Pozvite k sebe domov leto alebo tipy na letnú výzdobu bytu

Leto je už snáď definitívne tu, a tak nastal najvyšší čas pustiť ho aj k sebe domov. Alebo ako si letne vyzdobiť interiér svojho domova a ako Vám v tom môžu pomôcť rolety Fexi?

clanek_001

Tipy na letnú výzdobu interiéru

Ako sa dá interiér svojho domova ľahko a jednoducho vyzdobiť tak, aby ste v ňom vytvorili tú pravú letnú atmosféru?

 

Čerstvé kvety

Stavte na dotyk prírody u Vás doma. Alebo až nabudúce pôjdete na prechádzku, natrhajte si do vázy na jedálenský stôl kvety, ktoré nielenže budú krásne vyzerať, ale zároveň Váš domov príjemne prevoňajú. Pokiaľ však cestu do prírody v najbližších dňoch neplánujete, môžete využiť aj kvetinárstvo alebo supermarkety a zaobstarať si zväzok rezaných kvetov alebo kvetinu v kvetináči.

clanek_002

Fotky a suveníry z dovoleniek

Vytvoriť si doma tú správnu letnú atmosféru môžete aj pomocou vhodných interiérových dekorácií a doplnkov. Ideálne bude, ak stavíte na osobné predmety, ktoré ste si napríklad zakúpili počas poslednej dovolenky pri mori alebo fotografie z minuloročnej dovolenky. Okrem toho, že teda takéto predmety nádherne dotvoria letnú výzdobu, zároveň Vám budú pripomínať krásne okamihy, ktoré ste prežili.

clanek_003

Veselé farby

Či už si domov zakúpite zväzok tulipánov alebo na stene v obývačke vytvoríte koláž fotiek z letných dovoleniek, pokiaľ do interiéru svojho domova nevpustíte trochu veselých farieb, letná atmosféra sa Vám bude navodzovať naozaj ťažko. Béžové prikrývky tak vymeňte za tie s kvetinovými vzormi, čierne fotorámiky pretrite na ružovo alebo modro a tmavo vínové závesy s hnedou výšivkou na pár mesiacov schovajte do skrine. Leto si žiada trochu pestrosti, hravosti a sýtejších farieb.

Dostatok svetla

Okrem farieb by ste potom nemali zabúdať ani na dostatok denného svetla. Temné a ponuré miestnosti môžu len ťažko pôsobiť letne. Zároveň však počas leta nezabúdajte svoj domov chrániť pred ostrými slnečnými lúčmi a teplom. Práve s tým Vám môžu pomôcť rolety Deň a noc Fexi. 

Čisté okná

Pokiaľ je reč o svetle v interiéri, úzko s touto témou súvisí aj umývanie okien. Navyše letné mesiace sú na čistenie okien úplne ideálne. Okná totiž umývajte zvonku zásadne na jar alebo v lete. V mrazivom zimnom počasí pôjde špina oveľa horšie dole (ak teda vôbec), voda Vám bude zamŕzať a Vy si navyše koledujete o prechladnutí.

 

Tipy, ako efektívne umývať okná:

  • Čisté okná sú tou najlepšou vizitkou každej domácnosti. Aj keď sa teda táto činnosť radí medzi tie menej obľúbené, nepodceňujte ju.
  • Než začnete okná umývať, dobre zvážte, kedy ich umyjete, a tiež sa na umývanie pripravte. Ako už bolo spomenuté vyššie, neumývajte okná v mrazoch.
  • Pred samotným umývaním si pripravte vodu s prípravkom na umývanie okien, odstráňte veci a rastliny z parapetov, pripravte si pevné schodíky alebo malý stabilný rebrík a hurá do toho.
  • Keď už sa do umývania okien pustíte, tak so všetkým. Najprv si preto utrite steny a strop od prachu a pavúčin a následne umyte parapety.
  • Rámy umyte vlhkou handričkou alebo utierkou, ktorú namočíte do vody s jemným saponátom (pozor, nepoužívajte abrazívne prostriedky).

 

 

Sklá následne umyte z oboch strán. Ideálne je použiť stierku, na ktorú nasadíte návlek z mikrovlákna. Ten namočíte do vody s prípravkom na umývanie okien, kam môžete pridať trochu octu. Ocot funguje ako prirodzený odmasťovač a taktiež leštidlo. Pre dokonalý výsledok bez šmúh môžete použiť aj takzvaný vysávač na okná, ktorý z okna vysaje všetku vodu a zanechá ho žiarivo čisté. Je veľmi pravdepodobné, že po použití vysávača už nebudete musieť okná nijako leštiť. Ak teda nie je umývanie okien Vašou najobľúbenejšou domácou prácou, s vysávačom na okná Vás to určite začne baviť.

clanek_004

Rolety Fexi vhodné nielen na leto

Obzvlášť počas letných dní, kedy dokážu byť slnečné lúče naozaj veľmi ostré, je výber vhodnej tieniacej techniky skutočne dôležitý. Rolety Deň a noc Feximinimalistické, elegantné, nadčasové, bezpečné, cenovo ľahko dostupné a oceníte ich počas celého roku. Vyrobené sú výhradne z prvotriednych materiálov a do interiéru Vášho domu skvele zapadnú vďaka pestrej ponuke jedinečných farieb.

To, prečo si rolety Fexi predovšetkým kupujete, je možnosť plynulej regulácie svetla v akomkoľvek interiéri. Keďže sa rolety naozaj veľmi ľahko ovládajú, regulácia svetla sa razom stane otázkou chvíľky. Rolety Fexi však ponúkajú oveľa viac, než je vytvorenie ideálnych svetelných podmienok v interiéri.

  • Izolácia – vďaka svojim dvom vrstvám sú rolety Deň a noc Fexi ideálnym variantom, ako môžete ochrániť svoj dom pred ostrým slnkom a horúcimi letnými dňami. Ich schopnosť zachytávať a zadržiavať teplo medzi ich dvoma vrstvami znamená, že Vám pomôžu znížiť účty za energiu, pretože môžu zadržiavať teplo v zime a naopak odrážať teplo v lete.
  • Tieň – v lete sme určite všetci často vďační za trochu tieňa. Zvlášť potom vtedy, keď sme boli vystavení teplu po celý deň. Vytvorte si preto aj Vy doma ideálne množstvo tieňa pomocou jednoducho ovládateľných roliet Fexi.
  • Súkromie a atmosféra – zároveň Vám tiež môžu rolety Fexi počas celého roka poskytnúť dostatok súkromia, pokiaľ okná Vášho domu smerujú napríklad do rušnej ulice,  skvele tak v danom interiéri dotvoria práve atmosféru, po ktorej túžite.

 

 

Kontaktujte nás a nechajte si poslať až 8 vzoriek zadarmo

Ak teda aj Vy zvažujete, že si s blížiacim sa letom rolety Fexi zaobstaráte, nechajte si najprv poslať až 8 vzoriek úplne zadarmo, a vyberte si tak tie správne priamo z pohodlia svojho domova. Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v danej miestnosti pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak. Preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve z toho dôvodu Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo. Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode či na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej spálni. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu alebo ku stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

Zároveň nás taktiež môžete kontaktovať a poradiť sa s naším personálom, ktorý je tu pre Vás od pondelka do piatku od 8 do 16 hodin. Či už si teda počas výberu, objednávky alebo montáže nebudete s čímkoľvek vedieť rady, neváhajte sa na nás obrátiť, sme tu pre Vás.