Máte radi čiernu? Nebojte sa ju zakomponovať do interiéru s pomocou roliet Fexi

Čierna sa dlhodobo radí medzi najpopulárnejšie farby vôbec. A aj keď sa v spojení s interiérovým designom jedná o menej tradičný odtieň, pokiaľ ju máte radi, nebojte sa ju do svojho domova zakomponovať. Ako na to a ako vám v tom môžu pomôcť nami ponúkané rolety Fexi?

Na niekoho môže pôsobiť príliš ponuro, v niekom môže vyvolávať smútok, a niekto ju naopak priamo zbožňuje. Pokiaľ sa čierna farba radí medzi Vaše obľúbené, skúste ju v rozumnej miere vniesť aj do svojho domova. 

clanek_001

Čierna farba ako nestarnúca klasika

Ženy väčšinou milujú čiernu farbu z toho dôvodu, že opticky zoštíhľuje. To je dôvod, prečo ju tak rady volia do svojich šatníkov. Aj keď teda bola v minulosti čierna farba považovaná za akési synonymum temnoty, dnes sa radí medzi najviac módnu farbu vôbec.

Ak sa bavíme o čiernej farbe, z fyzikálneho hľadiska ju vlastne ani nemožno tak úplne nazývať farbou. Čierna totiž vzniká pohltením svetla. A kde teda nie je svetlo, nemôže byť ani farba. To je však možno práve ten dôvod, prečo je taká obľúbená, a zároveň budí mnoho rozpakov.

V modernej spoločnosti je čierna farba vnímaná ako elegantná a prestížna. Iba treba pamätať, že nič sa nemá preháňať. A s čiernou farbou to platí dvojnásobne.

Ako vniesť čiernu farbu do interiéru svojho domova?

Iste sa nájdu takí, ktorí Vás budú od využitia čiernej farby v interiéri odrádzať, pretože sa jedná o ľahko výstrednú farbu, ktorá nezostane bez povšimnutia. Nenechajte sa však odradiť, pretože čierna dokáže v interiéri pôsobiť naozaj skvele. Možno tomu neuveríte, pokiaľ to Vy sami nevyskúšate.

Spôsobov, ako môžete vniesť čiernu farbu do svojej obývačky, je navyše nespočetné množstvo. Staviť môžete na najrôznejšie čierne doplnky, nábytok, čiernu výmaľbu alebo napríklad aj na čierne rolety Deň a noc Fexi.

clanek_002

Čierne rolety Deň a noc Fexi

Jednou z najväčších výhod roliet Deň a noc Fexi je, že sú k dostaniu v skutočne pestrej farebnej škále, a ľahko si tak medzi nimi tie pravé pre svoj domov vyberie úplne každý.  Nech už teda hľadáte akýkoľvek odtieň, u nás ten vysnívaný zaručene nájdete.

Rolety Deň a noc Fexi predstavujú minimalistickú, elegantnú a nadčasovú variantu zatienenia, ktorá do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá prakticky úplne zatemniť. Rolety sú vyrobené z prvotriednych materiálov a skvele sa hodia do každého interiéru.

Ak teda aj Vy hľadáte jedinečné tmavé rolety, u nás si ich môžete zaobstarať napríklad v odtieni čierny dub alebo origin čierna

clanek_003

Čierna výmaľba

Skvele môže v interiéri fungovať aj čierna výmaľba. Rozhodne teda nie je dobré staviť na čiernu farbu pre všetky steny v miestnosti. Takáto izba by skutočne mohla pôsobiť až príliš depresívne. Pokiaľ však svetlejšiu miestnosť s pár čiernymi doplnkami ozvláštnite o jednu čiernu stenu, chybu rozhodne neurobíte.

clanek_004

Čierny nábytok alebo doplnky

Ak sú na Vás čierne steny až príliš extravagantné, môžete menej nápadný interiér iba doplniť o niekoľko čiernych doplnkov, ako sú čierne obliečky na vankúše, čierne rámčeky na fotky alebo čierne kvetináče.

Ak sa nebojíte dať priestor aj väčším prvkom v čiernom odtieni, ideálny je čierny nábytok. Čierne skrine, komody a police sú totiž v poslednej dobe skutočne veľkým hitom.

clanek_005

Ako vhodne kombinovať čiernu farbu?

A ak je reč o čiernej farbe, ktorá je sama o sebe veľmi výrazná, treba myslieť predovšetkým na kombináciu tejto farby s ďalšími odtieňmi, aby výsledný dojem z celého interiéru bol čo najlepší, a nepôsobil lacno alebo gýčovo.

Existuje však veľmi jednoduchý spôsob, ako vo svojom dome môžete ľahko vytvoriť vyváženú kombináciu farieb, z ktorej budete nadšení. Ide o pravidlo 60-30-10.

Zjednodušene by sa dalo povedať, že šesťdesiat percent miestnosti by malo tvoriť dominantnú farbu, tridsať percent sekundárnu farbu a posledných desať percent by malo byť iba akcentom. Skrátka vybrané farby by sme mali kombinovať v pomere 6:3:1.

Najväčší podiel v miestnosti by mala mať farba tvoriaca akési „hlavné pozadie”. Je teda vhodné aplikovať ju na väčšie plochy, ako sú napríklad steny, koberce, pohovka alebo veľké kusy nábytku.

Sekundárnej farbe by sme mali venovať zhruba polovičné množstvo priestoru než už spomínanej hlavnej farbe. Vhodné je zvoliť taký odtieň, ktorý dominantnú farbu podporí, ale zároveň sám vynikne. Použiť ho môžeme napríklad na závesy, jednotlivé kusy menšieho nábytku alebo stoličky.

Poslednú farbu použijeme v najmenšom množstve ako hravý akcent, ktorý miestnosti dodá jedinečný a originálny šmrnc. Táto farba by sa mala ideálne objaviť na detailoch, ako sú vankúše, umelecké predmety alebo drobné dekorácie.

S akými odtieňmi kombinovať čiernu?

Čo sa týka konkrétne čiernej farby, skvele funguje napríklad s fľaškovo zelenou, sivou alebo béžovou.

Ak však dávate prednosť klasike, bieločiernou kombináciou nemôžete nikdy nič pokaziť.

clanek_006

Nechajte si zaslať vzorky látok až k Vám domov úplne zadarmo

A ak si nie ste istí, aké čierne rolety Deň a noc Fexi zvoliť, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo z pohodlia svojho domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v obývačke pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo.

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

A ak by ste si náhodou počas výberu nových roliet Deň a noc Fexi nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodín.