Ako lacno a efektívne premeniť Vašu obývačku?

Chcete efektívne premeniť Vašu obývačku, ale nechcete do nej investovať zbytočne veľa peňazí? Prinášame Vám 5 tipov, ako môžete ľahko vdýchnuť svojej obývačke nový život pomocou pár jednoduchých trikov. Obmeniť svoju obývačku môžete mnohými spôsobmi. Staviť môžete napríklad na novú výmaľbu, živé rastliny alebo prestavbu nábytku. S oživením obývačky Vám navyše môžu pomôcť aj nami ponúkané rolety Fexi

clanek_001

Ako efektívne premeniť Vašu obývačku?

Ako teda ľahko a efektívne premeniť Vašu obývaciu izbu bez väčších investícií? Tu Vám prinášame 5 možností, ktoré nestoja veľa peňazí, ale ich výsledok stojí skutočne za to.

  1. Vsaďte na novú výmaľbu

    Ak chcete svojej obývačke vdýchnuť nový život, vymaľujte ju. Vymaľovaním interiéru vašej obývačky ľahko docielite, že sa vám v ňom bude oveľa lepšie žiť a dojem z celého priestoru bude o poznanie čistejší. 

    Ak plánujete vyberať novú výmaľbu či tapetu, dávajte ideálne prednosť svetlejším farebným tónom, ktoré priestor zosvetlia a opticky zväčšia. Ďalej tiež uprednostňujte skôr neutrálne odtiene, s ktorými sa Vám následne bude oveľa ľahšie kombinovať vybavenie domu.

    A pokiaľ je reč o výmaľbe, máme pre Vás jednoduchý trik, ako správne skombinovať jednotlivé farebné komponenty. Ide o pravidlo 60-30-10. Zjednodušene by sa dalo povedať, že šesťdesiat percent miestnosti by malo tvoriť dominantnú farbu, tridsať percent sekundárnu farbu alebo textúru a posledných desať percent by malo byť iba akcentom. Skrátka vybrané farby by sme mali kombinovať v pomere 6:3:1.

    Najväčší podiel v miestnosti by teda mala mať farba tvoriaca akési „hlavné pozadie”. Je tak vhodné ju aplikovať na väčšie plochy, ako sú napríklad steny, koberce, pohovka alebo veľké kusy nábytku. Sekundárnej farbe by sme mali venovať zhruba polovičné množstvo priestoru než už spomínanej hlavnej farbe. Vhodné je zvoliť taký odtieň, ktorý dominantnú farbu podporí, ale zároveň sám vynikne. Použiť ho môžeme napríklad na závesy, jednotlivé kusy menšieho nábytku alebo stoličky. A poslednú farbu použijeme v najmenšom množstve ako hravý akcent, ktorý miestnosti dodá jedinečný a originálny šmrnc. Táto farba by sa mala ideálne objaviť na detailoch, ako sú vankúše, umelecké predmety alebo drobné dekorácie.

  2. Presuňte nábytok

    Než sa pustíte do nákupu nového nábytku a dekorácií, najprv sa zamyslite nad tým, čo už doma máte. Môžete tak ľahko vykonať pôsobivú zmenu bez toho, aby ste pri tom museli kompletne renovovať celý byt. Zmena rozmiestnenia nábytku Vám umožní dať priestoru nový rozmer aj bez veľkých investícií. Prečo to teda neskúsiť? Napríklad môžete odtiahnuť nábytok od steny, pohovku a stoličky usporiadať maličko inak alebo pripevniť televíziu na stenu, aby sa priestor zdal opticky väčší. Možností máte naozaj nespočetné množstvo.

    clanek_002

  3. Zaobstarajte si rastliny

    Či už počas renovácie obývačky dáte prednosť novej výmaľbe alebo reorganizácii nábytku, rozhodne by ste nemali zabudnúť zaobstarať dostatok rastlín. Nielenže zelená farba upokojuje, ale rastliny vnesú do obývačky život a dodajú mu úplne nový rozmer. V miestnosti, kde sú navyše živé kvety, sa vám bude oveľa lepšie relaxovať a odpočívať. Čo je pre obývačku úplne ideálne.

  4. Nezabudnite na osobné predmety

    Obohatiť a oživiť svoju obývaciu izbu môžete aj osobnými predmetmi. Pridaním drobností, ktoré odrážajú Vaše koníčky, vzácne okamihy a záujmy, bude Vaša obývačka pôsobiť výnimočne a jedinečne.

    Staviť môžete napríklad na rodinné portréty alebo mapy, kde môžete presne vyznačiť všetky svoje obľúbené miesta, ktoré ste už navštívili. Ďalej si môžete vystaviť aj najrôznejšie trofeje alebo medaily, ktoré ste Vy alebo vaše deti v minulosti získali. Nápadov na lacnú výzdobu obývačky je skrátka nespočet a fantázii sa medze rozhodne nekladú.

  5. Vpusťte do interiéru svetlo

    Základom každého dobre vyzerajúceho interiéru je dostatočné množstvo svetla. To je tiež dôvod, prečo má väčšina  novostavieb veľké okná. Pokiaľ teda chcete, aby Vaša obývačka pôsobila skutočne novým dojmom, kúpte do nej dostatočné množstvo najrôznejšieho osvetlenia. Okrem bežného osvetlenia, ako sú napríklad lampičky, bodové svetlá alebo svetelné reťaze, nezabúdajte ani na svetlo sviečok, ktoré Váš domov nádherne zútulnia.

    S vytvorením tej správnej svetelnej atmosféry u Vás doma Vám okrem svetelných zdrojov môžu pomôcť aj nami ponúkané rolety Deň a noc od Fexi. Práve rolety Fexi totiž dokážu jednoducho do Vášho domu prepustiť presne toľko svetla, koľko potrebujete, aby ste sa v ňom cítili spokojne.

clanek_003

Ako vám s premenou obývačky môžu pomôcť rolety Fexi?

Aby teda vo vašej obývačke vznikli ideálne svetelné podmienky, je v prvom rade potrebné vsadiť na vhodnú variantu regulácie svetla. S tým Vám môžu skvele pomôcť aj nami ponúkané rolety Fexi. Tie obzvlášť vynikajú svojou jednoduchou inštaláciou, jednoduchým ovládaním, veľmi pestrou škálou prvotriednych materiálov a prijateľnými cenami.

Aké rolety do obývačky vybrať?

Rolety do vašej obývačky by mali byť minimalistické, elegantné a nadčasové. Nemali by na seba upútavať príliš pozornosti a rozhodne by sa nemali stať dominantou izby. Mali by do interiéru príjemne zapadnúť, nie z neho neprirodzene vyčnievať. Farebne by mali ladiť s designom izby aj celého domu.

Vhodné rolety do obývačky by však rozhodne nemali plniť iba funkciu estetickú, ale predovšetkým aj funkciu praktickú. Pri výbere roliet teda dobre zvážte, čo od nich vlastne očakávate. Ako veľmi by také rolety mali prepúšťať svetlo, aká náročná má byť ich inštalácia a následné ovládanie, aká má byť ich údržba a podobne.

Akú farbu roliet zvoliť?

Samotná látka na roletách Deň a noc Fexi je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov.

Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky. Čo sa týka priesvitnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete.

Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť zaobstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať skutočne dôkladne.

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

clanek_004

Objednajte si vzorky zadarmo

A ak si nie ste istí, aké rolety Deň a noc od Fexi do svojej novo zrekonštruovanej obývačky zvoliť, nechajte si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia domova. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v interiéri pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda aj Vy nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo.

A pokiaľ si náhodou nie ste s čímkoľvek istí, môžete nás tiež kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodín. Či už si teda počas výberu, objednávky či montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť, sme tu pre Vás.