Jar v interiéri

Po dlhej zime je tu opäť jar! Slnko naberá na sile a dni sa predlžujú. Jarná sviežosť a radosť by nemala chýbať ani v našich interiéroch. Rozjasnite svoj domov farbami, zábavnými dekoráciami a kvetinami. Inšpirujte sa našimi tipmi na oživenie interiéru.

tulipány vo váze

Bez kvetín to nejde

Čerstvo natrhané kvetiny nesmú v jarnom interiéri chýbať. Práve ony sú tým, čo mu dodá podobu rozkvitnutej jari. Za hlavných poslov tohto ročného obdobia sú považované snežienky a bledule. Tie sa však do interiéru nehodia. Rýchlo vám zvädnú a snežienka je navyše chránená rastlina. Je však veľa ďalších jarných kvetín, s ktorými môžeme v interiéri čarovať.

Ak už máte rozkvitnuté rastliny v kvetináčoch, stačí ich ozdobiť farebnou stuhou alebo pridať peknú ozdobu na špajli. Z rezaných kvetín sú pre jar typické gerbery, narcisy, tulipány alebo hyacinty. Mnoho z nich nájdete kvitnúť voľne v prírode. Na stôl do vázy môžete dať tiež rôzne vetvičky. Interiér krásne rozžiari napríklad zlatý dážď a použiť môžete tiež bahniatka alebo iné zelené vetvičky. Pre väčší a farebnejší efekt dajte kvetiny do hravej a originálnej vázy.

Kychyňská lavica

Závesy a záclony

Ťažké závesy a záclony vymeňte za nové. Mali by byť jemnejšie, ľahšie a priesvitnejšie, aby prepustili dostatok svetla. Zvoľte napríklad kvetinové a rastlinné motívy. Báť sa nemusíte ani farieb. Ak vás závesy a záclony omrzeli, môžete zvoliť tiež praktické rolety Deň a noc. Nájdete ich u nás v mnohých farebných odtieňoch a vyhotoveniach. Interiér ozvláštnia a sú hlavne veľmi praktické a jednoduché na údržbu.

Obliečky

Veľkú parádu dokáže urobiť tiež zmena obliečok. Opäť by sme mali zvoliť svetlejšie farby. Najlepšie biele, krémové alebo napríklad žlté. Návliečky by mali byť ľahšie a vzdušnejšie. Motívy vyberajte kvetinové, rastlinné alebo napríklad s drobným vtáctvom.

spálňa

Farby

Hrajte sa s farbami. Jarný interiér by mal pôsobiť svetlým a vzdušným dojmom. K jari sa najviac hodia jemné pastelové tóny, odtiene svetlo zelenej a žltej. Vyvolajú v nás veselšiu náladu a dodajú nám energiu.

zákutie v kuchyni

Drobné dekorácie

Ak nechcete do jarnej premeny investovať mnoho peňazí ani času, využite drobné dekorácie. Aj tie pomôžu interiér krásne osviežiť. Kúpiť si môžete napríklad novú lampičku, prestieranie, vázu, vankúšiky a ďalšie.

Vyzdobte si interiér napríklad ručne vyrábanými dekoráciami. Z brezových vetvičiek sa dajú splietať krásne vence alebo napríklad hniezdočká. Zasadiť môžete tiež jarnú trávičku. Natrhané vetvičky bahniatok alebo zlatého dažďa nezabudnite ozdobiť rôznymi stuhami. Fantázii sa medze nekladú.

jarná dekorácia

Prajeme krásnu jar!