Ako vniesť teplo do sivej miestnosti s roletami Deň a noc

Sivé izby rozhodne nemusia pôsobiť nudne a nezaujímavo. Stačí sa zamerať na pár detailov a izba bude razom pôsobiť oveľa útulnejšie. Ako teda vniesť teplo a pocit pohodlia do sivých izieb?

Ak máte strach, že čisto sivý priestor bude pôsobiť neútulne a až príliš chladne, skúste sa zamerať na rôzne detaily. Staviť môžete napríklad na rôzne textúry, živé rastliny, alebo nami ponúkané rolety Deň a noc Fexi

clanek_001

Aj sivé izby môžu pôsobiť útulne

Rozhodne nemožno povedať, že sivé izby sú nudné, chladné a pochmúrne. Vhodne zariadená a vybavená sivá izba dokáže pôsobiť elegantne, nadčasovo a veľmi príjemne. Je iba dôležité počas zariaďovania izby myslieť na základné pravidlá pre jednofarebné interiéry a izbu snov tak vytvoríte behom chvíľky.

Ako vniesť teplo do sivých izieb?

Ako teda ľahko a bez väčších investícií rozžiariť a presvetliť sivé izby? Nechajte sa inšpirovať našimi radami nižšie.

Stavte na viacero textúr aj odtieňov

Tým vôbec najdôležitejším pravidlom pre sivé miestnosti, a vlastne pre všetky jednofarebné izby je, zhotovovanie viacerých odlišných textúr a odtieňov. Jednoducho tak v izbe vyvolajú pocit rôznorodosti.

Keďže nie je sivá ako sivá, skúste počas zariaďovania izby dať prednosť rôznym odtieňom tejto štýlovej farby. Paleta odtieňov sivej je skutočne nekonečná, a pokiaľ tak do sivého interiéru zaradíte aspoň pár prvkov v rôznych intenzitách sivej, miestnosť bude pôsobiť ďaleko zaujímavejšie, a predovšetkým menej nudne. 

To isté platí aj o textúrach. Tie sú možno ešte oveľa dôležitejšie ako odtiene. Rôzne textúry majú tú moc, že ​​dokážu izbu opticky úplne premeniť. Pokiaľ napríklad do hladkej a čistej sivej spálne v jednej línii vložíte zamatovo sivú posteľ a lesklé sivé nočné stolíky, miestnosť získa úplne nový rozmer. To isté však platí aj pri ďalších sivých miestnostiach.Buďto môžete zvoliť výraznejší sivý prvok s originálnou a výraznou textúrou, napríklad zamatovú posteľ alebo pohovku, alebo naopak dať prednosť viacerým menším dekoráciám s odlišnými povrchmi. Upozorniť môžete napríklad na chlpaté vankúšiky, drevené fotorámiky, lesklé svietniky, alebo štruktúrované kvetináče.

Okrem rôznych textúr a odtieňov môžete dať priestor aj ďalším farbám, ako napríklad bielej, čiernej alebo hnedej.

clank_002

Nezabúdajte na rastliny

Pokiaľ chcete do čisto sivých priestorov vniesť trochu farieb, potom rozhodne nezabúdajte na živé rastliny. Ak do miestnosti zaobstaráte nejakú živú rastlinu, je to, ako by ste jej vdýchli úplne nový život.

Zelená farba rastlín navyše pôsobí v kombinácii so sivou veľmi efektívne. Jedná sa o dve upokojujúce a neagresívne farby, ktoré vo Vás navodia pocit pohody. Navyše si tak môžete k sebe domov vniesť trochu prírody, aj keď napríklad bývate v meste.

A pokiaľ neviete, akú rastlinu si do interiéru svojho domu alebo bytu zaobstarať, máme pre Vás pár tipov. Toto sú tie najžiadanejšie izbové rastliny, ktoré sa obzvlášť hodia do sivých interiérov:

  • Monstera – kráľovná moderných interiérov
  • Juka – izbovka podobná palmám
  • Fikus – krásný, ale nenáročný
  • Kaktus – trochu exotiky u Vás doma
  • Zamiokulkas – nenáročná izbovka do všetkých interiérov
  • Pilea – obľúbená izbová rastlina s originálnym vzhľadom
  • Orchidea – najobľúbenejšia izbovka

Vpustite do miestnosti dostatok svetla

Aby sivý interiér mohol pôsobiť presvetleným, útulným a veselým dojmom, treba doňho vniesť dostatok svetla. Zaobstarať si tak môžete okrem hlavného osvetlenia aj menšie zdroje svetla, ako napríklad svetelné reťaze, lampy, lucerny alebo sviečky. Veľmi útulne môže napríklad v sivej obývačke pôsobiť aj oheň plápolajúci v krbe.

Okrem umelého svetla je potrebné do interiéru pustiť aj dostatok toho denného. S tým Vám môžu skvele pomôcť rolety Deň a noc od Fexi, ktoré príjemne regulujú ostrý slnečný svit, prepúšťajú do interiéru požadované množstvo denného svetla a zároveň sa behom chvíľky dajú prakticky úplne zatemniť. Rolety Fexi sa veľmi ľahko ovládajú, sú vyrobené z luxusných prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodia do každého interiéru. Tie pravé pre svoj sivý interiér si tak vyberie skutočne každý.

clanek_003

Rolety Fexi vhodné do sivých miestností

Rolety Deň a noc od Fexi predstavujú elegantný, štýlový, minimalistický a nadčasový variant zatienenia, a ak ste sa teda aj Vy už rozhodli, že práve tieto rolety budú vo Vašom interiéri regulovať svetlo, poďme sa teraz spoločne pozrieť na to, aký typ a odtieň zvoliť, aby ste boli s našimi roletami čo možno najviac spokojný.

Čo sa týka priehľadnosti látok roliet Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa, s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie. Avšak aj blackout látky Vám na našich stránkach ponúkame vo svetlejších odtieňoch, aby si tie svoje pravé pre svoj domov vybral skutočne každý.

Svetlo sivé rolety verzus tmavo sivé rolety

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať skutočne dôkladne. Aká látka sa preto hodí do kuchyne, a ktorá je naopak vhodná do spálne alebo do detskej izby?

 

  • Rolety do sivej kuchyne – rolety plnia v kuchyni predovšetkým funkciu ideálneho zatienenia. Čo sa týka tejto miestnosti, tak za ideálne riešenie preto môžeme považovať svetlejšie typy látok a látky s nižšou gramážou, ktoré priechod svetla do kuchyne príjemne regulujú, ale zároveň miestnosť zbytočne nezatemnia. Skvele v kuchyni fungujú aj žíhané rolety, na ktorých sú oveľa menej viditeľné všemožné škvrny. Pokiaľ teda aj Vy stavíte pri výbere roliet do kuchyne na svetlejšie farby, určite nebudete ľutovať. Tieto rolety do priestoru vpustia dostatok svetla, ktoré je v kuchyni obzvlášť žiaduce, ale zároveň vytvoria dostatočné súkromie, pokiaľ okná Vašej kuchyne smerujú napríklad do rušnej ulice. Zvoliť môžete napríklad rolety v odtieni sivá breza alebo svetlá breza
  • Rolety do sivej kúpeľne - požiadavky na ideálne rolety do kúpeľne sú dosť podobné tým na rolety do kuchyne. Rolety do kúpeľne musia prepúšťať dostatok denného svetla, zároveň by sa mali dať ľahko zatemniť a mali by vytvárať potrebné súkromie. To všetko môžu ľahko splniť svetlejšie typy roliet, ktorých v našej ponuke nájdete skutočne veľké množstvo. Ideálne môžu byť napríklad rolety v tónoch béžového melíru
  • Rolety do sivých spální – naopak také rolety do spální a vlastne do všetkých miestností, kde spíme, by mali byť oproti roletám do kuchyne a kúpeľne o niečo tmavšie. A to predovšetkým preto, aby danú miestnosť čo najviac zatemnili, a ľahko tak vytvorili ideálne podmienky na pokojný a nerušený spánok. Tmavšie rolety v spálni vykúzlia perfektné prostredie vhodné na spánok, dodajú spálni príjemné súkromie a zároveň do nej počas dňa prepustia dostatok svetla. Skvele môžu v spálni vyzerať napríklad antracitové rolety
  • Rolety do sivej obývačky – pri výbere roliet do obývačky je veľmi dôležitým faktorom umiestnenie okien. Ak sú okná priamo oproti televízii alebo monitoru, zvoľte také zatienenie, ktoré miestnosť viac zatemnia, a vytvoria tak ideálne podmienky pre sledovanie televízie alebo počítača. Perfektne Vám v tom môžu pomôcť strieborné alebo čierne rolety. 

 

 

 

clanek_004

Kontaktujte nás a nechajte si zaslať vzorky zadarmo

A pokiaľ si náhodou nebudete počas výberu vhodných roliet do sivého interiéru s čímkoľvek istý, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál je tu pre Vás k dispozícii každý všedný deň od 8 do 16 hodín a so všetkým Vám ochotne pomôže. Zároveň si tiež môžete nechať zaslať niekoľko vzoriek látok až k vám domov.

Ak si teda nie ste istý, aké rolety Deň a noc od Fexi zvoliť, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo a vyberte si ten pravý odtieň priamo z pohodlia domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v spálni pôsobiť, nemusia byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale

maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie. V prípade, že si teda nie ste istý, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov naozaj rýchlo.

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v kľude objednať.