Čo sa dá urobiť preto, aby Vám rolety Fexi správne fungovali čo možno najdlhšie?

Máte doma nami ponúkané rolety Fexi a naraz Vám z ničoho nič prestala roleta držať na svojom mieste? Ničoho sa nebojte. Nejedná sa o žiadny veľký problém. Skôr naopak. Tento nedostatok, ktorý sa u roliet môže objaviť skôr výnimočne, sa dá jednoducho a rýchlo vyriešiť. Ako? To si môžete prečítať v nasledujúcom článku.

Sme veľmi radi, že ste si k ideálnej regulácií svetla vo svojom dome zvolili práve nami ponúkané rolety Deň a noc Fexi. Naopak je nám ľúto, pokiaľ máte s našimi roletami akékoľvek ťažkosti. Pokiaľ Vás teda trápi padajúca roleta, pokúste sa nájsť riešenie v  nižšie uvedených bodoch alebo sa na nás neváhajte kedykoľvek obrátiť. Zároveň tento článok berte taktiež ako tip na to, ako problémom s roletami jednoducho predchádzať, a zaistiť si tak ich maximálnu funkčnosť na čo najdlhšiu dobu.

Ešte predtým, než sa pustíme do hľadania príčiny a riešenia problémov padajúcej rolety, je dobré si pripomenúť, čo rolety Deň a noc od Fexi vlastne sú. 

clanek_001

Rolety Deň a noc od Fexi

Rolety Deň a noc od Fexi predstavujú nadčasovú variantu zatienenia, které do akéhokoľvek interiéru prepustia požadované množstvo denného svetla, prijemne regulujú ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dajú značne zatemniť. 

Veľmi jednoducho sa ovládajú, sú vyrobené z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvelo hodia do každého priestoru. Jedná sa skratka o minimalistický, bezpečný a jednoduchý spôsob regulácie svetla za veľmi priaznivé ceny. Látka na roletách Deň a noc, ktorá je zodpovedná za priechod svetla do interiéru, je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov. Prvým pruhom je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nijak nebráni. Druhý pruh tvorí nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti na gramáži látky, ale predovšetkým teda na farbe látky.

Čo sa týka konkrétnej priesvitnosti daných látok, tak obecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však do istej miery prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálne zatienenie môžete jednoducho dosiahnuť zaobstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, pokiaľ si kúpite zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout.

clanek_002

Prečo roleta nedrží na svojom mieste?

Teraz sa už poďme pozrieť spoločne na to, prečo roleta Fexi nedrží na svojom mieste, a ako sa dá jednoducho a rýchlo tento problém vyriešiť.

Príčiny pádu roliet Fexi

Aké sú teda hlavné príčiny toho, že roleta Fexi nedrží na svojom mieste?

Jedným z dôvodov pádu rolety môže byť jej zlá inštalácia. Pokiaľ ste na začiatku roletu nenainštalovali správne, môže následne dôjsť k jej spadnutiu. Počas inštalácie roliet sa preto vždy snažte postupovať presne podľa našeho manuálu, a následnému problému s padajúcou roletou jednoducho predídete. Pokiaľ si pri inštalácií nebudete s čímkoľvek vedieť rady, radšej sa obraťte na náš profesionálne vyškolený personál, ktorý Vám ochotne poradí. Len správne nainštalovaná roleta môže totiž plniť svoju funkciu na maximum.

Ďalšou príčinou padajúcej rolety môže byť nevhodná manipulácia. Pokiaľ teda budete s roletou nesprávne zaobchádzať, môže takisto dôjsť k jej pádu a nefunkčnosti. Vždy sa preto snažte s roletami manipulovať skutočne veľmi opatrne. Nikdy za ňu neťahajte, neškubajte a nevyvíjajte na ňu žiadny tlak. Obzvlášť šetrne by ste mali zachádzať s ovládacou retiazkou. Rolety Fexi by ste zároveň mali chrániť aj pred menšími deťmi a domácími zvieratami. Okrem poničeniu roliet by totiž mohlo byť ohrozené predovšetkým ich bezpečie.

Opomenúť však rozhodne nesmieme ani možnosť, že roleta začala padať vplyvom opotrebovania materiálov (opotrebovaním ovládacej retiazky, napínacej kladky, …). Táto situácia však nastává skutočne skôr výnimočne, lebo rolety Fexi sú vyrobené zo skutočne kvalitných a odolných materiálov. K opotrebovaniu teda môže mimoriadne dochádzať až po opravdu dlhej dobe. To je taktiež dôvod, prečo sa nebojíme na svoje rolety dávať 4 ročnú záruku

Ako opraviť padajúcu rolety?

Či už je príčinou padajúcich roliet postupné opotrebovanie alebo nesprávne zaobchádzanie, kľúčom k opäť funkčným roletám je výmena chybného dielu. Najčastejšie sa stává, že dôjde k poškodeniu horného plastového háčika. Tento problém ide ľahko napraviť. Nemusíte mať strach, že by kvôli tomu bola Vaša roleta dlho mimo užívania. Háčik je možný jednoducho vymeniť za nový. Výhodné je si už pri nákupe rolety dokúpiť rovno aj háčik naviac. Bude sa Vám určite hodiť, pretože čím viac ich k rolete pripevníte, tým lepšie bude roleta držať. Pádom rolety môže dôjsť aj k poškodeniu ďalších komponentov. Fexi rolety sú sice už zložené, ale roletu je možné jednoducho rozložiť a diely vymeniť bez toho, aby ste museli volať drahého opravára, čo sa stáva napríklad u poškodených žalúzií. 

Na našich webových stránkach si komponenty, ktoré môžu byť príčinou padajúcich roliet, môžete jednoducho dokúpiť. Či už teda zháňate napríklad ovládaciu retiazku či napínaciu kladku, všetko si môžete bez problémov doobjednať.

clanek_003

Aj cez to, že sa maximálne snažíme o to, aby nami ponúkané rolety a všetky ich komponenty boli čo najkvalitnejšie, môže sa stať, že akákoľvek súčiastka roliet môže byť vadná. V tom prípade máte samozrejme plné právo danú roletu či súčiastku reklamovať. V tú chvíľu sa budeme snažiť reklamáciu vyriešiť čo najrýchlejšie, urobiť všetko pre Vašu spokojnosť a zaistiť, aby ste sa k nám radi vracali aj v budúcnosti. Rozhodne sa ale nemusíte obávať, že by k reklamáciám u roliet Fexi dochádzalo pravidelne. Naopak. Naše rolety sú zákazníkmi roky preverované a ich spoľahlivosť je opravdu nadpriemerná.  

Využiť naviac môžete taktiež našu infolinku, kde sme pre Vás k dispozícií každý všedný deň od 8 do 16 hodine. Prípadne nám taktiež pomocou e-mailu môžete zaslať fotografie či videá, na ktorých bude padajúca roleta dobre viditeľná. V nasledujúcom telefonáte môžete na tento e-mail odkázať, a zjednodušiť tak prácu našich operátorov, ktorý Vám budú môcť lepšie vyhodnotiť situáciu a poradiť Vám.