne. Avšak na každého pôsobí trošku inak, preto sa doporučuje pri jej použití umiernenosť. Použitie tejto farby na roletách je preto ideálnou voľbou. V miestnosti tak krásne funguje s ďalšími červenými prvkami a z ostatných farieb ju krásne dopĺňa čierna, biela alebo šedá.

clanek_005

MODRÁ

Modrá je farbou kľudu a harmónie, ktorá hlási comeback. Hoci sa takáto voľba môže zdať odvážná, existuje toľko variánt, ako túto farbu jednoducho kombinovať a zapojiť do farebnej hry interiéru. Spolu so žltou, šedou, čiernou alebo bielou dokáže z každej miestnosti vytvoriť jedinečný priestor. Preto neváhajte a nechajte sa uniesť farbou tohtoročného leta!

clanek_006

RUŽOVÁ A FIALOVÁ

Vyberáte farbu roliet a nie ste si istí, či je ružová alebo fialová roleta dobrou voľbou? Pokiaľ je Váš interiér farebne neutrálny a prevláda biela, čierna alebo šedivá farba, potom nie je dôvod k obavám. Rolety Deň a noc priestor krásne doplnia.

Pokiaľ máte strach o to, či vybalancujete všetko dostatočne citlivo, existuje jedna miestnosť, kam sa ružové alebo fialové rolety budú hodiť vždy – detské izby! Priestoru prepožičiavajú hravosť a veselosť.

clanek_007

Jemnej fialovej farby sa nemusíte báť ani v kuchyni. Pokiaľ ste si zamilovali štýl Provence, určite sa nechajte uniesť jedinečnými levanduľovými alebo orgovánovými odtieňami naších roliet Deň a noc. Spolu s bielou farbou vytvoria z Vašej kuchyne miesto, kde už nebudete chcieť len variť.

ŠEDÁ A ČIERNA

V neposlednom rade nesmieme zabudnúť na tieto dve nadčasové farby. Čierna farba cez svoju neutrálnu povahu dokáže skvele zatemniť priestor, čoho si mnohokrát ceníme viac než ich estetickú dispozíciu.

A šedá? Šedá je farba, ktorá nás v interiéri neomrzí. Aj keď designéri prichádzajú s rôznymi novinkami, šedá farba bude mať na poli bytovej estetiky vždy isté svoje miesto. A niet divu. Pokiaľ potrebujete priestor odľahčiť, ponúkame vám svetlejšie odtiene, pokiaľ chcete dosiahnuť kontrast, môžete voliť aj z tmavších variánt. Farbu doplnkov potom môžete ľubovoľne meniť a pokaždé docielite príjemnú zmenu, aj keď nosné prvky zostanú.

Šedá farba sa hodí k béžovej, bielej, červenej, žltej, modrej aj zelenej a jej  nespornou výhodou je, že táto farba pôsobí stále čiste. FEXI rolety naviac ponúkajú širokú paletu odtieňov a aj Vy si určite nájdete ten svoj.

clanek_008

PREČO PRÁVE ROLETA DEŇ A NOC?

Nielen farba, ale aj funkčnosť a design. To všetko je u tieniaceho systému dôležité. A práve naše rolety Deň a noc vo všetkých kategóriách bodujú.

Dokážu totiž miestnosť viac či menej zatemniť, a jedným pohybom mechanizmu ju dokážu prejasniť a vpustiť do interiéru práve toľko svetla, koľko potrebujete. Svojím designom doplňujú tvar miestnosti a naviac ju ponúkame v širokej palete farieb. A práve farba je faktor, na ktorom toľko záleží, pokiaľ má byť náš domov útulný.

AKÁ FARBA JE PRE MŇA VHODNÁ?

Odpoveď na túto otázku je predovšetkým otázkou preferencií. Ako sme si už ukázali, rolety Deň a noc ponúkame hneď v niekoľkých farbách a farebných odtieňoch. Pokiaľ radi experimentujete, nebojte sa voliť výraznejšiu farbu. Ak je Váš vzťah k extravagancií skôr zdržanlivejší, zvolte univerzálnejšie farby, ako je biela, béžová alebo šedá.

VZHĽAD INTERIÉRU

Základný bod, od ktorého sa môžeme odraziť, je farba našeho interiéru. Vždy je dobré, aby farba roliet dopĺňala celkové sfarbenie danej miestnosti. Vyhneme sa tak problému, že by sa roleta stala rušivým elementom, ktorá nabúra jej harmóniu. Niekedy je ale treba popustiť uzdu svojej farebnej fantazií.

TYP MIESTNOSTI

Keď obstarávame rolety, môžeme sa vydať dvoma smermi. Buď môžeme jednotlivé miestnosti roletami prepojiť a zvoliť vo všetkých miestnostiach rovnakú farbu alebo môžeme naopak využiť množstvo farebných možností a každej izbe tak prepožičať nezameniteľný vzhľad.

Každá miestnosť v dome alebo byte plní špecifický účel a súčasne v nej môžu byť zastúpené úplne odlišné farby. Preto sa spoločne pozrieme na jednotlivé miestnosti a ukážeme si ich odlišnosti.

Obývacia izba

Prvá a najvýraznejšia miestnosť každého domu alebo bytu je jednoznačne obývacia izba. Pokiaľ je interiér ladení do jemných krémových farieb bez výrazných solitérnych prvkov, môžeme si dovoliť interiér rozbiť výraznejšou farbou roliet.

V takom prípade je pre dokúzlenie harmonickej atmosféry optimálne, pokiaľ do tejto farby ladíme aj iné bytové doplnky a textílie, ako sú kvetináče, koberčeky, vankúše a iné drobné doplnky.

Pokiaľ ale nie ste zástanci výrazných farieb, nikdy neurobíte chybu, ak zvolíte nejakú z krémových farieb alebo šedivých odtieňov. Tým to ale nekončí. Pokiaľ Vám samotná farba nestačí, rolety Deň a noc ponúkajú tieto odtiene v rôznych vzoroch ako je napríklad dub alebo breza. Rolety Deň a noc tak doplňujú interiér nielen farebne, ale taktiež dokážu doplniť štruktúru Vašeho nábytku alebo podlahy.

clanek_009

Spálňa

Ďalšou a nemenej dôležitou miestnosťou Vašej domácnosti je bezpochyby spálňa. Veľakrát si to neuvedomujeme, ale v spálni trávime veľké percento našeho života. V priemere je to tretina jeho dĺžky a spánok sa veľmi významne podieľa na jeho kvalite. A práve z toho dôvodu je podstatné si v spálni vytvoriť zdravé a kvalitné prostredie. Avšak bez kvalitných roliet to dokážeme len ťažko.

Pokiaľ volíte farbu podľa úrovni zatemnenia, určite doporučujeme voliť z tmavších odtieňov farieb hnedej, šedej alebo dokonca čiernej. A áno, aj čierna farba môže byť nevídaným doplnkom interiéru. U nás aj inde obyčajnú čiernu nájdete okrem iného aj v unikátnom dekoru brezy.

Pokiaľ je na Vás tmavá farba príliš fádna a monotónna, neváhejte odhaliť kúzlo našich roliet Deň a noc Duo, ktoré ponúkajú kombináciu hneď dvoch farieb. Pre účely zatemnenia spálne pak perfektne hraje dvojica černá-oceľ, ktorá Vašu miestnosť nielen ochráni pred slnkom, keď si budete chcieť prispať, ale súčasne z Vašej spálne vytvorí jedinečnú a štýlovú miestnosť.

clanek_010

Detská izba

Detský svet je plný farieb a nekonečnej fantázie. Nebojte sa a premietnite to i do ich kráľovstva!

Do detskej izby často volíme farebné prvky – koberce, obliečky, obrázky a často aj jednotlivé kusy nábytku. A v prípade roliet by to malo byť taktiež tak. FEXI rolety ponúkajú nepreberné množstvo farieb. Vyberať tak môžete z odtieňov ružovej, fialovej, oranžovej, červenej, modrej, zelenej a ďalších. V našej pestrej ponuke si na svoje príde aj ten najnáročnejší malý zákazník.

AKÉ FARBY SÚ TENTO ROK  V KURZE?

Leto je za dverami a návrhári majú vo farbách jasno. Pokiaľ chcete ísť s trendom, máte jedinečnú šancu. Naše rolety Deň a noc sa ponúkajú aj v odtieňoch, bez ktorých sa toto leto neobíde. Farbami tohtoročného leta budú:

  • nebeská modrá
  • krémová
  • žltá
  • oranžová
  • višňová červená
  • ružová
  • svetlo šedá

Či si už pre svoje rolety vyberiete akúkoľvek farbu z našej ponuky, určite nebudete ľutovať. A keď sa Vám časom okuká, nie je problém rolety vymeniť. Vďaka jednoduchej  montáži je to s roletami Deň a noc hračka.

Pokiaľ ale nechcete experimentovať, zvolte nejaký z mnoha odtieňov bielej, béžovej, hnedej alebo šedej farby z našej ponuky. Tieto nadčasové evergreeny budú vyzerať skvelo v dobe akéhokoľvek trendu. A pokiaľ Vás naša široká ponuka farebných variánt postavila pred otázku, ako by Vami zvolená farba vyzerala u Vás doma a či by vhodne doplnila sedaciu súpravu, využite možnosť objednať si až 8 vzoriek látok na rolety Deň a noc úplne zdarma.

S kúpou roliet, ktoré farebne podtrhnú Váš interiér, už nemusíte čakať na zajtrajšok. Vyberte si tú pravú farbu ešte dnes.