Blackout rolety Ďen a noc – praktické a zatemňujúce

Svetlá pouličných lámp, sledovanie televízie, práca na zmeny alebo okná smerujúce priamo do ulíc. Tieto a mnoho ďaľších dôvodov vedú denne mnoho ľudí k hľadaniu spôsobu, ako čo najlepšie zatemniť svoje okná. Vysoká škála možností sa zdá byť široko roztvorená, ale my Vám ponúkame najlepšie riešenie z rady roliet Deň a noc - zatemňovacie rolety Deň a noc vo variante blackout.

clanek_001

Pýtate sa, prečo sa rozhodnúť pre zatemňujúce rolety, a nie klasické závesy? Odpoveď je prostá. Závesy z dostatočne nepriepustnou látkou síce okno zatemní, ale neponúkajú nám možnosť regulácie prieniku denného svetla.

Zatemňujúce rolety blackout to ale dokážu! A okrem toho sú naše rolety unikátnou designovou záležitosťou.

Ako blackout rolety Deň a noc fungujú?

Jednoducho. Roleta má dve vrstvy látky, na ktorých sa striedajú priehľadné a nepriehľadné pruhy. Pomocou ovládacieho mechanizmu tak môžeme ľubovoľne reguľovať množstvo svetla prenikajúceho do miestnosti, čo si môžete vyskúšať na našom interaktívnom modeli.

Pokiaľ práve vstávame, necháme nepriepustné pruhy látky v zákrytu a do interiéru sa nám dostane potrebné množstvo denného svetla. Pokiaľ túžime po dennom svetle, ale súčastne chceme súkromie, stačí, ak sa nepriepustné pruhy prekrývajú len zľahka. A ak sa ukladáme k spánku, zatemníme si miestnosť úplne. Jednoduchý systém umožňuje ľahkú manipuláciu.

clanek_002

Ako sa líšia blackout rolety od klasických roliet?

Úrovňou zatemnenia. Zatemňovacie pruhy látky rolety blackout neprepúšťajú svetlo a sú pre slnečné lúče nepriestupné. Vždy je ale samozrejme nutné počítat s tím, že se jedná o roletu, ktorá hermeticky neobopína okno. Na niektorých miestach môže dovnútra nejaký ten lúč preniknúť.

Pokiaľ ale porovnáme klasické rolety s blackout roletami Deň a noc, jednoznačne dospejeme k záveru, že v tomto ohľade blackout rolety víťazia. Nepriepustná látka je totiž skutočne nepriepustná. 

Pre člověka túžiaceho po tme sú tieto rolety rozhodne najlepšou voľbou. Vďaka principu, na ktorom fungujú, môžete kedykoľvek hravo vpustiť dovnútra toľko svetla, koľko budete potrebovať.

Designové prevedenie

Ďalšou prednosťou zatemňujúcich roliet Deň a noc v prevedení blackout je luxusný vzhľad. V prípade zatemňovania okien je mnohokrát náročné nájsť riešenie, ktoré je jednak praktické a jednak vkusne doplňuje interiér. 

Tieto rolety Vám tak nielen doprajú dostatok súkromia a jednoduchú reguláciu svetla, ale budú taktiež skvelým doplnkom Vašej domácnosti.

Keď len design nestačí

Ano. Kvalitné prevedenie je jedna vec, ale každá domácnost je predsa len ladena do inej farby a stylu. Aj s tímto samozrejme počítáme a našim zákazníkom ponúkame blackout zatemňujúce rolety v širokej palete farieb.

Pri výberu sa tak môžete rozhodnúť podľa rámu Vašich okien, farby stien, nábytku alebo jednoducho podľa osobných preferencií. Farebné prevedenie blackout roliet sú ladené do príjemných tónov a vyberať môžete z týchto variant:

  • pšenica
  • piesková
  • béžová
  • oriešok
  • škorica
  • hnedé uhlie
  • bridlicová
  • šedý melír
  • antracit

Nebojte sa voliť Vámi obľúbenú farbu

Ak túžime po naozajstnej tme, idú mnohokrát farebné preferencie stranou. Logika káže, že tmavšia roleta se vždy postará o vyššiu mieru zatemnenia. Áno, týmto sa možno skutočne riadiť. Hoci sa všetky farby starajú o dostatečné zatienenie,  platí, že čím tmavšiu látku si zvolíte, tým väčšiu tmu Vám zaručí.  Avšak o kvalitné zatemnenie sa postarajú aj svetlejšie odtiene, preto túto variantu nazývame blackout – zatemnenie.

Ako je možné, že sú rolety blackout nepriepustné aj v prípade svetlých odtieňov? Odpoveď je prostá. Vo vnútri každého zatemňovacieho pruhu sa totiž nachádza vrstva látky naviac. To znamená, že aj keď nám okná zdobí piesková roleta, dokáže miestnosť skutočne zahaliť do tmy.

V neposlednej rade napomáhá k efektívnej regulácií svetla gramáž vybranej látky. Čím vyššia gramáž, tým väčšia nepriepustnosť. Látku vysokej kvality majú všetky rolety v úprave blackout. 

Pokiaľ by ste ale v radách roliet Deň a noc hľadali čo možno nejväčšie zatemnenie, určite by Vám nemala uniknúť roleta Deň a noc, Nature magnum temná oceľ, AA 3340. Jednak sa v tejto rade jedná o látku s najvyššou gramážou a súčasne sú zatemňovacie pruhy výrazne širšie než priehľadné pruhy.  

No a čo ak ste si zamilovali dve farby a stále neviete, ktorá farba sa k Vám bude viac hodiť? Áno, aj to sa niekedy stáva a človek sa len ťažko dokáže rozhodnúť, bez toho, aby výrobok videl na vlastné oči. Kupovanie roliet cez internet nie je jednoduchou záležitosťou, a preto sme mysleli aj na to. Náš e-shop umožňuje zasielanie až 8 vzoriek látok zdarma. Bude sa Vám tak ľahšie vyberať nelen úroveň zatemnenia, ale aj samotná farba, ktorá Vám tak môže ešte lepšie doplniť interiér. 

Aká kazeta je vhodná?

Ako už vyššie uvedené informácie naznačujú, zatemňovacie rolety Deň a noc blackout sú robustnejšie než naše klasické rolety, ale vyberať samozrejme môžete z klasickej ponuky kaziet:

  • otvorená
  • POLO
  • MAXI

Dôležité je ale zvážiť, akú veľkú plochu chcete zatemňovať. Pokiaľ je roleta široká, je treba vziať do úvahy gramáž látky a z toho vyplývajúcu váhu rolety. Hoci rozdiel nie je až tak veľký, v prípade širšej rolety je vždy lepšie voliť POLO alebo MAXI kazetu, a to pre zaistenie väčšej stability a kvality ukotvenia.

Výber kazety Vám ale nemusí robiť starosti. Náš e-shop Vám s výberom pomôže.

Aký rozmer si môžem vybrať?

Ďaľšia otázka, ktorá Vás možno napadne je, v akej veľkosti si môžete rolety zaobstarať. Zatemňovacie rolety Deň a noc blackout sú dostupné v niekoľkých rozmeroch. Dĺžka rolety môže byť 150, 220, po dohovore aj 240 cm. Čo sa týka šírky, môžete si zvoliť akúkoľvek šířku v rozpätí od 30 do 240 cm. 

Vďaka našej širokej ponuke nájdete vhodnú variantu pre každé okno. A to nielen správnu variantu rozmeru, ale taktiež vhodnú farbu. Tým ale prispôsobenie na mieru nekončí. Mysleli jsme na každý detail.

Ďalšie komponenty presne podľa Vašich potrieb

Nezabudli sme ani na ovládací mechanizmus. Záleží len na Vás, či si vyberete jeho umiestnenie na pravej alebo ľavej strane. Okrem polohy mechanizmu si môžete taktiež vybrať jeho farbu. Ponuka doplňuje ponúkané odtiene našich roliet. 

Podľa veľkosti rolety si taktiež môžete vybrať dĺžku šnúrky. Pri dĺžke rolety do 150 cm je dĺžka šnúrky 100 cm, pri dĺžke do 220 cm je dĺžka šnúrky 150 cm. V prípade, že je Vaše okno kratšie ako jeden meter, stačí to uviesť do poznámky v objednávke - pripravíme Vám šnúrku v potrebných parametroch.

clanek_003

Keď ešte stále nemôžem nájsť to, čo potrebujem

Rozhodli ste sa pre blackout zatemňujúce rolety, máte vybranú optimálnu farbu, ale nedokážete nájsť ten správny rozmer? Nie je potrebné vyberať iné rolety. Stačí nás kontaktovať a my sme schopný Vám zaistiť produkt priamo na mieru Vašich potrieb.

Vyberte rozmer z ponuky, ktorý je najbližsie tomu Vašemu, a do poznámky uveďte skutočné požadované parametre. Rozmer sme schopný upraviť nelen v prípade roliet, ale taktiež v prípade šnúrky. Tú sme schopný spracovať podľa Vašich prianí, a to v prípade, že rolety kupujete na menšie okno.

Rolety dokážu byť opravdu krásnym doplnkom. Preto je dôležité, aby do miestnosti zapadli presne podľa Vašich predstav.

Ako objednať správný rozmer

Prvým rozhodujúcim faktorom je spôsob, akým rolety upevníte. Od umiestnenia sa totiž odvíja aj odlišný spôsob merania. Existujú celkom tri typy uchytenia a z toho vyplývajúci spôsob merania:

  • Zavesenie a vŕtanie na okno – pokiaľ má Vaše okno na výšku 50 až 150 cm (okno meriame od horného rámu po spodní rám okna - celé otváracie krídlo), voľte roletu s rozmerom 150 cm. Pri rozmere 150–220 cm voľte roletu 220 cm. Prebytok látky na rolete zostane navinutá a ničomu neprekáža. Čo sa týka šírky rolety, meriame celkovú šírku skla vrátane rámovacích líšt. Látka musí mať presah cez sklo, ale nesmie naraziť do kľučky. 
  • Vŕtanie do steny nad okno – v tomto prípade meriame výšku celého výklenku, ku ktorej pripočítame 10 cm naviac. Pre 50–140 cm teda volíme 150 cm veľkosť rolety, roletu v dĺžke 220 cm pre výklenok, ktorý meria najviac 210 cm. Rovnaký postup uplatníme aj u šírky – tj. šírka výklenku + presah.
  • Vŕtanie do stropu výklenku – jednoducho odmeriame presnú výšku výklenku, po zameraní šírky ale od výsledku odpočítame 5 cm. Celá roleta totiž bude o 5 cm širšia než látka, čo znamená, že by sa nám do výklenku nezmestila.

Pokiaľ Vám rozmery nevyhovujú, kontaktujte nás a my Vám radi pripravíme rolety priamo podľa Vašich potrieb a poradíme s každou nejasnosťou. Pokiaľ máte obavy, že nedokážete svoje požiadavky jasne špecifikovať, nevadí. Stačí, ak nám svoje okno jednoducho vyfotíte a my Vám rádi pomôžeme.

Ako na montáž a uchytenie roliet?

Prednosťou našich roliet je jednoznačne to, že prichádzajú už zmontované. Nie je potreba ich pracne dávať dohromady a môžete rovno pristúpiť k ich uchyteniu. Inštalácia roliet je veľmi rýchlou záležitosťou a pre jej uľahčenie nájdete na našich stránkách textový aj obrázkový návod, ako správne roletu upevniť, a to presne podľa typu ukotvenia, ktoré jste si vybrali.

Prečo sa rozhodnúť práve pre zatemňujúcu roletu Deň a noc Nature blackout? 

V našej ponuke nájdete množstvo roliet ponúkajúce nízke, stredné a vysoké zatemnenie. Pokiaľ sa rozhodujete pre radu Deň a noc, určite neprehliadnite rolety v úprave blackout. V otázke zatienenia sú v tejto rade rozhodne tou najlepšou voľbou.

Hodia sa do spální, detských izieb, proste hocikde, kde potrebujete poriadnu tmu na spanie. 

Môžete si ich samozrejme zaobstarať do akejkoľvek miestnosti. Okrem vysokého stupňa zatemnenia dokážu tiež jedným pohybom vpustiť do miestnosti toľko svetla, koľko potrebujete pre každodennú činnosť.

Zatemňujúce rolety Deň a noc z látok Nature blackout skrývajú vo vnútri zatemňovacích pruhov extra vrstvu, ktorá sa stará o ich nepriepustnosť. Okrem  toho je táto látka s vysokou gramážou ponúkaná hneď v niekoľkých farebných variantách. Pokiaľ si nebudete pri výbere farby istý, môžete požádat až o osem vzoriek látky zdarma. 

V prípade rozmeru rolety môžete vyberať z niekoľkých alternatív. Ak máte nejaké požiadavky na atypické rozmery, neváhajte sa na nás obrátiť, mnoho vecí dokážeme vyriešiť priamo podľa Vašich potrieb.

Špecifikácia látky Nature blackout a zatemňujúcich roliet Den a noc - blackout

  • šírka zatemňovacieho pruhu: 7,5 cm
  • šírka priesvitného pruhu: 5,3 cm
  • materiál: polyester
  • gramáž: 172g/m
  • niekoľko farebných prevedení (možnosť objednania 8 vzoriek zdarma)
  • stabilní mechanismus a kvalitní provedení
  • blesková inštalácia (vďaka skutečnosti, že prichádzajú už zložené)
  • viacej možností upevnenia 
  • praktické a designové riešenie
  • doručenie do 10 dní


Pokiaľ uvažujete nad zakúpením zatemňujúcich roliet firmy FEXI, neváhajte. Nákup našich roliet nebudete ľutovať. Ponúkame skutočne nekompromisnú kvalitu a jedinečný design.