Ako vniesť moderný vzhľad do Vášho zastaraného domova

Snívate o nádhernom a modernom domove, v ktorom sa budete cítiť maximálne šťastný? Prinášame Vám niekoľko tipov, ako to môžete ľahko a rýchlo dosiahnuť aj bez väčších investícií.

Zaobstaranie nového domu či rozsiahla rekonštrukcia môže stáť naozaj veľké peniaze. Váš dom pritom môže vyzerať moderne a štýlovo aj bez väčších úprav. Občas stačí dom iba dôkladne upratať, vyhádzať niekoľko nepotrebných vecí, vymaľovať alebo si napríklad zaobstarať nové rolety Fexi. Presvedčte sa sami.

clanek_001

 

  1. Odstráňte z domova prebytočné veci

    Aby Váš domov pôsobil moderne a podľa najnovších trendov, je v prvom rade potrebné zbaviť ho všetkých zbytočných a nepotrebných vecí.

    Vyhoďte zo svojho domu všetko, čo už dávno nepotrebujete. Zbavte sa všetkého, čo Vám doma prekáža a zaberá miesto. Sústrediť sa pritom nemusíte iba na veci viditeľné na prvý pohľad. Dôkladnú čistku môžete dopriať aj svojmu šatníku alebo špajze.

    Takto vyčistený domov bude razom pôsobiť oveľa atraktívnejším dojmom, a zároveň sa Vám v ňom bude oveľa pohodlnejšie žiť.

    Ako zaplniť prázdne miesto?

    Snažte sa prázdne miesta po vyradených predmetoch ihneď nezaplniť zbytočnosťami. Pokiaľ Vám však doma vzniklo viac voľného priestoru, máme pre Vás niekoľko tipov, ako môžete svoj domov ľahko a štýlovo vyzdobiť aj bez väčších investícií.

    Za nové dekorácie do domácnosti nemusíte nutne utrácať prehnané čiastky. Nové moderné dekorácie do svojho domova môžete zaobstarať v najrôznejších zľavách, ktorých sú plné kamenné aj internetové obchody. Vďaka takýmto zľavám si ľahko môžete zaobstarať svoju obľúbenú dekoráciu aj za výrazne nižšiu cenu.

    Okrem výhodných zliav a akcií, ktoré prebiehajú v obchodoch aj na internete, môžete pri zaobstarávaní nových bytových doplnkov vyskúšať aj nákupy v bazároch a na blšom trhu.

    Aj na týchto miestach sa totiž dá zohnať veľké množstvo krásnych vecí, ktoré často vyzerajú ako nové.

    Pokiaľ však nechcete za dekorácie a výzdobu do Vášho domu minúť ani len to jedno euro, tak aj pre Vás máme skvelý tip. Stavte na osobné predmety.

    Všetci máme bezpochyby doma nejakú tú dekoráciu či sviečku, ktorú sme dostali od niekoho blízkeho, alebo napríklad mušle, ktoré sme si priniesli z dovolenky od mora. A práve všetky tieto veci môžu skvele poslúžiť na výzdobu Vášho domu.

    Vystaviť si bezpochyby môžete aj všemožné medaily, trofeje či poháre, ktoré vyhrali Vaše deti alebo napríklad aj Vy sami. Aj také predmety dodajú Vášmu domovu jedinečnú atmosféru, krásne ho vyzdobia, a pritom nestoja ani euro.

  2. Poriadne dom upracte

    Každý priestor pôsobí oveľa lepším dojmom, pokiaľ je čistý.

    Ak ste teda dôkladné upratovanie svojho domu v poslednej dobe skôr odkladali, teraz nastal ten správny čas to napraviť. Obzvlášť tieto pochmúrne zimné dni sú na také dlhé upratovanie ako stvorené.

    clanek_002

  3. Vymeňte tapety a vymaľujte steny

    Pokiaľ chcete interiéru svojho domu vdýchnuť nový život, odstráňte staré tapety a vymaľujte ho. 

    Odstránením tapiet a vymaľovaním interiéru Vášho domu docielite, že sa Vám v ňom bude oveľa lepšie dýchať a dojem z celého priestoru bude oveľa čistejší.

    Pokiaľ teda budete vyberať novú výmaľbu či tapetu, dávajte prednosť skôr svetlejším tónom. Tie Váš domov urobia opticky oveľa priestrannejším. Ďalej tiež uprednostnite skôr neutrálne odtiene, s ktorými následne oveľa ľahšie skombinujete vybavenie domu. A ak je reč o výmaľbe, treba myslieť predovšetkým na kombináciu jednotlivých farieb, ktoré môžu naše pocity ovplyvniť oveľa viac, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

    Existuje však jednoduchý spôsob, ako vo svojom dome môžete jednoducho vytvoriť vyváženú paletu farieb. Ide o pravidlo 60-30-10.

    Zjednodušene by sa dalo povedať, že šesťdesiat percent miestnosti by malo tvoriť dominantnú farbu, tridsať percent sekundárnu farbu alebo textúru a posledných desať percent by malo byť iba akcentom. Skrátka vybrané farby by sme mali kombinovať v pomere 6:3:1.

    Najväčší podiel v miestnosti by mala mať farba tvoriaca akési „hlavné pozadie”. Je teda vhodné ju aplikovať na väčšie plochy, ako sú napríklad steny, koberce, pohovka alebo veľké kusy nábytku.

    Sekundárnej farbe by sme mali venovať zhruba polovičné množstvo priestoru než už spomínanej hlavnej farbe. Vhodné je zvoliť taký odtieň, ktorý dominantnú farbu podporí, ale zároveň sám vynikne. Použiť ho môžeme napríklad na závesy, jednotlivé kusy menšieho nábytku alebo na stoličky.

    Poslednú farbu použijeme v najmenšom množstve ako hravý akcent, ktorý miestnosti dodá jedinečný a originálny šmrnc. Táto farba by sa mala ideálne objaviť na detailoch, ako sú vankúše, umelecké predmety či drobné dekorácie.

  4. Nezabúdajte na osvetlenie

    Základom každého moderného interiéru je svetlo. Veľké množstvo svetla. To je tiež dôvod, prečo má väčšina nových domov veľké okná. Vy teda rozhodne teraz nemusíte meniť svoje okná, úplne bude stačiť, ak do interiéru svojho domu zaobstaráte dostatočné množstvo najrôznejšieho osvetlenia.

    Okrem bežného osvetlenia, ako sú napríklad lampičky, bodové svetlá či svetelné reťaze, nezabúdajte ani na svetlo sviečok, ktoré Váš domov nádherne zútulnia.

    S vytvorením dokonalej svetelnej atmosféry u Vás doma Vám okrem svetelných zdrojov môžu pomôcť aj nami ponúkané rolety Deň a noc od Fexi. Práve rolety Fexi dokážu do Vášho domu prepustiť presne toľko svetla, koľko potrebujete.

  5. Kúpte si rolety Deň a noc Fexi

    Okrem toho, že Vám rolety Deň a noc od Fexi pomôžu s vytvorením dokonalých svetelných podmienok u Vás doma, zároveň taktiež dodajú Vašim oknám nový vzhľad, eleganciu a štýl.

    Rolety Deň a noc od Fexi predstavujú nadčasový variant zatienenia, ktorý do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá zatieniť. Veľmi ľahko sa ovláda, je vyrobená z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodí do každého interiéru.

    Ide skrátka o elegantný, minimalistický, bezpečný, funkčný a jednoduchý spôsob regulácie svetla vhodný do každého interiéru za veľmi priaznivé ceny.

Aké rolety si zaobstarať?

Samotná látka na roletách Deň a noc Fexi je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov.

Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nebráni. Druhý pruh je nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky. Čo sa týka priesvitnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete.

Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavších odtieňov s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať skutočne dôkladne. Aká látka sa preto hodí do kuchyne, a ktorá je naopak vhodná do spálne či detskej izby?

Čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Nie je však vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej rade blackout nájdete napríklad krémové či šedé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatemniť. Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu vrstvu látky navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

Naopak blackout látky sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že ešte stále ide o rolety, ktoré sú primontované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú blackout rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

A pokiaľ by ste si počas výberu nových roliet náhodou neboli s čímkoľvek istý, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Radi Vám so všetkým poradíme.