Zatemňujúce rolety Deň a noc – Blackout

Dovoľte, aby sme vám predstavili novinku v našom e-shope. Ide o plne zatemňujúce rolety Deň a noc radu Blackout. Potrebujete miestnosť skutočne zatemniť? Nie len zatieniť? Potom vyberajte medzi látkami, označenými ako blackout.

blackout

Rolety Nature blackout sa vyznačujú veľmi vysokou mierou zatemnenia. Vnútornú vrstvu tvoria tmavé vlákna. Preto dochádza k maximálnemu možnému zatemneniu miestnosti. Budú sa výborne hodiť do miestností, v ktorých sa spí. Preto ich odporúčame do spální alebo detských izieb.

Je ale nutné uvedomiť si, že ani najlepšia zatemňovacia roleta nie je stena. Tam, kde je medzera medzi roletou a stenou, samozrejme nejaké svetlo prenikať bude. Pásiky nepriesvitnej látky tiež nie sú pritlačené priamo jeden na druhý. Nejaká medzera medzi nimi byť musí, a to je ďalší maličký priestor, ktorý môže sčasti prepúšťať svetlo.

Tieto prenikajúce lúče sa zdajú byť veľmi viditeľné najmä preto, že samotná blackout látka je skutočne nepriesvitná. Pri polopriesvitných látkach je kontrast medzi látkou a lúčom svetla oveľa menší. Na trhu roliet Deň a noc ide o maximálnu možnú mieru zatemnenia. Dokonca aj bežné žalúzie, ktoré sú z nepriehľadného hliníka, prepúšťajú viac svetla, než blackout rolety Deň a noc. Na úplné zatemnenie skombinujte vnútorné blackout rolety Deň a noc s vonkajšími roletami. 

Látky s tmavými odtieňmi zatemňujú najlepšie. Ale v rade látok, označených ako blackout, sú aj prírodné a svetlé odtiene – pieskovec, svetlo sivá, či béžová. Úplné zatemnenie sme dosiahli kombináciou 3 prvkov:

  • tmavá látka. Nie je to povinnosť, ale skúsenosť a logika hovoria, že čím tmavší odtieň látky zvolíte, tým väčšiu tmu si zaistíte.
  • látka navyše. Vo vnútri nepriehľadného pruhu je naviac pridaná vrstva látky z tmavých pevných nepriehľadných vlákien. Zvonka teda môžete mať aj veľmi svetlé odtiene látky, a pritom plne zatemňujúce.
  • hrúbka látky. Ak máme látku s vyššou gramážou, bude mať slnko väčšiu prekážku pri prenikaní cez zatiahnuté rolety. Mierne to zvyšuje váhu celej rolety, takže pri širších roletách odporúčame zvoliť POLO či MAXI kazetu, aby sa zvýšila pevnosť a odolnosť rolety.

Chystáte sa inštalovať tieniacu techniku do miestností, kde potrebujete tmu? Napríklad do spálne, do detskej izby alebo do miestnosti s denným spaním? Rolety Deň a noc s látkami Blackout sú tou správnou voľbou. Zatemníte celú miestnosť jediným pohybom, ale rovnako ľahko môžete vpustiť toľko svetla, koľko potrebujete na prácu a bežnú činnosť.

Zatemňujúce blackout rolety Deň a noc môžete mať tak v otvorenej kazete, ako aj v POLO i MAXI kazete. Ak tienite väčšiu plochu, potom odporúčame kazetu POLO či MAXI.