Blackout rolety Deň a noc môžu byť presne to, čo potrebujete k dokonalému spánku

Spánok ovplyvňuje kvalitu nášho života možno viac, než si myslíte. Ako teda dosiahnuť skutočne dokonalý spánok a ako Vám v tom môžu pomôcť nami ponúkané  rolety Deň a noc Fexi

Aby mohol byť Váš spánok pokojný a ničím nerušený, treba v miestnosti, kde spíte, vytvoriť ideálne relaxačné podmienky. Jednou z nich je bezpochyby aj značná miera zatienenia miestnosti. A práve preto sú tu Blackout rolety Fexi

clanek_001

Kvalitný spánok je základ spokojného života

Vedeli ste, že takmer polovicu svojho života trávime spánkom? Hovorí sa, že dospelý človek potrebuje ideálne 7 hodín spánku denne, aby zostal zdravý. Prečo? Spánok nám totiž umožňuje psychofyzickú regeneráciu, zlepšuje kvalitu zapamätaných informácií, zvyšuje našu koncentráciu a kreativitu. Okrem toho spánok reguluje neuronálnu, energetickú a hormonálnu rovnováhu. Je preto nutné si uvedomiť, že nedostatok spánku môže mať krátkodobý aj dlhodobý negatívny vplyv na naše celkové fyzické aj psychické zdravie.

Dôsledky nekvalitného spánku

Nedostatok kvalitného spánku spôsobuje mnoho zdravotných a psychických ťažkostí, ako sú napríklad cukrovka, obezita, oslabený imunitný systém, depresia alebo úzkosť.

A práve depresie a úzkosti bývajú jedným z najčastejších dôsledkov krátkeho a nekvalitného spánku. Ľudia, ktorí sa stretávajú s depresiou, spia väčšinou menej ako 6 hodín. Je tiež potrebné poznamenať, že nedostatok spánku spôsobuje zmeny vo fungovaní neurotransmiterov v mozgu, čo tiež vedie k duševným poruchám. Ďalej má človek kvôli nedostatku spánku dlhšiu reakčnú dobu a je veľmi pomalý. Toto správanie je veľmi nebezpečné, pretože môže viesť k nehode alebo akejkoľvek inej nešťastnej udalosti. Nevyspalý človek vyžaruje veľmi negatívne emócie a výsledkom je, že aj zdanlivá maličkosť ho môže vyviesť z rovnováhy.

clanek_002

Prínosy kvalitného spánku

Naopak skutočne kvalitný spánok:

  • posilňuje imunitný systém, ktorý chráni naše telo pred chorobami,
  • výrazne zvyšuje schopnosť koncentrácie,
  • slúži ako prevencia duševných ochorení.

10 krokov ku kvalitnému spánku

Skutočne efektívny spánok nám umožní správne regenerovať telo a myseľ v čo najkratšom čase. Kvalita spánku je podstatne dôležitejšia ako samotná dĺžka spánku. Najdôležitejším okamihom je teda doba, kedy telo zostane v takzvanej REM fáze. Tu sa odohrávajú v najväčšej miere dôležité regeneračné a relaxačné procesy. Aby sme však stimulovali mozog na vstup do fáz hlbokého spánku, je  potreba dodržiavať spánkovú hygienu, teda:

  1. vždy si ľahnite a prebúdzajte sa v rovnakom čase,
  2. ak nezaspíte počas 15 až 20 minút, vstaňte a venujete sa niečomu, čo Vás unaví a upokojí,
  3. nejedzte večer príliš jedla, ale tiež nechoďte do postele príliš hladní,
  4. ak sa Vám večer nedarí zaspať, vynechajte popoludňajší odpočinok,
  5. pred tým, než idete spať, danú miestnosť dobre vyvetrajte,
  6. od neskorého popoludnia sa vyhýbajte káve, nikotínu a alkoholu,
  7. pred spaním si doprajte relaxačný kúpeľ,
  8. pred spaním sa nevenujte fyzickej aktivite ani neriešte náročné úlohy,
  9. pred spaním sa nevenujte elektronike (mobilu, televízii, počítaču) a zhasnite všetky svetlá,
  10. uprednostňujte výhradne kvalitné matrace a obliečky.

 

clanek_003

Kvalitu spánku značne ovplyvňuje aj svetlo

Ako sa blíži večer a ubúda svetlo v našom prostredí, hladina hormónu melatonín začína pomaly stúpať, a naopak klesá naša telesná teplota – tieto dva javy nám pomáhajú byť večer menej ostražití a pripravujú naše telo na blížiaci sa spánok. S pomocou ranného svetla sú hladiny melatonínu naopak nižšie, telesná teplota začína stúpať a dochádza k ďalším chemickým posunom, ako je zvýšenie aktivačného hormónu kortizolu, ktorý nám pomáha cítiť sa bdelí a dokonale pripravení na celý deň.

Vychádzajúce a zapadajúce slnko však nie je jediným svetlom, ktoré naše telo vníma. Náš spánok môže negatívne ovplyvniť aj umelé svetlo.

Ako v spálni dosiahnuť ideálne podmienky pre pokojný spánok?

Ako si teda nenechať náš spánok narušiť akýmkoľvek svetlom?

  1. Zhasnite pred spaním všetky svetlá
    Používajte teplé žiarovky s nízkym príkonom v lampách v spálni a vypínajte stropné osvetlenie zakaždým, kedy sa chystáte do postele.

  2. Odstraňte elektroniku
    Vedci už pred mnohými rokmi prišli s faktom, že svetlo z akejkoľvek elektroniky značne narúšuje náš spánok. Najmä sa potom jedná o modré svetlo vyžarujúce z počítačov, mobilných telefónov a energeticky úsporných žiaroviek. Snažte sa pred spaním preto tomuto žiareniu maximálne vyhnúť.

  3. Vsaďte na rolety
    Kvalitu nášho spánku môže taktiež ovplyvniť pouličné osvetlenie a ráno nás môže nepríjemne prebúdzať ostrý slnečný svit. Tomu však možno jednoducho predísť obstaraním  praktických roliet Deň a noc, ktoré Váš dom pred vonkajším svetlom dokonale ochránia.

 

clanek_004

Blackout rolety Deň a noc ako pomocník pre lepší spánok

Ak teda aj Vy chcete vo svojej spálni vytvoriť ideálne podmienky pre kvalitný spánok, nie je nič jednoduchšie ako si zaobstarať ľahko ovládateľné a cenovo prijateľné Blackout rolety Deň a noc od Fexi

Rolety Deň a noc Fexi z rady Blackout predstavujú perfektný variant zatienenia akéhokoľvek interiéru, do ktorého prepustia iba požadované množstvo denného svetla, príjemne v ňom budú regulovať ostrý slnečný svit a zároveň ho behom chvíľky dokážu dokonale zatemniť.

Blackout rolety od Fexi

Pokiaľ ste sa teda aj Vy rozhodli, že do interiéru svojho domu hľadáte práve Blackout rolety, ktoré miestnosť maximálne zatemnia, poďme si teraz priblížiť, čo presne tieto rolety predstavujú. Blackout rolety sa vyznačujú veľmi vysokou mierou zatemnenia. Vnútornú vrstvu tvoria tmavé vlákna, vďaka čomu dochádza k maximálnemu možnému zatemneniu miestnosti. Práve preto sú blackout rolety vhodné obzvlášť do izieb, v ktorých spíme – teda do spální, izieb pre hostí alebo detských izieb.

Zatemnia Blackout rolety miestnosť na 100%?

Je nutné si uvedomiť, že aj najlepšia zatemňujúca roleta nie je múr. Tam, kde je medzera medzi roletou a múrom, samozrejme nejaké svetlo prenikať bude. Pásky nepriesvitnej látky tiež nie sú pritlačené priamo jeden na druhý, a nejaká medzera medzi nimi tak byť musí. Aj tu teda môže z časti prenikať svetlo. Nejedná sa však o priame slnečné lúče. Pokiaľ by priame slnečné lúče prechádzali, je potrebné mierne posunúť uhol otvorenia roliet.

Aj tak rolety Deň a noc Fexi na trhu predstavujú tú najväčšiu možnú mieru zatemnenia. Dokonca aj bežné žalúzie, ktoré sú z nepriehľadného hliníka, prepúšťajú viac svetla ako blackout rolety Deň a noc Fexi. Pre úplné zatemnenie ideálne skombinujte vnútorné Blackout rolety Deň a noc Fexi s vonkajšími roletami.

A aj keď platí, že svetlejšie látky menej zatemňujú, v rade látok, označených ako Blackout, sú aj prírodné a svetlé odtiene – pieskovec, svetlo sivá, alebo béžová, ktorých miera zatemnenia je viac ako skvelá.

 

clanek_005

 

Odtiene Blackout roliet

Keďže sa vo Fexi snažíme ponúknuť zákazníkom skutočne neobmedzenú škálu ponúkaných farieb, aj medzi Blackout roletami si tie pravé do interiéru svojho domu nájde zaručene úplne každý.

Konkrétne si teda môžete Blackout rolety zaobstarať napríklad v pieskovom, béžovom, hnedom alebo čiernom odtieni.

Vzorky až k Vám domov pre ľahší výber úplne zadarmo

A ak si nie ste istí, aké konkrétne Blackout rolety Deň a noc Fexi si máte zaobstarať, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak ten pravý odtieň priamo u Vás doma. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej miestnosti pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak, preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve z toho dôvodu Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo. Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

Zároveň nás taktiež môžete kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodin. Či už si teda počas výberu, objednávky alebo montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás.