Čo by ste mali vedieť pred nákupom roliet Deň a noc Fexi?

Chystáte si zaobstarať nové rolety Deň a noc od Fexi? Čo by ste mali pred ich nákupom vedieť? A prečo práve rolety od Fexi sú tými najlepšími na trhu?

Rolety Deň a noc od Flexi predstavujú nadčasový, funkčný, minimalistický a cenovo dostupný variant tienenia, ktorý do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostré slnečné svetlo a zároveň sa behom chvíľky dá takmer úplne zatemniť. Veľmi ľahko sa ovláda, je vyrobený z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb dokonale zapadne do každého priestoru.

Aby ste boli so svojimi novými roletami čo najviac spokojní, rozhodli sme sa pripraviť prehľad všetkého, čo by ste mali pred ich kúpou určite vedieť.

clanek_001

Rolety Deň a noc od Fexi

Konštrukcia roliet Deň a noc je veľmi podobná konštrukcii klasických roliet - látka sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá sa umiestni nad okno. Tienenie tak zabezpečuje látka rôznych vzorov, farieb a priesvitnosti, ktorá reguluje množstvo svetla prenikajúceho do interiéru. Látka nevisí len tak voľne vo vzduchu, ale je vedená pevným silonom.

Rolety Deň a noc Vám tiež môžu pripomínať bežné žalúzie. Rovnako ako žalúzie sa totiž tiež skladajú z jednotlivých „lamiel“. Rovnako ako u žalúzií, aj u roliet Deň a noc sa môžete rozhodnúť pre vytiahnutie celej látky a tým okno úplne odkryť, alebo naopak stiahnutie až dole a okno zakryť. 

Avšak rozdiel medzi žalúziami a roletami deň a noc tu predsa len je. Pri stiahnutých žalúziách regulujeme priechod svetla zmenou uhla, ktorý jednotlivé lamely zvierajú so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú jednoducho nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktoré dovolíme svetlu prechádzať.

Čo sa týka látky na roletách Deň a noc, tak tá je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov. Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná iba do určitej miery v závislosti na gramáži látky, ale hlavne farbe látky.

Design roliet Fexi

To, ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja predovšetkým od designu roliet. Rolety Deň a noc od Fexi sa Vám ponúkajú hneď v niekoľkých odlišných variantoch. Rozdiely medzi jednotlivými roletami Deň a noc sú predovšetkým v type látky, jej gramáži a tiež v šírke a spracovaní priehľadného pruhu.

Čo sa týka priehľadnosti látok Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

clanek_002

Do akých miestností sa rolety hodia?

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať skutočne dôkladne. Aká látka sa preto hodí do kuchyne, a ktorá je naopak vhodná do spálne alebo detskej izby?

Kam sa hodia svetlejšie rolety?

Čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Nie je však vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej rade blackout nájdete napríklad krémové alebo sivé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatemniť. Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

Kam sa hodia tmavšie rolety?

Naopak tmavšie látky sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že ešte stále ide o rolety, ktoré sú namontované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú blackout rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme - teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

clanek_003

Ovládanie a upevnenie roliet

Čo sa týka upevnenia, rolety Deň a noc Fexi Vám ponúkame v 3 typoch kaziet, ktoré prinášajú 5 spôsobov upevnenia. Medzi ten vôbec najobľúbenejší spôsob sa radí jednoduché zavesenie rolety na okno. Zvoliť však môžete aj vŕtanie kazety do okna, stropu alebo steny.

A keďže aj na detailoch záleží, tak je dobré vyladiť výber roliet až do samého konca. A to konkrétne vhodným výberom správnej farby, typu a strany mechanizmu pre ovládanie. Voliť môžete z dvoch spôsobov ovládania a troch farebných variácií. Konkrétne teda môžete vyberať medzi klasickou retiazkou a elektrickými roletami. Záleží iba na Vás, čomu dáte prednosť. Farbu mechanizmu voľte vždy podľa farby Vášho okna alebo steny. V našej ponuke Vám mechanizmy ponúkame vo farbe bielej, hnedej a striebornej.

Čistenie a údržba

Obzvlášť ženy pri výbere roliet určite zaujíma, aká náročná bude starostlivosť o ne. Dámy, ničoho sa nebojte. Údržba a čistenie roliet Fexi nie je nič náročné. Drobné znečistenie je možné vyčistiť aj bez demontáže roliet pomocou suchej alebo vlhkej handričky alebo môžete na čistenie roliet použiť vysávač.

Bezpečnosť na prvom mieste

Ak kupujete rolety do domácnosti, kde žijú deti alebo domáce zvieratká, tak by ste mali klásť zvýšený dôraz na bezpečnosť. Najväčšie riziko môžu pre deti aj zvieratá predstavovať retiazky na ovládanie roliet.

Jednou z variant je teda obstaranie kratšej retiazky pre ovládanie, na ktoré by Vaše dieťa nedosiahlo. Požiadavku na kratšiu retiazku môžete ľahko pripísať do poznámky v treťom kroku objednávky.

Opačné riešenie si žiada situácia, ak plánujete zaobstarať nové rolety do izbičky pre dieťa, ktoré ich už dokáže samo bezpečne ovládať. V tej chvíli je dôležité, aby dieťa na retiazku ľahko dosiahlo. Ak by bola retiazka príliš krátka a dieťa by na ňu nedosiahlo, razom by sa pre neho mohli stať nebezpečné stoličky a stoly, ktoré by používalo na vyvýšenie.

Výhodou je, že si môžete vhodnú dĺžku retiazky kedykoľvek doobjednať. Ako teda bude Vaše dieťa rásť, môžete ľahko prikúpiť nové retiazky s vyhovujúcou dĺžkou.

Predísť všetkým nešťastiam, ktoré sú spojené s ovládacou retiazkou, môžete tiež pomocou bezpečnostnej kladky,ktorá zabraňuje voľnému pohybu retiazky a vytvoreniu slučky. Kladku je možné prilepiť alebo navŕtať na okno či do steny. Bezpečnostné kladky sú súčasťou všetkých roliet. Pokiaľ sa chcete ovládacej retiazke úplne vyhnúť, môžete staviť na elektrické rolety s diaľkovým ovládaním.

clanek_004

Nechajte si zadarmo zaslať vzorky roliet alebo nás kontaktujte

A ak si nie ste istí, aké konkrétne rolety Deň a noc si zaobstarať, my vo Fexi Vám ponúkame možnosť nechať si zaslať až 8 vzoriek úplne zadarmo a vybrať si tak ten pravý odtieň priamo u Vás doma. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej miestnosti pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve z toho dôvodu Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo. Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

Zároveň nás taktiež môžete kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodín. Či už si teda počas výberu, objednávky či montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás.