Najlepšie jarné nápady na ozdobenie domova

Po dlhej a pochmúrnej zime začína byť vo vzduchu opäť cítiť jar. Ako si jarnú náladu vniesť ľahko a jednoducho aj do svojho domova a ako vám s tým môžu pomôcť nami ponúkané rolety Fexi?

clanek_001

Na toto obdobie sa zrejme tešila väčšina z nás. Zima sa pomaly chýli k svojmu koncu a prichádza dlho očakávaná jar. Tešenie naň si teraz navyše môžete skrátiť drobnou výzdobou interiéru, ktorá Vám nezaberie príliš veľa času a ani nestojí veľa peňazí, ale pritom pôsobí veľmi efektívne.

Jar u Vás doma

Ako je teda možné vniesť kúsok jari aj do svojho domova? Možností je veľa, stačí si iba vybrať.

 

  • Zaobstarajte si rolety Deň a noc od Fexi
  • Nezabudnite na jarné kvety
  • Dajte priestor vzdušným látkam
  • Využite nové dekorácie
  • Stavte na jarné odtiene

 

 

clanek_002

Zaobstarajte si rolety Deň a noc od Fexi

Keďže je jar symbolom slnkom zaliatych dní, rozhodne by ste mali čo možno najviac denného svetla vpustiť aj do interiéru svojho domu. Jarné slnečné lúče vdýchnu Vášmu domovu nový život, nádherne ho rozžiaria a vytvoria v ňom veľmi príjemnú atmosféru, ktorá je pre tieto mesiace typická. A práve s ideálnymi svetelnými podmienkami u Vás doma Vám môžu skvele pomôcť nami ponúkané rolety Fexi

Rolety Deň a noc od Fexi sú jedným z najlepších variantov regulácie svetla v interiéri, ktoré sú zároveň elegantné, nadčasové, minimalistické a decentné. Do interiéru prepúšťajú požadované množstvo denného svetla, príjemne regulujú ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dajú prakticky úplne zatemniť. Veľmi ľahko sa ovládajú, sú vyrobené z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodia do každého interiéru. A to aj do toho jarného.

clanek_003

Nezabudnite na jarné kvety

Len máločo dokáže vdýchnuť do interiéru pocit jari tak, ako jarné kvety. Ak teda pôjdete nabudúce okolo kvetinárstva, rozhodne si domov nejaký hyacint, tulipán alebo cyklámen zaobstarajte. Nielen, že vo Vašom domove bude krásne vyzerať, ale navyše ho aj príjemne prevonia.

Pokiaľ máte to šťastie, že žijete v domčeku so záhradou, môžete sa po jarných kvetoch porozhliadnuť priamo tam. Zrejme už tam na Vás budú čakať prvé narcisy, bledule či fialky. 

Rozhodne sa ale nemusíte vyhýbať ani umelým kvetom. Väčšinou sú na prvý pohľad od tých živých takmer na nerozoznanie a zároveň sa u nich nemusíte obávať, že Vám zvädnú. Iba sa budete musieť zaobísť bez ich vône. Jarnú atmosféru u Vás doma Vám pomôže naladiť aj čerstvá zeleň, napríklad teda vysiata pšenica alebo jačmeň.

Dajte priestor vzdušným látkam

Jar je zároveň ideálny čas na odloženie ťažkých prehozov z umelej kožušiny, tkaných prikrývok a chlpatých vankúšov a ich výmenu za jemnejšie materiály, ako sú napríklad bavlna, hodváb alebo ľan. Interiér Vášho domu tak bude pôsobiť oveľa viac vzdušnejším a sviežejším dojmom. 

Využite nové dekorácie

Vpustite do svojho domu nádych jari aj pomocou bytových dekorácií. Medzi najobľúbenejšie doplnky sa radia predovšetkým jarné kvety alebo predmety s mláďatami zvierat, motýle či rôzne farebné stužky. S príchodom Veľkej noci sa potom môže jednať aj o dekorácie s touto tematikou.

clanek_004

Stavte na jarné odtiene

Nech už budete do svojho interiéru momentálne kupovať čokoľvek, vždy dávajte prednosť predovšetkým jarným farbám, ktoré celý interiér príjemne rozveselia. Opomínať by ste potom obzvlášť nemali ružové, zelené, oranžové alebo žlté odtiene. 

Pokiaľ sa navyše rozhodnete zaobstarať si nové rolety od Fexi, tak aj tie si u nás môžete zakúpiť v jarných farbách. Ako sme už spomínali vyššie, škála farieb našich roliet je skutočne veľmi bohatá a ten pravý odtieň si pre svoj domov vyberie skutočne každý.

clanek_005

Rolety Fexi v jarných farbách

Čo sa týka designu látok roliet Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie. Avšak aj blackout látky Vám na našich stránkach ponúkame vo svetlejších odtieňoch, aby si tie svoje pravé pre svoj domov vybral skutočne každý.

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať skutočne dôkladne.

Čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Naopak tmavšie látky sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že ešte stále ide o rolety, ktoré sú namontované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú blackout rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemnú reguláciu denného svetla a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

Konkrétne si rolety Fexi môžete zaobstarať napríklad vo svetlo ružovej, oranžovej, žltej, zelenej alebo fialovej farbe, ktoré sú pre jar úplne typické.

A pokiaľ si náhodou nebudete počas výberu nových jarných roliet vedieť s čímkoľvek rady, môžete nás kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodín.