Príslušenstvo k roletám Deň a noc

Pri zakúpení našich roliet Deň a noc obdržíte v balení všetko to, čo budete potrebovať ku montáži. Všetky háčiky, skrutky, napínacie lanká alebo ovládacie retiazky nájdete vždy priložené k Vami objednanej rolete. Ale aby bolo všetko v poriadku, mali by ste venovať pozornosť niekoľkým dôležitým veciam pred odoslaním objednávky, aby príslušenstvo k roletám presne plnilo svoj účel.

clanek_001

Zvoľte si typ kazety

Sadu príslušenstva najviac ovplyvňuje voľba typu kazety. Tie existujú v troch prevedeniach:

  • Otvorená kazeta. Jej najväčšou prednosťou je ľahkosť a možnosť montáže bez vŕtania. Má samozrejme zadný profil, ktorý kazetu spevňuje, ale ten pri pohľade na kazetu nijako neruší a vlastne nie je viditeľná. Je vhodná pre šírky 30 cm až 160 cm.
    clanek_002

  • POLO kazeta. Tá je vďaka hornému krytu o niečo pevnejšia ako otvorená kazeta, ale je stále ešte dosť ľahká. Dosiahneme s ňou šírku až 210 cm. Nie je určená na montáž bez vŕtania, takže je nutné ju k okennému rámu alebo stene privŕtať.
    clanek_003

  • MAXI kazeta. Predstavujeme Vám najvyššiu radu kaziet. Luxus, elegancia, výkon. Celý navíjací systém je ukrytý, takže roleta je lepšie chránená pred prachom a vďaka maximálnemu vystuženiu môžeme mať až 240 cm širokú roletu. Kazetu opäť nemôžeme len zavesiť, je nutné ju privŕtať.
    clanek_004

Zvoľte spôsob montáže

Ako sme už načrtli, existuje niekoľko typov montáže. Otvorenú kazetu je možné montovať bez vŕtania jednoduchým zavesením na okenný rám, alebo privŕtať. Vŕtanie je možné do okenného rámu, do steny, prípadne do stropu. Takto sa montujú rolety v kazetách POLO a MAXI.

Rozhodnite sa teda pri objednávke roliet, akú montáž hodláte použiť. Nemusíte sa trápiť tým, či následne zvolíte správne doplnky a sadu na montáž – to všetko pre Vás prichystáme automaticky na základe zvoleného typu montáže a kazety. Všetko potrebné nájdete v balení s roletou.

Čo keď ste ale v minulosti kúpili sadu na zavesenie na okno, ale teraz sa okolnosti zmenili a roletu chcete privŕtať na stenu? Nič náročného – môžete si objednať sadu na vŕtanie do steny a do stropu. Iná sada zase slúži na privŕtanie na okenný rám. A ak máte otvorenú kazetu, kedykoľvek si môžete objednať sadu na zavesenie rolety na okenný rám.

Pri objednaní sady na upevnenie rolety je ale vždy dôležité vybrať si správnu kombináciu kazety a spôsobu montáže. K dispozícii teda máte:

Zvoľte farbu príslušenstva

Rolety FEXI dodávame v dvoch základných farbách ovládacích prvkov a krytiek – hnedá a biela. Pri objednávke je to jedna z volieb, ktorú treba zvoliť. Pokiaľ dokupujete príslušenstvo pre rolety, máte možnosť zvoliť rovnakú farbu. V niektorom prípade môžete mať háčiky a úchyty aj v striebornej farbe.

Zvoľte si typ pohonu a ovládania

Drvivá väčšina nami dodávaných roliet je ovládaná manuálne. Na ovládanie teda potrebujete ovládaciu retiazku pre Vami vybraný typ kazety v zodpovedajúcej farbe, možno nejaké ťažítko alebo olivu pre lepšie napnutie retiazky alebo napínaciu kladku, ktorá navyše zaistí, aby retiazka len tak nevisela a neplandala.

Máte ale možnosť objednať si rolety, ktoré budú na elektrický pohon a na diaľkové ovládanie. Ale aj keď už doma nejaké FEXI rolety máte, a zatiaľ ich ovládate ručne retiazkou, môžete si pohodlie elektrických roliet dopriať dodatočne.

Objednajte si len motorček pro Váš typ rolety spolu s nabíjačkou, sadu pre upgrade na elektrické rolety a jedno, dvoj, alebo šesť kanálový diaľkový ovládač. Elektrifikáciu rolety môžeme buď vykonať na požiadanie my (stačí, keď nám svoje rolety pošlete) alebo využite náš návod, podľa ktorého to určite zvládnete.

Príslušenstvo pre rolety Deň a noc

Pri používaní roliet sa občas môže stať, že sa pretrhne retiazka, zlomí sa plastová napínacia kladka alebo čokoľvek nečakaného. Na našom e-shope nájdete všetko potrebné, aby ste ľahko mohli vyriešiť akýkoľvek problém s roletami Deň a noc.