Ako si zariadiť útulnú kuchyňu

Plánujete rekonštrukciu svojho domu alebo dokonca staviate nový a neviete, ako vhodne zariadiť kuchyňu, aby vyzerala útulne a zároveň bola praktická? Stavte na rolety Deň a noc Fexi. 

clanek_001

Rolety od Fexi nielen do kuchyne

Rolety Deň a noc sú v istých ohľadoch veľmi podobné bežným roletám – látka rôznych farieb a vzorov, ktorá zaisťuje reguláciu prichádzajúceho svetla a lúčov, sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá je spravidla umiestnená nad oknom. Táto látka však nevisí voľne vo vzduchu, ale je vedená pevným silónom.

Rolety Deň a noc by Vám mohli tiež pripomínať aj klasické žalúzie. Rovnako ako žalúzie sa totiž aj rolety Deň a noc skladajú z jednotlivých „lamiel“. Aj princíp fungovania je u oboch týchto možnostiach zatienenie veľmi podobný – jednoducho sa totiž môžete rozhodnúť pre vytiahnutie celej látky nahore, a tým okno úplne odkryť, alebo naopak na stiahnutie až dole a okno zakryť.

Aj napriek tomu však rozdiely medzi bežnými žalúziami a roletami Deň a noc existujú. Pri stiahnutých žalúziách regulujete priechod svetla zmenou uhla, ktorý jednotlivé lamely zviera so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú ľahko nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktorú dovolíme lúčom a svetlu prechádzať.

Látka na roletách Deň a noc, ktorá reguluje priechod svetla do interiéru, je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov. Prvým pruhom je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nijako nebráni. Druhý pruh potom tvorí nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky.

Čo sa týka konkrétnej priesvitnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však do istej miery prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte Blackout rolety.

clanek_002

Prečo sú rolety Fexi také výnimočné?

Rolety Deň a noc Fexi možno považovať za skutočne výnimočné a jedinečné. Prečo? Lebo sú nadčasové, minimalistické, bezpečné, cenovo dostupné a vhodné prakticky do všetkých miestností. Vyrobené sú výhradne z prvotriednych materiálov a do interiéru Vášho domu skvele zapadnú vďaka našej pestrej škále ponúkaných farieb.

Regulácia svetla a súkromia v jednom

To, prečo si zrejme plánujete rolety Deň a noc zaobstarať, je možnosť plynulej regulácie svetla v akejkoľvek miestnosti. Ony toho však ponúkajú oveľa viac.

Rolety Fexi regulujú prichádzajúce svetlo, čím perfektne chránia Váš dom pred ostrým slnkom a horúcimi letnými dňami. Ich schopnosť zachytávať a zadržiavať teplo znamená, že Vám pomôžu znížiť účty za energiu, pretože môžu zadržiavať teplo v zime a naopak odrážať teplo v lete.

Zároveň Vám však môžu rolety Fexi počas celého roka poskytnúť dostatok požadovaného súkromia, pokiaľ okná Vašej kuchyne (či akejkoľvek inej miestnosti vo Vašom dome) smerujú napríklad do rušnej ulice. Rolety tak ľahko v danom interiéri vytvoria práve takú atmosféru, po ktorej túžite.

Všeobecne by sme Vám však odporučili voliť v kuchyni čo najmenšiu mieru zatemnenia, aby zostala čo možno najviac presvetlená.

Jednoduché ovládanie a upevnenie

Čo sa týka upevnenia, rolety Deň a noc Fexi Vám ponúkame v 3 typoch kaziet,ktoré prinášajú 5 spôsobov upevnenia. Medzi ten vôbec najobľúbenejší spôsob sa radí jednoduché zavesenie rolety na okno. Zvoliť však môžete aj vŕtanie kazety do okna, stropu alebo steny.

A keďže aj na detailoch záleží, tak je dobré vyladiť výber roliet až do samého konca. A to konkrétne vhodným výberom správnej farby, typu a strany mechanizmu pre ovládanie. Voliť môžete z dvoch spôsobov ovládania a troch farebných variácií. Konkrétne teda môžete vyberať medzi klasickou retiazkou a elektrickými roletami. Záleží iba na Vás, čomu dáte prednosť. Farbu mechanizmu voľte vždy podľa farby Vášho okna alebo steny. V našej ponuke Vám mechanizmy ponúkame vo farbe bielej, hnedej a striebornej.

Jednoduchá údržba a čistenie

Na obvyklú údržbu a čistenie roliet Fexi nie je potrebné nič špeciálne. Hravo Vám postačí obyčajná vlhčená handrička alebo vysávač. Vďaka týmto ľahko dostupným pomocníkom môžete svoje rolety Deň a noc Fexi udržiavať stále krásne a čisté.

Počas bežného čistenia nemusíte rolety dávať dole, vďaka čomu si ušetríte demontáž a následnú montáž. Pri čistení a odstraňovaní väčších nečistôt však môžete rolety bez obáv demontovať. Na samotné čistenie roliet Deň a noc používajte predovšetkým suchú alebo vlhkú handričku.

V prípade potreby môžete použiť šetrné čistiace prostriedky, ktoré nezmenia farbu roliet a ani ju nijako nepoškodia. Než sa pustíte do čistenia, vždy si najskôr otestujte čistiaci prostriedok na malom kúsku látky, ktorý nie je toľko vidieť. Časť látky vždy zostáva namotaná hore v mieste kazety, nikdy sa nevymotáva a nikdy teda nie je vidieť. Práve toto miesto je ideálne na otestovanie prípravku.

Na čistenie roliet Deň a noc môžete bez problémov použiť aj vysávač. Pokiaľ je to možné, vždy však znížte jeho výkon na najnižšiu možnú.

Rolety Deň a noc odporúčame neprať v bežnej práčke, ale v prípade potreby môžete odniesť rolety Fexi do čistiarne. Aj keď sú rolety Fexi skutočne veľmi kvalitné, nemali by sa zbytočne úplne namáčať. Ak sa tak stane, musia ostať rozvinuté, nech poriadne uschnú. 

clanek_003

Farba roliet do kuchyne

Ako sme už spomínali vyššie, čím tmavšiu tkaninu si zaobstaráte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Čo sa týka kuchýň, tak za ideálne riešenie môžeme považovať svetlejšie typy látok a látky s nižšou gramážou, ktoré priechod svetla do kuchyne príjemne regulujú, ale zároveň miestnosť zbytočne nezatemnia. Navyše takéto rolety pôsobia čisto, elegantne a ľahko sa kombinujú s ďalšími prvkami v kuchyni aj v celom dome. Skvele v kuchyni fungujú aj melírované rolety, na ktorých sú oveľa menej vidieť všemožné škvrny.

Nechajte si zadarmo poslať vzorky roliet

Pokiaľ si nie ste istí, aké rolety Deň a noc Fexi do svojej novej kuchyne zvoliť, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten správny odtieň priamo z pohodlia svojho domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v obývačke pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo.

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

A ak by ste si náhodou počas výberu nových roliet nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodín.

Nezabúdajte na detaily

Že na detailoch záleží je známa vec. A inak tomu nie je ani pri zariaďovaní kuchyne. Okrem výberu roliet teda nezabúdajte ani na dekorácie, ktoré Vašu kuchyňu nádherne zútulnia. Skvele by sa do Vašej kuchyne mohol hodiť napríklad čierny kovový odkvapkávač, pozlátený dávkovač na umývací prípravok, kvetináč s bylinkami, ozdobný svietnik či keramická váza so živými kvetmi na jedálenský stôl.