Rolety deň a noc bez vŕtania

Jeden z hlavných problémov pri rozhodovaní o kúpe rolety, je jej zložitá montáž a následné zavesenie. A tu vám predstavíme naše unikátne riešenie – rolety Deň a noc od FEXI dodávame už zložené. Podľa zrozumiteľného návodu ich dokáže nainštalovať akákoľvek gazdinka, pretože nie je potrebné nikam vŕtať. Rolety proste zavesíte.

Čítajte ďalej a zistíte, ako jednoducho sa to dá riešiť inštaláciou rolety Deň a noc bez vŕtania.

002

Najrozšírenejším spôsobom uchytenia roliet Deň a noc je montáž bez vŕtania. Odporúčame nevŕtať si do okien. Moderné okná sú už skoro inteligentné, takže majú napríklad vlastnú mikroventiláciu, ktorá predchádza ich zahmlievaniu. Ak sa ale rozhodnete rolety privŕtať, aj to je možné. Ale dobre si zistite, kam bude bezpečné dieru do okna vyvŕtať. Nesprávne vyvŕtaná diera do steny so zatrie sadrou, na okno stačí tmel či biela páska, ale lepšie je tomu predchádzať.

Keď nikam nevŕtate, nedochádza k poškodeniu okien. Navyše nebudete potrebovať vŕtačku a všetko zvládnete sami. Dôjde iba k tomu, že sa zľahka prehne tesnenie. Táto guma je tvárna a je na okne minimálne dvakrát. Raz priamo na krídle a raz na ráme okna. Nemusíte sa tak báť, že vaše okná budú prepúšťať teplo alebo chlad. Ide o rovnaký princíp ako pri sieťach proti hmyzu, ktoré tesnenie tiež mierne ohnú, ale na funkciu okna to nemá žiadny vplyv.

Veľkou výhodou je, že roletu môžete veľmi jednoducho z okna opäť odstrániť. To je výhodné napríklad vtedy, keď potrebujete raz za čas otvoriť okno čo najviac (napr. vetranie perín) alebo kvôli čisteniu. Predstavte si, že by bolo možné vaše staré žalúzie odstrániť a celé okno dokonale umyť. To by bola paráda! So zavesenými roletami? Žiadny problém.

K žalúziám Deň a noc od FEXI dostanete háčiky, pomocou ktorých rolety jednoducho zavesíte za rám okna, presklených dverí, či balkónových dverí. Skutočne je to takto jednoduché.

Navyše nemusíte rolety skladať z desiatok dielov ako je tomu u konkurenčných dodávateľov – za rovnakú cenu, ako inde predávajú rolety rozložené na prvočinitele, dostanete od nás rolety na nalepenie už zložené. Ak máte 5 minút času, tak spustite stopky a začnite rozbaľovať krabicu s roletou. Až zloženú roletu zavesíte, a zatiahnete, stopky zastavte. Viac než 5 minút na nich nebude :-)

Presvedčite sa sami, aké je to jednoduché:

Navyše výhodou rolety, ktorú takto jednoducho zavesíte na okno, je, že pri otvorení okna na ventiláciu, sa roleta neprevesí.

Ak neveríte, že háčiky budú držať, vyskúšajte to aspoň na prvej rolete a ostatné môžete dokúpiť neskôr. Háčiky na zavesenie roliet sú navrhnuté tak, aby vydržali väčšiu záťaž, než akú predstavuje váha rolety, ktorú majú niesť. Napriek tomu môže háčik niekedy prasknúť. Nezúfajte – ihneď posielame nový. 

Čo keď roleta zavesiť nejde?

Opäť sa nič nedeje. Ak zistíte, že sa na vaše okná roleta zavesiť nedá, alebo ak budete v budúcnosti chcieť rolety privŕtať z iného dôvodu, aj to je možné! Stačí si dokúpiť súpravu na vŕtanie a vymeniť si systém uchytenia. Nie je potrebné kupovať celú roletu.

Na niektoré typy okien a balkónov skutočne nie je možné rolety zavesiť a je treba počítať s vŕtaním. Nemáte možnosť roletu zavesiť na okno? Nevadí. Prezrite si náš návod, na vŕtanie rolety na okno alebo môžete rolety privŕtať do steny.

Ale okien, na ktoré rolety nezavesíte, je minimum. Háčiky spoľahlivo fungujú pre klasické euro okná. Plastové i drevené. Ak máte doma atypické okná, či dvere, pošlite nám, prosím, fotku na info@fexi.cz a vaše kontaktné údaje. Radi sa s vami spojíme, poradíme a vysvetlíme. Sme si istí, že pre vás nájdeme najlepšie riešenie.