Kupujete rolety prvýkrát? Tu sú tipy, na čo sa zamerať

Plánujte si zaobstarať nové zatienenie do Vašeho domu, ale nie ste si istí, na čo sa presne zamerať? Prinášame Vám hneď niekoľko tipov, na čo by ste pri robení nových roliet nemali zabudnúť.

clanek_001

Pekne od začiatku

Ešte predtým, než sa pustíte do akéhokoľvek bližšieho výberu, tak je dobré si povedať, čo vlastne hľadáte. Vhodné zatienenie? Príjemnú reguláciu svetla? Úplne zatemnenie spálne? S tým všetkým Vám môžu hravo pomôcť rolety Deň a noc od Fexi.

Počas výberu vhodných roliet je potrebné sa zamerať hneď na niekoľko faktorov, lebo správny a starostlivý výber je dôležitý pre funkčnosť, dizajn a skrátka Vašu celkovú spokojnosť. Hoci by sa to nemuselo zdať, tak rolety dokážu úplne zmeniť celkový dojem z danej miestnosti, vniesť do domu novú atmosféru, či Vám vďaka svojej funkčnosti uľahčiť život. Preto rolety vyberajte vždy veľmi dôkladne.

Na čo sa pri nákupe roliet zamerať?

Faktorov, na ktoré je potrebné sa pri výbere roliet zamerať, je hneď niekoľko. Pokúsime sa ich všetky postupne prebrať. Aby totiž rolety mohli svoju funkciu plniť na 100%, je potrebné vybrať tie najvhodnejšie.

Rôzne rolety do rôznych miestností

Na samotný začiatok je dobré si uvedomiť, že každá miestnosť má svoje špecifické potreby. Jedny a tie isté rolety sa rozhodne nemusia hodiť do spálne, kúpeľne i pracovne. Skrátka s roletami, s ktorými budete spokojní v spálni, nemusíte byť spokojní v pracovni.

Spálňa slúži primárne k odpočinku a spánku počas noci. Naopak obývacie izby či pracovne sú najviac využívané cez deň k práci a relaxácii. A ešte k úplne iným účelom slúži kuchyne a kúpeľne.

Skrátka vždy musíte dopredu starostlivo zvážiť, čo od roliet v danej miestnosti očakávate a akú chcete, aby plnili funkciu.

Design roliet

To, ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja predovšetkým od dizajnu roliet. Rolety Deň a noc od Fexi sa Vám ponúkajú hneď v niekoľkých odlišných variantoch. Rozdiely medzi jednotlivými roletami Deň a noc sú predovšetkým v type látky, jej gramáži a aj v šírke a spracovaní priehľadného pruhu. Všeobecne však platí, že čím tmavšia tkanina, tým väčšie zatienenie.

Je dobré spomenúť fakt, že všetky látky roliet Deň a noc Fexi čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia dosiahnete obstaraním tmavšieho odtieňa a vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia získate vďaka zatemňovacím roletám Deň a noc z radu Blackout. (Ak by ste sa o týchto roletách radi dozvedeli viac informácií, môžete si ich prečítať tu.)

Pokiaľ teda ide o konkrétne farby, tak ju vždy vyberajte tak, aby čo najlepšie spĺňala Vaše požiadavky na reguláciu a priepustnosť svetla. Zároveň by však farba mala príjemne ladiť s celkovým dizajnom domu. Rolety Fexi sa vám ponúkajú v naozaj pestrej škále prémiových farieb a látok.

Konečný výber farby teda záleží len na Vás. A ak sa nemôžete pre tú jednu konečnú farbu stále rozhodnúť, môžete využiť našich jedinečných služieb a nechať si zaslať domov niekoľko vzoriek na ukážku úplne zadarmo.

2909_den

Ovládanie a upevnenie roliet

Pokiaľ máte vybraný typ roliet aj farbu, tak máte jeden veľmi dôležitý krok úspešne za sebou. Teraz prichádza na rad výber ďalších nevyhnutností. Teda výber typu upevnenie a ovládanie roliet.

Čo sa týka upevnenia, rolety Deň a noc Fexi Vám ponúkajú 3 typy kaziet, ktoré prináša 5 spôsobov upevnenia. Medzi ten vôbec najobľúbenejší spôsob sa radí jednoduché zavesenie rolety na okno. Zvoliť však môžete tiež vŕtanie kazety do okna, stropu či steny.

A keďže aj na detailoch záleží, tak je dobré vyladiť výber roliet až do samého konca. A to konkrétne vhodným výberom správnej farby, typu a strany mechanizmu pre ovládanie.

Voliť môžete z dvoch spôsobov ovládania a troch farebných variácií. Konkrétne teda môžete vyberať medzi klasickou retiazkou a elektrickými roletami. Záleží len na vás, čomu dáte prednosť. Farbu mechanizmu voľte vždy podľa farby Vášho okna alebo steny. V našej ponuke Vám mechanizmy ponúkame vo farbe bielej, hnedej a striebornej.

Čistenie a údržba

Obzvlášť ženy pri výbere roliet iste zaujíma, ako náročná bude starostlivosť o ne. Dámy, ničoho sa nebojte. Údržba a čistenie roliet Fexi nie je nič náročné. Drobné znečistenie možno vyčistiť aj bez demontáže roliet pomocou suchej či vlhkej handričky alebo môžete na čistenie roliet použiť vysávač. Bližšie informácie o údržbe roliet Fexi nájdete tu.

Nezabúdajte na bezpečnosť

Ak kupujete rolety do domácnosti, kde žijú deti alebo nejakí domáci maznáčikovia, tak by ste mali klásť zvýšený dôraz na bezpečnosť. Najväčšie riziko môžu pre deti i zvieratá predstavovať retiazky na ovládanie roliet. V takom prípade sa odporúča uprednostniť elektrické rolety s diaľkovým ovládaním, a ľahko tak predísť možným nešťastiam.

Ak by ste predsa len radšej uprednostnili ovládanie pomocou retiazky, môžete si ho objednať v kratšom prevedení tak, aby naň deti ani zvieratá nedosiahli. Túto požiadavku stačí jednoducho zadať do poznámky v treťom kroku objednávky.

Dôkladné a presné meranie

Ak ste všetko dobre zvážili, starostlivo vybrali a rozhodli sa nové rolety Deň a noc od Fexi si skutočne zaobstarať, prichádza na rad dôkladné a presné meranie. Presné meranie je pre budúcu funkčnosť a estetiku roliet naozaj veľmi dôležité. Rozhodne však nejde o žiadnu vedu. Ak budete presne a detailne postupovať podľa nášho návodu, tak pre Vás bude meranie hračka.

BH67_den_stazena

Do 10 dní máte rolety doma

Ak už máte rolety Deň a noc Fexi vybrané, zmerané aj objednané, tak sa môžete iba tešiť, až Vám prídu domov a Vy si ich budete môcť ľahko namontovať. Priemerne Vám rolety doručíme do 5 dní od telefonického overenia objednávky. Najneskôr garantujeme doručenie do 10 dní.

A v prípade, že by ste si náhodou nevedeli s čímkoľvek počas výberu, meranie i montáže rady, môžete nás kontaktovať a my Vám so všetkým ochotne poradíme.