Ako vybrať rolety pre modernú obývačku?

Hľadáte vhodné rolety do modernej obývačky a neviete, aké presne vybrať? Nechajte sa inšpirovať nasledujúcim článkom.

clanek_001

Aké vybrať rolety do modernej obývačky?

Zháňate ideálnu reguláciu svetla do Vášej obývacej izby a stále váhate, aký typ zvoliť? Lámete si hlavu nad tým, aké rolety by boli tými najlepšími, a ako pri výbere nových roliet postupovať?

Rolety do modernej obývacej izby by mali byť minimalistické, elegantné a nadčasové. Nemali by na seba upútavať príliš pozornosti a rozhodne by sa nemali stať dominantou izby. Mali by do interiéru príjemne zapadnúť, nie z neho neprirodzene vyčnievať. Farebne by mali ladiť s dizajnom izby i celého domu.

Vhodné rolety do obývacej izby by však rozhodne nemali plniť len funkciu estetickú, ale predovšetkým funkciu praktickú. Pri výbere roliet teda dobre zvážte, čo od nich vlastne očakávate. Ako veľmi by takéto rolety mali prepúšťať svetlo, ako náročná má byť ich inštalácia a následné ovládanie, aká má byť ich údržba a podobne.

Aby ste s roletami boli vo výsledku maximálne spokojní, je skrátka potrebné dôkladne premyslieť, aké sú Vaše presné požiadavky.

Skvelú variantu zatienenia či zatemnenia obývačky prinášajú rolety Deň a noc od Fexi. Za tie vôbec najväčšie benefity roliet Fexi možno považovať ich obzvlášť jednoduchú inštaláciu, jednoduché ovládanie, veľmi pestrú škálu prvotriednych materiálov a prijateľné ceny.

clanek_002

Funkčnosť skĺbená s dizajnom

Na čo je dobré sa pri výbere roliet do obývacej izby zamerať? Ako už bolo vyššie spomenuté, rolety by mali plniť funkciu praktickú aj estetickú. Aby tomu tak mohlo byť, je potrebné zvoliť správnu farbu a látku roliet.

Rozdiely medzi jednotlivými roletami Deň a noc sú predovšetkým v typu látky, jej gramáži a aj v šírke a spracovaní priehľadného pruhu. Všeobecne však platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým dosiahnete väčšieho zatienenia.

Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťa svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia dosiahnete obstaraním tmavšieho odtieňa a vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia získate predovšetkým vďaka zatemňovacím roletám Deň a noc z radu Blackout.

Všeobecne sa ale do obývacích izieb hodia skôr svetlejšie a neutrálnejšie typy látok, ktoré dokážu miestnosť opticky zväčšiť. Svetlejšie látky pôsobia vzdušne, čisto a hodia sa prakticky do každého interiéru. Neutrálne farebné tóny navyše nikdy nevyjdú z módy a ďaleko lepšie sa kombinujú, ako napríklad výrazné a krikľavé odtiene.

Konečný výber farby však samozrejme záleží len na Vás. A ak by ste sa náhodou nemohli rozhodnúť, môžete si domov nechať zaslať niekoľko vzoriek zdarma.

Na čo brať ešte ohľad?

Veľmi dôležitým faktorom pri výbere vhodných roliet do obývačky je umiestnenie okien v izbe. Ak sú okná priamo oproti televízii alebo monitora, zvoľte také zatienenie, ktoré v obývacej izbe jednoducho vytvorí ideálne podmienky práve pre sledovanie televízie či počítača. Teda také rolety, ktoré sa ľahko ovládajú a behom chvíle dokážu regulovať priechod svetla do interiéru. To všetko rolety Deň a noc Fexi zvládajú úplne s prehľadom.

Pokiaľ Vašu obývaciu izbu zdobia napríklad guľaté alebo polkruhové okná, tak aj v tom prípade Vám môžu rolety Deň a noc od Fexi skvele poslúžiť. Stačí iba zvoliť vhodnú formu upevnenia. V tomto prípade je najlepšou variantou upevnenia vŕtanie do stropu alebo do steny.

Zároveň je pri výbere vhodných roliet do obývacej izby dobré si povedať, či budú mať k roletám prístup tiež deti. Lebo rolety do domácnosti s deťmi vyžadujú obzvlášť starostlivý výber. Rolety by sa pre deti totiž nikdy nemali stáť akokoľvek nebezpečné. Ak však dodržíte všetky naše odporúčania, o bezpečie svojich detí sa báť nemusíte.