Vytvorte si tú pravú atmosféru pomocou roliet Deň a noc

Hľadáte vhodný doplnok, ktorý by dokázal perfektne zapadnúť do interiéru Vášho domu, príjemne ho doplnil, pomohol v ňom vytvoriť jedinečnú atmosféru a bol pritom maximálne praktický? S tým Vám môžu ľahko pomôcť rolety Deň a noc od Fexi. V čom sú tieto rolety tak skvelé, a prečo by ste si ich do svojho domu mali zaobstarať aj Vy? To si môžete prečítať v nasledujúcom článku.

clanek_001

Vytvorte si aj Vy doma tú pravú atmosféru pomocou roliet od Fexi

Ak teda aj Vy zháňate niečo, čo by Váš dom príjemne dotvorilo, rolety Deň a noc od Fexi sú stávkou na istotu. Než sa však rozhodnete zútulniť svoj domov práve týmto typom zatienenia, bolo by dobré si povedať, čo to vlastne rolety Deň a noc sú.

Čo sú to rolety Deň a noc od Fexi?

Konštrukcia roliet Deň a noc je veľmi podobná konštrukcii klasických roliet. Teda látka regulujúca svetlo sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá je umiestnená nad oknom. Samotné tienenie potom zaisťuje tkanina rôznych vzorov, farieb a priesvitnosti (priepustnosti svetla), ktorá reguluje množstvo prechádzajúceho svetla do interiéru Vášho domu. Látka nevisí len tak voľne vo vzduchu, ale je vedená pevným silonom.

Rolety Deň a noc by Vám tiež mohli pripomínať bežné žalúzie. Rolety Deň a noc sa totiž tiež skladajú z jednotlivých "lamiel", ako tomu býva práve u žalúzií. Rovnako ako u žalúzií, aj u roliet Deň a noc sa navyše môžete rozhodnúť pre vytiahnutie celej látky hore, a tým okno úplne odkryť, alebo naopak zvoliť stiahnutie látky až dole a okno zakryť.

Aj napriek tomu však rozdiely medzi bežnými žalúziami a roletami Fexi sú. Pri stiahnutých žalúziách sa reguluje prechod svetla zmenou uhla, ktorý jednotlivé lamely zvierajú so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú ľahko nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktorú umožníme svetlu prechádzať.

Hoci však môžu byť rolety Fexi drahšie než napríklad štandardné žalúzie, ich funkčnosť, praktickosť a dizajn Vás zaručene presvedčí o tom, že počiatočná investícia sa Vám rozhodne oplatí.

Materiály a látky roliet Deň a noc, ktoré perfektne dotvoria interiér

Látka na roletách Deň a noc je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov.

Prvá je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky nebráni. Druhý pruh tvorí nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do určitej miery, v závislosti na gramáži látky, ale hlavne farbe látky.

Pokiaľ ide o transparentnosť látok Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu si vyberiete, tým väčšieho zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia môžete dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňu a vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z radu Blackout.

Nie vždy pre svoj domov však hľadáme také rolety, ktoré by danú miestnosť úplne zatemnili. Niekedy len hľadáme vhodnú variantu regulácie svetla a slnečných lúčov v miestnosti. Výslednú látku teda vždy vyberajte naozaj starostlivo tak, aby následne rolety spĺňali všetky Vaše očakávania, ktoré do nich vkladáte.

Všeobecne sa dá povedať, že svetlejšie farby dokážu opticky zväčšiť priestor. Navyše majú svetlejšie farby tú výhodu, že sa esteticky hodia prakticky do každej miestnosti, pretože sa veľmi ľahko kombinujú s ďalšími prvkami a doplnkami. Svetlé látky skrátka pôsobia čisto, elegantne, vzdušne a zbytočne na seba upútavajú príliš pozornosti.

Avšak aj látky blackout majú nespočetné množstvo výhod. Tmavšie farby totiž dokážu zútulniť priestor a vďaka svojej nápaditosti sa hravo stanú skvelým doplnkom, ktorý neplní len funkciu praktickú, ale predovšetkým tiež estetickú.

clanek_002

Akú látku roliet zvoliť do konkrétnych miestností?

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo najlepšie, je potrebné sa na výber látok zamerať naozaj veľmi starostlivo. Aká látka sa preto hodí do kuchyne a ktorá je naopak vhodná do spálne či detskej izby?

Kam sa hodia rolety so svetlejšími látkami?

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň či obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Nie je však vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej blackout rade nájdete napríklad krémové či šedé látky, ktoré dokážu miestnosť tiež značne zatemniť. Takéto látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

Kam sa hodia rolety s tmavšími látkami?

Naopak blackout látky sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že sa ešte stále jedná o rolety, ktoré sú prišrobované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam sú blackout rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme - teda do spálni, detských izieb a izieb pre hostí. Takéto rolety môžu počas dňa slúžiť k príjemnému zatieneniu a večer, keď sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť. Ako presne rolety Fexi fungujú sa teraz môžete sami pozrieť.

clanek_003

Čo robia rolety Fexi tými najlepšími na trhu?

Rolety Deň a noc od Fexi majú nespočetné množstvo výhod, pre ktoré si ich iste zamilujete aj Vy. Rolety Fexi sú elegantné, nadčasové a minimalistické. Sú vyrobené z prvotriednych materiálov a do interiéru každého domu perfektne zapadnú vďaka pestrej škále ponúkaných farieb.

Bezkonkurenčná funkčnosť a ľahká ovládateľnosť

Medzi tie vôbec najväčšie pozitíva samozrejme patrí možnosť plynulej regulácie svetla. Keďže sa rolety veľmi ľahko ovládajú, regulácia svetla je otázkou niekoľkých sekúnd. Na ovládanie roliet môžete navyše zvoliť buď klasickú retiazku, alebo prípadne elektrický bezdrôtový motorček, ak sa rozhodnete dať prednosť elektrickým roletám Fexi.

Jednou z hlavných predností nami ponúkaných roliet je aj veľmi jednoduchá montáž. V niektorých prípadoch nebudete potrebovať ani vŕtačku a všetko budete mať hotové už za 5 minút. A to predovšetkým vo chvíli, keď zvolíte zavesenie roliet na okno. Rolety samozrejme môžete tiež navŕtať na okno alebo do steny. Záleží len na Vás, akému typu upevneniu dáte prednosť.

Bezpečnosť vždy na prvom mieste

Rozhodne nesmieme opomenúť ani fakt, že sú rolety Fexi vhodné do domácností s deťmi.

Keďže najväčšie riziko môžu pre deti predstavovať retiazky na ovládanie roliet, ponúkame Vám hneď niekoľko možností, ako môžete tomuto prípadnému nebezpečenstvu predchádzať.

Čo sa týka samotných retiazok, stačí len zvoliť ich vhodnú dĺžku, na ktorú by menšie dieťa nedosiahlo. Opačné riešenie si však vyžaduje situácia, ak si plánujete zaobstarať rolety do domu s dieťaťom, ktoré ich už dokáže samo ovládať. V tú chvíľu je dôležité, aby dieťa na retiazku ľahko a bezpečne dosiahlo.

Výhodou je, že si u nás môžete ideálnu dĺžku retiazky kedykoľvek doobjednať. Ako teda bude Vaše dieťa rásť, môžete ľahko prikupovať nové retiazky s vyhovujúcou dĺžkou.

Predísť všetkým nešťastiam, ktoré môžu byť s ovládacou retiazkou spojené, môžete aj pomocou bezpečnostnej kladky, ktorá bráni voľnému pohybu retiazky a vytvoreniu slučky.

clanek_004

Prečo rolety Fexi vykúzlia tú pravú atmosféru aj u Vás doma?

Keďže sa rolety Fexi naozaj veľmi ľahko ovládajú, behom chvíľky tak pomocou nich môžete akokoľvek prispôsobiť svetelné podmienky vo Vašom dome, a jednoducho tak vyčarovať u Vás doma presne takú atmosféru, po ktorej túžite. Či už teda snívate o príjemnom prítmi, alebo naopak o dokonale slnečnom priestore, s roletami Fexi nie je nič problém.

Pretože je inštalácia, ovládanie aj údržba roliet Deň a noc vážne ľahká, nemusíte sa vôbec ničoho obávať ani vo chvíli, keď s týmito roletami ešte len začínate. Zvládne to s nimi naozaj každý.

My Vám rolety Fexi ponúkame v najrôznejších farebných variáciách, spôsoboch upevnenia i možnostiach ovládania a preto veríme, že si tie pravé pre svoj dom u nás vyberie úplne každý. Rolety Fexi sú skrátka rokmi overenou variantou regulácie svetla v interiéri, ktorá sa navyše vďaka svojej cenovej prijateľnosti stala medzi zákazníkmi obzvlášť obľúbená. Pokiaľ o ideálnom spôsobe zatienenie a pritom zútulnenia domova premýšľate aj Vy, rolety Fexi sú stávkou na istotu.

clanek_005