Aj biela spálňa môže byť útulná. Ako vám s tým môžu pomôcť rolety Fexi?

Aj čisto biela spálňa môže byť útulná. Stačí sa zamerať na pár detailov alebo staviť na rolety Fexi. Ako si teda zariadiť bielu spálňu tak, aby nepôsobila studene a nepríjemne? Nechajte sa inšpirovať našimi radami.

Mnoho ľudí si myslí, že čisto biele priestory musia byť zaručene chladné a neútulné. Pokiaľ však doplníte biely interiér o vhodné dekorácie a doplnky, aj čisto biela spálňa tak môže razom pôsobiť útulne. Pomôcť Vám v tom navyše môžu aj nami ponúkané rolety Fexi.

clanek_001

Aj biela spálňa môže byť útulná

Biela spálňa dokáže pôsobiť vzdušne, priestranne, sviežo a veľmi elegantne. Na niekoho by však naopak mohla pôsobiť aj veľmi chladným dojmom. Pokiaľ teda aj Vy túžite po svetlej spálni, ale máte radi útulné priestory, pripravili sme si pre Vás pár tipov.

Existuje mnoho úžasných možností, ako je možné bielu spálňu ľahko a jednoducho ozvláštniť. Vďaka doplnkom a dekoráciam tak môžete svoju bielu spálňu ladiť do moderného, ​​vintage alebo luxusného štýlu. To záleží predovšetkým na vašich preferenciách. Faktom však rozhodne je, že nech už dáte prednosť akémukoľvek designu, biela spálňa má predovšetkým tú výhodu, že je maximálne nadčasová a v kombinácii s vhodnými doplnkami sa hodí prakticky do akéhokoľvek štýlu bývania.

 

 

 

clanek_002

Rôzne textúry

Aby akákoľvek kombinácia jednej farby pôsobila dobre, vždy treba vsádzať na rôzne textúry. Skrátka je vždy dôležité kombinovať jednotlivé biele kúsky, ktoré majú odlišné textúry. Napríklad teda môžete staviť na biele koberce s vysokými vlasmi, hladké biele skrine, chlpaté biele vankúšiky, drevené rámy na obrázky v bielom odtieni, vzorované biele kvetináče a lesklé biele nočné stolíky. Aj keď tak budú všetky doplnky biele, vďaka odlišným textúram budú na prvý pohľad pôsobiť rôznorodo.

Kúsok sivého luxusu

Sivá pôsobí v kombinácii s bielou veľmi luxusne. Pokiaľ teda do bielej spálne zakomponujete napríklad sivú zamatovú posteľ s vysokým čelom, razom tak bude priestor pôsobiť oveľa elegantnejšie.

Staviť okrem sivej môžete aj na ďalšie odtiene, ktoré biely interiér príjemne oživia. Ideálne sú napríklad odtiene béžovej, marhuľovej alebo svetlo hnedej a sivej.

Drevené doplnky

Pokiaľ nechcete do bielej spálne vnášať inú farbu, môžete dať prednosť drevu. Drobné drevené doplnky, zrkadlo s dreveným rámom alebo drevené rámčeky na fotky, bielu spálňu zútulnia a vytvoria v nej ľahkú hygge atmosféru

Textúra dreva navyše s bielou farbou vytvára príjemnú kombináciu, ktorá lahodí oku aj duši.

clanek_003

Zeleň a zase zeleň

Či už však dáte prednosť čisto bielej spálni, alebo ju doplníte o nejaký ďalší odtieň alebo drevené prvky, rozhodne by v nej nemala chýbať zeleň. Okrem toho, že zelená farba upokojuje a navodzuje pocit pohody, rastliny vnesú do miestnosti život a dodajú jej nový rozmer. V spálni, kde sú navyše živé kvety, sa vám bude oveľa lepšie relaxovať a odpočívať. Nejakú tú rastlinu by ste si tak do svojej spálne rozhodne mali zaobstarať. Ideálne sú napríklad veľké rastliny do rohu miestností, závesné rastliny alebo menšie kvety na parapet.

Okrem tradičných živých rastlín môžu byť zaujímavou alternatívou aj tapety s potlačou rastlín alebo fotografie rastlín. Práve vďaka týmto prvkom môžete do svojej spálne vniesť kúsok džungle, aj keď napríklad práve bývate v sídliskovom panelovom dome.

Dostatočné osvetlenie

Bielej spálni môžete vdýchnuť originalitu a jedinečnosť aj vhodným osvetlením. Okrem tradičného hlavného svetla sa nebojte investovať aj do menších svetelných zdrojov, ako sú lampičky, svetelné reťaze alebo lucerny. Ak plánujete zaobstarať si do spálne televíziu, tiež môžete staviť na tú s podsvietením, ktorá dodá spálni nový rozmer.

Ak je reč o svetle, rozhodne nesmieme zabudnúť ani na jednotlivé varianty interiérového tienenia. Jednou takou vhodnou variantou sú aj nami ponúkané rolety Fexi.

clanek_004

Rolety Fexi zútulnia každú bielu spálňu

Rolety Deň a noc od Flexi predstavujú minimalistickú, elegantnú a nadčasovú variantu zatienenia, ktorá do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá prakticky úplne zatemniť.

Rolety Fexi sa veľmi ľahko ovládajú, sú vyrobené z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodia do každého interiéru. Pokiaľ teda hľadáte nové tienenie do svojej bielej spálne aj Vy, určite si z našej ponuky vyberiete také rolety, ktoré sa do nej budú perfektne hodiť.

Pokiaľ ste sa teda už rozhodli, že práve rolety Deň a noc od Fexi budú vo Vašej spálni regulovať svetlo, poďme sa teraz spoločne pozrieť na to, aký typ a odtieň zvoliť, aby ste boli s našimi roletami čo možno najviac spokojní.

Biele rolety Fexi do bielej spálne

Čo sa týka priehľadnosti látok roliet Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie. Avšak aj blackout látky Vám na našich stránkach ponúkame vo svetlejších odtieňoch, aby si tie svoje pravé pre svoj domov vybral skutočne každý.

Do spální a skrátka všetkých miestností určených na spánok sa odporúčajú zaobstarať také rolety, ktoré dokážu miestnosť čo možno najviac zatemniť. Ideálne je teda zvoliť už vyššie spomínané blackout rolety. Cez deň môžete tieto rolety využiť iba na vhodné zatienenie a príjemnú reguláciu svetla, avšak večer, kedy sa chystáte na spánok, môžete jednoduchým zatiahnutím retiazky (diaľkovým ovládaním v prípade elektrických roliet) miestnosť ľahko zatemniť.

Konkrétny odtieň potom vyberajte predovšetkým podľa svojich požiadaviek. Čo sa týka našich roliet, ponuka je skutočne veľmi pestrá. Okrem shine bielej, perleťovej, slonovinovej alebo klasickej bielej môžete staviť aj na biele odtiene z blackout rady, ako napríklad na krémovú, prirodzenú bielu alebo pieskovú. Odtieňov bielej skrátka máme v našich vzorkovníkoch skutočne veľa, a vyberie si tak zaručene aj ten najnáročnejší zákazník.

clanek_005

Nechajte si zadarmo zaslať vzorky bielych roliet

A ak si nie ste istí, aké biele rolety Deň a noc od Fexi zvoliť, nechajte si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v spálni pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo.

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

A ak by ste si počas výberu nových roliet Deň a noc Fexi do svojej bielej spálne nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní.