Ako fungujú rolety Deň a noc v horúcich dňoch?

Poznáte to určite veľmi dobre – blíži sa leto a horúce dni. Panelákový byt sa začína podobať taviacej peci a bez riadneho zatienenia je pobyt v prehriatej miestnosti skoro neznesiteľný. Majitelia presklených balkónov potvrdzujú, že v lete je problém na zasklený balkón vôbec vstúpiť, nie to si tam v pokoji dať kávičku. Čítajte ďalej a zistíte, ako jednoducho sa to dá riešiť inštaláciou rolety Deň a noc bez vŕtania.

rolety-horke-dny2 

Čo je hlavný problém

Ak si zhrnieme hlavný problémy presklených plôch, francúzskych okien či presklených balkónov, zostanú nám 3 najvýraznejšie:

  • horúčava
  • príliš veľa svetla
  • strata súkromia

Možno máte iné poradie, ale pravdepodobne riešite rovnaký zoznam.

Aké sú možnosti riešenia?

Máte na výber veľké množstvo rôznych riešení. Ale ako všade, aj tu sa musia vyvážiť výhody a nevýhody.

Bežné žalúzie

Ide zatiaľ asi o najbežnejšie riešenie. Povedali by sme, že tradičné. Výhodou je, že môžete úplne zabrániť prechodu svetla, a tak je miestnosť dobre zatemnená a tiež zachované súkromie. Aj keď žalúzie často presvitajú, najmä tie, ktoré máte už dlhší čas.

Určitou nevýhodou ale je, že kovové lamely žalúzií dobre akumulujú teplo, ktoré potom ešte dlho vyžarujú do miestnosti aj po západu slnka. Tiež si úplne zatienite výhľad von.

Montáž žalúzií je tiež náročná pre bežného laika, takže zaplatíte firme za inštaláciu.

Tónované sklá

Výhodou je, že obmedzujú prechod svetla i tepla, a pritom máte stále zachovaný výhľad z miestnosti. Nevýhodou je cenová relácia, najmä ak sa rozhodnete pre výmenu bežných priehľadných skiel. Nemáte tiež veľa možností, ako regulovať množstvo prechádzajúceho svetla.

Nalepovacie UV fólie

Ide o variant tónovaných skiel. Je to však o niečo lacnejšie riešenie. Ale nevýhody sú podobné ako pri tónovaných sklách.

Rôzne varianty roliet a žalúzií

V súčasnosti je mnoho možností a variantov, ako si zatieniť okno či balkón. Plisé žalúzie, screenové rolety, rolety deň a noc, vertikálne rolety, vonkajšie či vnútorné rolety atď. Po našom prieskume spokojnosti odporúčame rolety Deň a noc bez vŕtania.

Ako pomôžu rolety Deň a noc bez vŕtania?

Vráťme sa k základným problémom, ktoré chceme riešiť:

Horúčava

Rolety Deň a noc účinne zabraňujú prechodu svetla a tým i tepla. Samy teplo neakumulujú a následne nevyžarujú do miestnosti. Reguláciou prekrytia lamiel môžete docieliť čiastočné či úplné zatienenie.

Voľbou vyššej gramáže látky docielite lepšie izolačné vlastnosti a znížite množstvo prechádzajúceho tepla.

Príliš veľa svetla

Sami si môžete zvoliť, akú veľkú plochu okna zakryjete a či sa lamely roliet budú plne prekrývať, alebo naopak k prekrytiu nebude dochádzať vôbec a sklenenú plochu prekryjete úplne. Rolety Deň a noc tak dávajú veľmi široký priestor pre rôznu silu prechádzajúceho svetla.

Súkromie

Pri plne zatiahnutej rolete Deň a noc nie je vidieť zvonka do miestnosti vôbec, ale vy, ak si teda vyberiete priesvitnejšie látky, von vidieť sčasti môžete.

Ponuka roliet Deň a noc od FEXI

Ak sa rozhodnete pre moderné zatienenie pomocou roliet Deň a noc, potom vás ponuka FEXI určite zaujme. Za porovnateľné ceny dodávame oproti konkurencii rolety už zložené, čo je veľmi poznať na rýchlosti montáže. Viac než 5 minút montáži nemusíte venovať.

Vyberte si v našom e-shope typ látky, nastavte rozmery a stranu, na ktorej má byť ovládanie a problém s horúčavou v presklenej miestnosti máte vyriešený za 5 minút.