Ako s roletami Deň a noc premeniť detskú izbu na izbu pre teenagerov?

Pomaly, ale iste sa z Vášho dieťaťa stáva teenager, a Vy tak premýšľate, ako ľahko a jednoducho bez väčších investícií premeniť jeho izbu? Nechajte sa inšpirovať našimi radami, ktoré Vám v tom určite pomôžu.

Chvíľa, kedy sa z Vášho dieťaťa stáva teenager, si žiada mnoho zmien. A jednou takou zmenou je bezpochyby aj renovácia jeho detskej izby v izbu pre dospievajúcich. Ako túto zmenu ľahko dosiahnuť bez toho, aby ste museli minúť veľké peniaze? Máme pre vás pár tipov. Okrem novej výmaľby či nového nábytku môžete staviť aj na nové rolety od Fexi

clanek_001

Izba pre teenagerov

Čím bude Vaše dieťa staršie, tým viac bude rásť jeho potreba osobného priestoru. Iste už nebude chcieť tráviť čas v izbičke, ktorá je plná plyšových hračiek, farebných obrázkov a kresieb na stenách.

Izby násťročných musia slúžiť hneď na niekoľko účelov. Ten najdôležitejší je samozrejme odpočinok a spánok. Pretože sú to práve mladí ľudia, ktorí potrebujú na svoj vývoj naozaj veľa spánku. Zároveň je tiež teenagerovská izba miestom, kam si budú Vaše ratolesti pozývať svojich priateľov a kamarátov. A v neposlednom rade by mala izba slúžiť samozrejme aj na štúdium.

Každá správna izba pre pubertiakov by tak mala mať dostatok sedacieho priestoru, vhodný pracovný stôl, správnu stoličku, pohodlnú posteľ, značné množstvo úložného priestoru, a pokiaľ chcete, aby sa v miestnosti Vaše dieťa cítilo skutočne dobre, môžete ju doplniť o nejaké originálne prvky, ako sú napríklad graffity na stenách alebo plagáty obľúbených kapiel.

Ako premeniť detskú izbu na izbu pre teenagerov?

Možností, ako môžete premeniť detskú izbu na izbu pre teenagerov, je naozaj niekoľko. Prinášame vám aspoň niektoré z nich.

 

 

 

clanek_002

Odstráňte všetky nepotrebné veci

Prvým krokom na ceste za ideálnou izbou pre teenagerov je odstránenie všetkých zbytočných a nepotrebných vecí. Knižky, hračky, obrázky či oblečenie, ktoré už dieťa nebude ďalej potrebovať, je tak lepšie z izby odložiť. Veci, ktoré majú pre dieťa nejakú hodnotu, môžete uschovať na pôde a zvyšné môžete venovať napríklad na charitu, kde môžu ďalej skvele poslúžiť.

Vymaľujte steny a stavte na graffity

Skvele dokáže premeniť daný priestor aj nová výmaľba alebo tapety. V pôvodnej ružovej, zelenej alebo fialovej izbe sa Váš teenager už zrejme nebude cítiť dobre, takže vymaľovanie stien bude nevyhnutné.

Ak budete voliť novú farbu do izby, dajte prednosť skôr menej výrazným a neutrálnym farbám, s ktorými sa Vám bude ľahšie kombinovať nábytok, a hlavne sa v nich bude dieťa cítiť komfortne ešte veľmi dlhú dobu a len tak sa mu neopozerá.

Staviť môžete aj na najrôznejšie graffity alebo tapety, ktoré urobia izbu oveľa viac osobitejšou.

Vyhnite sa zbytočným kobercom

Počas premeny izby myslite predovšetkým na praktickosť. Žiadny teenager sa nechce zdržiavať s dlhým a nezábavným upratovaním. Čo sa týka podláh, dávajte preto prednosť takým materiálom, ktoré sa ľahko udržujú. Huňaté koberce preto rozhodne nie sú tými pravými. Nielen, že sa v nich drží prach, ale v prípade zašpinenia ich len ťažko vyčistíte.

Zaobstarajte vhodný nábytok

Ak budete do izby kupovať nový nábytok, je dobré staviť na taký, ktorý bude predovšetkým praktický a vydrží Vášmu dieťaťu ideálne až do dospelosti. Stavte preto na nábytok s dostatočným úložným priestorom a v neutrálnom designe, ktorý potom môže dieťa použiť napríklad do budúcej pracovne či spálne. Dostatok úložného priestoru v izbe pre dospievajúcich je dôležitý predovšetkým z toho dôvodu, aby sa dieťa nemuselo zaoberať zbytočným upratovaním vecí na povrchu, ale všetko mohlo mať takticky a rafinovane schované v skriniach.

Okrem bežných skríň môžete zaobstarať aj najrôznejšie police, ktoré môžu dieťaťu slúžiť ako knižnica alebo štender na oblečenie, ktorý pôsobí vzdušne a originálne.

Nezabudnite na dostatok sedacieho priestoru

Ako sme už spomínali vyššie, teenagerská izba by mala predovšetkým obsahovať veľké množstvo odpočinkového priestoru, kde by Vaše dieťa mohlo spoločne so svojimi priateľmi tráviť voľný čas.

Úplne ideálne sú napríklad sedacie vaky, vankúše alebo menšie pohovky, ktoré môžu slúžiť aj ako lôžko na prespanie. Zabudnúť však nesmieme ani na kvalitnú posteľ pre samotného teenagera. Ideálne je už voliť väčšiu posteľ, ktorá pre neho bude oveľa komfortnejšia, a zároveň bude v interiéri pôsobiť značne dospelejším dojmom.

Zvoľte vhodné tienenie

A v neposlednom rade nesmieme zabudnúť ani na vhodné tienenie do teenagerskej izby. Jednou takou ideálnou variantou vhodného tienenia predstavujú aj nami ponúkané rolety Deň a noc od Fexi.

clanek_003

 

Prečo sú rolety Fexi vhodné do izieb pre teenagerov?

Rolety Deň a noc od Fexi predstavujú nadčasovú, minimalistickú a elegantnú variantu tienenia, ktorá do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá prakticky úplne zatemniť. Veľmi ľahko sa ovláda, je vyrobená z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodí do každého interiéru.

Aké rolety Fexi vybrať do teenagerskej izby?

Pokiaľ ste sa teda už rozhodli, že práve rolety Deň a noc od Fexi budú tými pravými, ktoré budú v izbe Vášho teenagera regulovať prichádzajúce svetlo, poďme sa spoločne pozrieť na to, aký typ zvoliť, aby ste boli Vy aj Vaše deti s našimi roletami čo možno najviac spokojní.

Čo sa týka priehľadnosti látok Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

Do detských izieb a spální, teda do miestností určených na spánok, sa odporúča zaobstarať také rolety, ktoré dokážu miestnosť čo možno najviac zatemniť. Ideálne je teda zvoliť už vyššie spomínané zatemňovacie rolety. Cez deň môžete tieto rolety využiť iba na vhodné tienenie a príjemnú reguláciu svetla, avšak večer, kedy sa teenager chystá spať, môžete miestnosť ľahko zatemniť – jednoduchým zatiahnutím retiazky (diaľkovým ovládaním v prípade elektrických roliet).

Konkrétnu farbu potom vyberajte predovšetkým podľa požiadaviek teenagera a podľa toho, aký odtieň sa do interiéru najviac hodí. V našej rozsiahlej ponuke určite nájdete také, ktoré sa budú hodiť práve do Vašej izby. Za ideálne riešenie sa však považujú neutrálne, svetlejšie farby, ktoré do interiéru izby pre teenagerov skvele zapadnú a nebudú v ňom pôsobiť neprirodzene. Také rolety sú zároveň veľmi nadčasové, takže aj vo chvíli, keď napríklad dieťa opustí Vaše rodinné hniezdo a Vy jeho izbu pretvoríte na rodinnú pracovňu či izbu pre hostí, Vám budú v miestnosti skvele slúžiť.

A ak by ste si počas výberu nových roliet Deň a noc Fexi do izby pre teenagera nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť