Glamour štýl bývania

Žite ako hollywoodska hviezda a zariaďte si svoj domov v glamour štýle. Obklopte sa luxusnými materiálmi, oslnivými krištáľovými lustrami a trblietavými dekoráciami. Glamour je vhodný pre tých, ktorí milujú luxus a chcú bývať netradične. Zariaďte si interiér v tomto štýle aj Vy, poradíme Vám, ako na to. Výborne Vám pomôžu aj rolety Fexi. 

clanek_001

Máloktorý štýl bývania je tak noblesný ako práve glamour. V preklade glamour znamená okázalosť, pôvab alebo príťažlivosť. Nie nadarmo tento štýl na prvý pohľad pripomína život filmových hviezd a navodzuje atmosféru dokonalosti a bohatstva. Môže mať mnoho podôb - od jemnej, svetlej, sofistikovanej a veľmi elegantnej až po trochu drsnejšiu, tmavšiu a dokonca rockovejšiu. Ako teda zariadiť glamour interiér a čo všetko k tomuto štýlu neodmysliteľne patrí?

Glamour štýl v interiéri

clanek_002

Glamour je menej tradičný štýl bývania, ktorý vyvoláva veľa emócií a určite nie je vhodný pre každého. Dokáže Vášmu domovu dodať šmrnc, vyvolať vo Vás pocit blahobytu, ale môže tiež ľahko skĺznuť do gýča. Štýl glamour pôsobí skutočne luxusným dojmom a napríklad v takom zrube by vyzeral nemiestne.

Pri zariaďovaní glamour interiéru hľadajte inšpiráciu v histórii, napríklad v baroku a rokoku. Používajte výhradne luxusné materiály, ako je zamat, mramor, drahé kovy a brúsené sklo. Tie by mali byť ideálne doplnené lesklými zrkadlami a lakovaným nábytkom. Aby pomerne výrazné prvky v interiéri dobre vynikli a interiér nepôsobil preplnene, zvoľte jednoduchý podklad. Jednofarebné steny v neutrálnych tónoch, čo najmenej vzorov, a predovšetkým dostatok priestoru štýlu glamour skutočne svedčia. 

Farby a vzory v glamour interiéri

Glamour štýl je jedným z mála, pre ktoré sú vhodné aj tmavé farby. V primeranej miere môžete na čierno alebo tmavomodro natrieť dokonca celú stenu. Ako základnú farbu je však lepšie zvoliť bielu, krémovú alebo sivú a tmavé odtiene použiť len na menších plochách. Ak vsadíte na jednoduchý základ, doplňte ho výraznými akcentmi. Použiť môžete širokú škálu farieb od staroružovej až po tmavozelenú. Nesmiete opomenúť trblietavý prvok. Je len na vás, či uprednostníte zlatú, striebornú alebo medenú. Lesk do glamour interiéru ale neodmysliteľne patrí. 

Pokiaľ ide o vzory v glam štýle, držte sa skôr jednoduchších kombinácií. Vhodnou voľbou sú geometrické tvary a potlače inšpirované prírodou, ako sú napríklad listy. Vždy však kombinujte len dve farby - jednu neutrálnu a jeden akcent. 

Ako zariadiť glamour interiér?

Ak aj Vy plánujete zariadiť svoj domov v glamour štýle, máme pre Vás niekoľko rád a tipov, ako to môžete dosiahnuť ľahko a jednoducho:

Podlahy

clanek_003

 

V glamour interiéroch sa na podlahy používa mramor alebo jeho imitácia a tmavé podlahové krytiny z exotických drevín. Tí odvážnejší môžu použiť hladké podlahy s trblietkami.

Nábytok

clanek_004

Ak Vám to priestor dovoľuje, ideálne je použiť ťažký masívny nábytok. V prípade menších interiérov uprednostnite nábytok s nižšou hmotnosťou a menej objemným vzhľadom. Tvarom môže nábytok pripomínať obdobie baroka a rokoka. Nemusíte však týmto nábytkom preplniť celý priestor. Stačí si vybrať dva alebo tri takéto kúsky. 

V kontraste s takýmto nábytkom možno použiť aj modernejšie tvary, ktoré spolu vytvárajú veľmi pôsobivú kombináciu. V glamour interiéroch by mal mať svoje čestné miesto aj čalúnený nábytok. Výnimkou nie je ani kovový nábytok alebo napríklad originálny nábytok so zrkadlovou povrchovou úpravou. 

Farby

Pre glamour design sú typické čierna a biela farba, rôzne odtiene fialovej, sýtočervená, fľaškovo zelená alebo tmavomodrá. Možno však použiť aj odtiene hnedej alebo béžovej. Dôležité je nezabudnúť na všetky farby kovov (najčastejšie zlatú a striebornú). Trblietky a lesk sú pre interiér v štýle glamour skutočne veľmi žiaduce. Všetko by sa malo krásne lesknúť a trblietať. Nebráňte sa ani mierne extravagantným ornamentálnym tapetám s kvetinovými motívmi alebo geometrickými tvarmi.

Trblietavé doplnky

clanek_005

Glamour štýl je známy najmä vďaka trblietavým a všemožne lesklým doplnkom. Kombinujte ich s matnými povrchmi, aby ste ešte viac zvýraznili ich oslnivý lesk. Všetky tieto trblietavé a metalické doplnky v glamour interiéri musia byť správne osvetlené, aby ich krása vynikla čo možno najviac.

Osvetlenie

Pompézne krištáľové lustre a menšie ozdobné lampy sú v glamour domove nevyhnutnosťou. Okrem umelého osvetlenia je v glamour interiéri dôležité myslieť aj na denné svetlo. Práve to totiž dokáže dotiahnuť celý interiér do dokonalosti. Temný a ponurý priestor môže len ťažko pôsobiť naozaj glamour dojmom. Ideálne svetelné podmienky pre Váš glamour interiér Vám pomôžu vytvoriť rolety Fexi.

Rolety Fexi do glamour interiéru

clanek_006

Rolety Deň a noc od Fexi sú vyhľadávaným riešením, ktoré dokáže pozdvihnúť krásu a funkčnosť každého prostredia. Veľmi jednoduchým spôsobom plynule regulujú tienenie počas dňa a v noci Vám poskytnú pocit súkromia

Konkrétne roleta Deň a noc funguje na princípe striedania priehľadných a nepriehľadných horizontálnych pruhov. Látka je na roletách vždy dvojitá, takže rolety môžete kedykoľvek naozaj jednoducho zatiahnuť tak, aby fungovali rovnako ako bežné látkové rolety. Striedanie priehľadných a nepriehľadných pruhov môžete využiť ľubovoľným spôsobom, prípadne môžete celú roletu zabaliť do kazety a mať tak úplne nezatienené okno. Okrem funkcie tienenia plnia rolety aj dizajnovú funkciu. Ponúkame rolety v širokej škále látok a farieb, z ktorých si vyberú aj tí najnáročnejší. Rolety si môžete zakúpiť v otvorenej, POLO a MAXI kazete, v šírke od 30 do 240 cm a dĺžke 150, 220 a 240 cm. 

Ako fungujú rolety Fexi?

clanek_007

Čím tmavšia je látka, tým viac zatienenia vytvára. Všetky látky u roliet Deň a noc Fexi však čiastočne svetlo prepúšťajú a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálne zatienenie dosiahnete tmavším odtieňom látky rolety a vyššou gramážou látky. Najväčší stupeň zatemnenia dosiahnete s roletami Blackout. Takéto rolety sú žiadané najmä do spální, detských izbieb a izbieb pre hostí, kde vytvárajú ideálne podmienky pre pokojný a nerušený spánok.

Prečo si zaobstarať rolety Fexi? 

Ak ešte stále váhate, či si do svojho nového glamour domova zaobstarať rolety Fexi, pripravili sme si pre Vás zoznam výhod, vďaka ktorým sú rolety Fexi lídrom na trhu

  • Rolety Fexi sú už zložené.
  • Vďaka množstvu farieb a látok vyladia rolety Fexi dizajnovo každú miestnosť.
  • Máme najväčší sortiment látok neustále skladom - viac ako 130 druhov.
  • S roletami Fexi si môžete vo Vašom interiéri nastaviť ideálnu intenzitu svetla pre každý okamih, vďaka čomu sú rolety aj dokonale funkčné.
  • Inštaláciu roliet zvládne každý za niekoľko minút, tí skúsenejší za menej ako minútu.
  • Každá roleta je pre Vás vyrobená maximálne na mieru.
  • Domov si môžete nechať poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, takže si môžete vybrať ten správny odtieň priamo z pohodlia Vášho domova.
  • Telefonická podpora je pre Vás k dispozícii od pondelka do piatku od 8:00 do 16:00.
  • Rolety Fexi sú Kids friendly a spĺňajú normy Európskej únie.