Prečo sú sivé rolety skvelou voľbou?

Rozhodli ste sa zaobstarať si nové rolety Deň a noc od Fexi a zvažujete, akú farbu vybrať ? Čo skúsiť vsadiť na sivé rolety ? Prečo práve sivá farba by mala byť tou pravou pre Váš dom ? V čom tkvie výhoda sivých roliet ? Do akých miestností sa hodia svetlosivé rolety, a naopak, kam sú vhodné tmavosivé rolety? To všetko si môžete prečítať v dnešnom článku.

clanek_001

Farba roliet je kľúčová

Hneď na samotný začiatok je dobré spomenúť, že tým vôbec najdôležitejším krokom pri výbere nových roliet Deň a noc od Fexi je práve voľba vhodného designu. Lebo to, ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja predovšetkým od farby látok. Nikdy preto výber farby pre svoje nové rolety nepodceňujte. Rozhodne sa totiž nejedná iba o otázku estetiky, ale predovšetkým o otázku funkčnosti. Ak majú rolety vo Vašom dome plniť svoju funkciu čo možno najlepšie, je výber vhodnej farby úplne kľúčový.

Ako postupovať pri výbere farby pre nové rolety?

Ak už viete, že práve rolety Fexi budú tými pravými, ktoré budú vo Vašom dome regulovať prichádzajúce svetlo. Poďme sa spoločne pozrieť na to, akú ideálne zvoliť farbu, aby ste boli s našimi roletami čo možno najviac spokojný. Výber ideálnej farby roliet sa totiž odvíja hneď od niekoľkých faktorov, ktoré sa vám pokúsime postupne priblížiť.

Čo sa týka priehľadnosti látok Fexi, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100 % zatemňujúce. Väčšieho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout. Tie poskytnú Vášmu domovu čo možno najväčšie zatemnenie.

Akú látku roliet zvoliť do konkrétnych miestností?

Podľa toho, ako daná látka a materiál prepúšťa svetlo, sa hodí do určitých miestností. Aby teda mohli rolety dotvoriť atmosféru daných izieb čo možno najlepšie, je potrebné sa na výber konkrétnych látok zamerať naozaj veľmi dôkladne. Aká látka sa preto hodí do kuchyne, a ktorá je naopak vhodná do spálne či detskej izby?

 

  • Kam sa hodia svetlosivé rolety?
    Čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlosivé rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla. Svetlosivé rolety sú tak ideálne napríklad do kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané.
    Avšak aj svetlá látka môže byť perfektne zatemňujúca. V našej rade blackout nájdete hneď niekoľko svetlejších odtieňov šedej, ktoré dokážu miestnosť tiež značne zatemniť. Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené ešte o jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

 

  • Kam sa hodia tmavosivé rolety?
    Naopak tmavosivé rolety sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100 %, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi uspokojivá. Je totiž dobré si uvedomiť, že stále ide o rolety, ktoré sú namontované na okne, takže 100 % mieru zatemnenia nemožno očakávať. Ak však chcete dosiahnuť skutočne excelentnú mieru zatemnenia, môžete zvoliť  tmavosivé rolety z blackout rady, ktoré sú vhodné predovšetkým do izieb, kde spíme - teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatiahnuť.

 



clanek_002

 

Prečo sú sivé rolety Fexi medzi zákazníkmi také obľúbené?

A prečo sú to práve sivé rolety Fexi, ktoré sú medzi zákazníkmi také obľúbené? Dôvodov je hneď niekoľko.

Tým prvým je bezpochyby fakt, že neponúkame svojim klientom iba pár základných odtieňov sivej, ale naopak zákazníkom prinášame naozaj veľmi pestrú a rozsiahlu škálu farieb, v ktorej ten svoj požadovaný odtieň sivej farby nájde skutočne každý.

Ďalej sú tieto rolety obľúbené aj preto, že sa sivá farba hodí prakticky všade, a navyše sa aj perfektne kombinuje. Či už teda hľadáte nové rolety do staršieho domčeka, panelového bytu či novostavby, sivé rolety Fexi perfektne zapadnú do akéhokoľvek interiéru, ľahko sa zladia s ostatnými prvkami a dokonale dotvoria celý priestor. Pokiaľ teda netúžite po žiadnej prehnanej extravagancií, ale dávate prednosť skôr praktickosti, funkčnosti a univerzálnosti, potom sú takéto rolety vhodné práve pre Vás.

Interiér a sivé rolety

Pokiaľ ste sa rozhodli zaobstarať si sivé rolety do svojho domu aj Vy, prinášame Vám hneď niekoľko spôsobov, ako ich môžete efektívne, a pritom veľmi ľahko skombinovať s ďalšími prvkami v interiéri.

Neutrálne rolety v kombinácií s pestrým interiérom

Sivé rolety majú tú výhodu, že dokonale ladia s akoukoľvek ďalšou farbou. Či už teda dávate prednosť červeným, bielym či zelenkavým doplnkom či vybaveniu vo svojom dome, takéto rolety do takého interiéru perfektne zapadnú a nebudú z neho neprirodzene vyčnievať.

Jednoduchá a čistá linia   

Rozhodne sa však nevylučuje ani varianta, že budete do decentných tónov ladiť celý dom. Pokiaľ túžite zachovať vo svojom dome čistú, elegantnú a jednoduchú líniu, môžete okrem sivých roliet zvoliť aj neutrálne doplnky. Takýto dizajn totiž nevyjde z módy, nikdy sa Vám neopozerá, a pokiaľ v budúcnosti zatúžite po zmene, nie je nič jednoduchšie, než si nejaké farebnejšie a odvážnejšie dekorácie či nábytok dokúpiť.

Takéto interiéry sú v poslednom čase čoraz viac obľúbené a žiadané. Naopak čoraz menej ľudí dáva prednosť farebnejším a pestrejším interiérom. Sivé rolety majú napríklad oproti tým bielym tú výhodu, že nepôsobia chladne, ale naopak dokážu zútulniť aj interiér, v ktorom sa nenachádza príliš pestrých a hrejivých farieb.

Nezabudnite na farbu mechanizmu

A ak je reč o farbách a farebných tónoch, rozhodne by sme nemali zabudnúť ani na farbu mechanizmu roliet Fexi.

Farbu mechanizmu zvoľte ideálne podľa farby Vášho okna alebo steny. Mechanizmus ponúkame v troch farebných prevedeniach - konkrétne teda môžete vyberať medzi hnedou, bielou a striebornou farbou. Ak ste sa rozhodli zvoliť sivé rolety, ideálne bude dať prednosť bielej alebo striebornej farbe mechanizmu.

 

clanek_003

 

Pokiaľ si náhodou nie ste istý, ktorý odtieň sivej by bol pre Váš dom alebo byt tým pravým, môžete si od nás nechať zaslať hneď niekoľko vzoriek zadarmo, ktoré Vám určite pomôžu pri rozhodovaní. Ďalej tiež môžete využiť našu infolinku, kde Vám so všetkým ochotne poradíme.