Žltá v obývacej izbe? Prečo nie! Stavte na rolety Deň a noc

Jar je ideálna príležitosť na to, aby ste si vniesli do svojho domova trochu farby. Čo tak skúsiť zakomponovať do svojej obývačky žltú? Ako na to a ako Vám v tom môžu pomôcť nami ponúkané rolety Fexi? To si môžete prečítať v nasledujúcom článku.

Je najjasnejšou teplou farbou. Pôsobí povzbudivo, zahrieva a rozveseľuje. Podporuje myslenie, chápavosť, schopnosť kontaktu, spracovanie zážitkov, dojmov a oživuje pamäť. Napomáha k uvoľneniu a slobodnému vývoju. Hreje, žiari a upokojuje. Evokuje teplo a pohodu. Taká je žltá farba. Pokiaľ teda aj Vy chcete vniesť do svojho domova trochu slniečka a radosti, potom je táto farba ideálnym riešením.

clanek_001

Žltá farba a jej odtiene

Žltá je jednoducho kráľovnou medzi farbami, preto sa jej pri obmene interiéru rozhodne nebojte a pokojne po nej siahnite, určite to nebudete ľutovať. Keď sa však povie žltá, väčšine sa vybaví až veľmi krikľavo žiarivý odtieň tejto farby. Žltá má však oveľa viac podôb a pri vhodnej kombinácii dokáže pôsobiť vskutku elegantne.

Zvoliť ju môžete v ľahkom svetlom odtieni ako obyčajnú doplnkovú farbu alebo ako dominantnú farbu, ktorá celú izbu rozžiari. Za zmienku napríklad stojí horčicová, okrovo žltá, kanáriková alebo napríklad vanilková. Tú pravú žltú si pre svoj domov skrátka vyberie zaručene každý. 

Ako vniesť žltú farbu do svojej obývačky?

Iste sa nájdu taký, ktorí Vás budú od využitia žltej farby v obývačke odrádzať, pretože sa jedná o veľmi nápaditú až výstrednú farbu, ktorá nezostáva bez povšimnutia. Nenechajte sa však prehovoriť, pretože žltá v interiéri pôsobí naozaj skvele. Možno tomu neuveríte, pokiaľ to Vy sami nevyskúšate.

Spôsobov, ako môžete vniesť žltú farbu do svojej obývačky je navyše nespočet. Staviť môžete na najrôznejšie žlté doplnky, nábytok, žltú výmaľbu či napríklad aj na žlté rolety Deň a noc od Fexi.

 

clanek_002

Žlté rolety Fexi

Jednou z najväčších výhod roliet Deň a noc od Fexi je, že sú k dostaniu v skutočne pestej  farebnej škále,a ľahko si tak medzi nimi tie pravé pre svoj domov vyberie úplne každý. Nech už teda hľadáte akýkoľvek odtieň, u nás ten vysnívaný zaručene nájdete.

Rolety Deň a noc od Fexi predstavujú minimalistickú, elegantnú a nadčasovú variantu zatienenia, ktoré do interiéru prepúšťajú požadované množstvo denného svetla, príjemne regulujú ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dajú prakticky úplne zatemniť. Sú vyrobené z prvotriednych materiálov a skvele sa hodia do každého interiéru.

Ak teda aj Vy hľadáte jedinečné žlté rolety, u nás si ich môžete zaobstarať napríklad v odstíne citrón alebo mango.

clanek_003

Žltá výmaľba 

Skvele môže v interiéri fungovať aj žltá výmaľba. Vsádzať samozrejme nemusíte iba na výrazné žlté odtiene, ktoré by mohli pôsobiť až príliš agresívne, ale môžete dať naopak prednosť aj jemnejším tónom, ako napríklad vanilkovej alebo pieskovej, ktoré následne môžete skĺbiť s výraznejšími žltými doplnkami a svetlejšími roletami.

Spojenie jemne žltých stien, svetlých roliet a žltých doplnkov bude dohromady vyzerať senzačne. Obzvlášť takú kombináciu ocenia všetci, ktorí dávajú prednosť farebnejším interiérom pred tými menej nápadnými. Ak sa do takej premeny u Vás doma chystáte aj Vy, zaujať by Vás mohli rolety v odtieni trstina, mandľa alebo slama

clanek_004

Žltý nábytok alebo doplnky

Ak sú na Vás žlté rolety alebo celé steny až príliš extravagantné, môžete menej nápadný interiér iba doplniť o niekoľko žltých doplnkov, ako sú žlté vankúše, žlté rámčeky alebo žlté kvetináče.

Ak sa nebojíte dať priestor aj väčším žltým prvkom, ideálny je žltý nábytok. Žltými policami alebo skrinkami rozhodne nemôžete nič pokaziť.

Ako vhodne kombinovať žltú farbu?

A ak je reč o žltej farbe, ktorá je sama o sebe považovaná za výraznejší odtieň, treba myslieť predovšetkým na kombináciu tejto farby s ďalšími odtieňmi, aby výsledný dojem z celého interiéru bol čo najlepší, a nepôsobil lacno alebo gýčovito.

Existuje však veľmi jednoduchý spôsob, ako vo svojom dome môžete ľahko vytvoriť vyváženú kombináciu farieb, z ktorej budete nadšení. Ide o pravidlo 60-30-10.

Zjednodušene by sa dalo povedať, že šesťdesiat percent miestnosti by mala tvoriť dominantnú farbu, tridsať percent sekundárnu farbu a posledných desať percent by malo byť iba akcentom. Skrátka vybrané farby by sme mali kombinovať v pomere 6:3:1.

Najväčší podiel v miestnosti by mala mať farba tvoriaca akési „hlavné pozadie”. Je teda vhodné aplikovať ju na väčšie plochy, ako sú napríklad steny, koberce, pohovka alebo veľké kusy nábytku.

Sekundárnej farbe by sme mali venovať zhruba polovičné množstvo priestoru než už spomínanej hlavnej farbe. Vhodné je zvoliť taký odtieň, ktorý dominantnú farbu podporí, ale zároveň sám vynikne. Použiť ho môžeme napríklad na závesy, jednotlivé kusy menšieho nábytku alebo stoličky.

Poslednú farbu použijeme v najmenšom množstve ako hravý akcent, ktorý miestnosti dodá jedinečný a originálny šmrnc. Táto farba by sa mala ideálne objaviť na detailoch, ako sú vankúše, umelecké predmety či drobné dekorácie.

clanek_005

Žltá a ďalšie farebné odtiene

A s akými odtieňmi teda žltú môžete kombinovať? Keďže sa jedná o výraznú farbu, je ideálne do kombinácie so žltou voliť jemnejšie a pokojnejšie odtiene farieb.

Skvele vyzerá žltá farba napríklad s tmavo aj svetlo šedou farbou alebo námorníckou modrou. Spojením týchto farieb vytvoríte naozaj moderný interiér, ktorý zaujme a zároveň je nadčasový.

 

Naopak svetlo žltá sa skvele dopĺňa s výraznou fialovou. A ak skombinujete žltú s hnedou alebo čokoládovou, chybu rozhodne tiež neurobíte.

Pre odvážlivcov by mohla stáť za zmienenie aj kombinácia žltej a červenej farby. Aj keď toto spojenie pôsobí ľahko divoko, v určitej miere však vytvára dokonalý kontrast, ktorý je možné uzemniť napríklad tmavým nábytkom alebo čiernymi doplnkami.

clanek_006

Nechajte si poslať žlté vzorky látok roliet k Vám domov

A ak si nie ste istí, aké žlté či svetlé rolety Deň a noc od Fexi zvoliť nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v obývačke pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo.

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu  alebo ku stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

A ak by ste si náhodou počas výberu nových roliet Deň a noc Fexi do svojej žltej obývačky nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin.