Interiérové ​​doplnky pre škandinávsky štýl bývania

Plánujete si interiér svojho domova zariadiť v škandinávskom štýle, ale neviete, ako to ideálne docieliť? Aké doplnky sa do škandinávskeho interiéru najviac hodia? A ako vám s designom inšpirovaným severskými krajinami môžu pomôcť rolety Fexi

clanek_001

Škandinávsky interiér 

Ako už samotný názov napovedá, škandinávsky štýl vznikol v severských krajinách, ale veľmi rýchlo sa stal obľúbeným takmer po celom svete. Je založený na jednoduchosti, elegantnom designe a čistej línii. Nešetrí bielou farbou, ktorá výborne odráža svetlo, a zároveň opticky zväčšuje daný priestor.

Charakteristika škandinávskeho štýlu

Škandinávsky štýl je inšpirovaný predovšetkým prírodou. Pokiaľ sa teda pre tento štýl v interiéri svojho domova tiež rozhodnete, rozhodne by v ňom nemali chýbať prírodné materiály, ako sú napríklad drevo, kameň alebo mramor.

Obzvlášť sa potom škandinávsky štýl vyznačuje svetlým a vzdušným priestorom, svetlými farbami (bielou, šedou, krémovou, pastelové a modré odtiene), prírodnými materiálmi, veľkým množstvom zdrojov svetla, textilnými doplnkami, jednoduchými dekoráciami alebo živými kvetmi.

Doplnky do škandinávskeho interiéru

clanek_002

Rolety Deň a noc od Fexi 

Keďže je jedným z hlavných znakov škandinávskeho štýlu svetlo, tak práve nami ponúkané rolety Deň a noc Fexi sú tými pravými pre interiér v tomto designe.

Rolety Deň a noc predstavujú nadčasový variant tienenia, ktorý do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá prakticky úplne zatemniť. Veľmi ľahko sa ovláda, je vyrobená z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodí do každého interiéru

Svetlé a pastelové farby

Výber vhodnej farby je bezpochyby dôležitým prvkom pri navrhovaní akéhokoľvek interiéru v ktoromkoľvek štýle. A to rozhodne platí aj pri škandinávskom štýle.

Ako už bolo vyššie spomenuté, v škandinávskych interiéroch by mali predovšetkým prevažovať svetlejšie alebo pastelové tóny. Ak by ste chceli zvoliť konkrétnu farbu, ideálna je napríklad svetlo modrá, zelená alebo ružová.

clanek_003

Veľa rôznych textílií

Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že je škandinávsky štýl podobný minimalistickému štýlu. Jeden zásadný rozdiel medzi týmito dvoma typmi interiérového designu rozhodne je. A to pohodlie. Zatiaľ čo minimalistický štýl by mal pôsobiť strohým až ľahko chladným dojmom, škandinávske interiéry sú útulné a príjemné.

A práve s útulnosťou v interiéri Vám môžu pomôcť najrôznejšie textílie, ako sú napríklad vankúšiky, prikrývky, mäkké deky alebo koberce.

Vhodný nábytok

Nábytok v škandinávskom interiéri by mal mať jednoduché siluety, čisté línie a mal by byť vyrobený prevažne z prírodných materiálov. Všeobecne však uprednostňujte predovšetkým kvalitné kúsky remeselnej výroby.

Dekorácie v škandinávskom štýle

V škandinávskom interiéri sa spolu rozhodne nebojte skombinovať moderné prvky s vintage kúskami. Napríklad drevený stôl skombinujte s bielymi modernými stoličkami a namiesto klasického nočného stolíka stavte na drevený klát.

clanek_004

Akú farbu roliet vybrať do škandinávskeho interiéru?

Ak už viete, že práve rolety Fexi budú tými pravými, ktoré budú vo Vašom dome v škandinávskom štýle regulovať prichádzajúce svetlo, poďme sa spoločne pozrieť na to, akú z pohľadu funkčnosti ideálne zvoliť farbu, aby ste boli s našimi roletami čo možno najviac spokojní. Výber vhodnej farby roliet sa odvíja hneď od niekoľkých faktorov, ktoré sa Vám pokúsime postupne priblížiť.

Čo sa týka priehľadnosti látok Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťa svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

Kam sa hodia rolety vo svetlom odtieni?

A pretože sú pre škandinávsky štýl typické predovšetkým svetlejšie a pastelové farby, kam sa svetlé rolety najviac hodia?

Čím svetlejšia látka je, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.

Nie je však vylúčené, že zatemňujúca látka, ktorá je vhodná do spální a detských izieb, nemôže byť svetlá. V našej rade blackout nájdete napríklad krémové alebo šedé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatemniť. Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

Kontaktujte nás a nechajte si poslať až 8 vzoriek zadarmo

A pokiaľ si stále nie ste istí, akú farbu roliet Fexi do svojho škandinávskeho interiéru zvoliť, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej miestnosti pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve z toho dôvodu Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo. Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojom domove. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

Zároveň nás taktiež môžete kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodín. Či už si teda počas výberu, objednávky alebo montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás.