Pripravte svoj domov na jar!

Zima už je pomaly za nami a za chvíľu namiesto nej nastupuje jar. Možno ste pripravení na teplejšie počasie, ale bude pripravený aj Váš domov? Nemusíte zmeniť hneď celý svoj dom, ale pár úprav alebo drobných zmien dodá Vášmu bývaniu nový vzhľad a dojem, že jar je tu.

clanek

Nové rolety (samozrejme)

V dnešnej dobe už nie je nákup roliet záležitosť na mnoho rokov. Naopak. Pokiaľ máte rolety Deň a noc, môžete ich ľahko vymeniť aj niekoľkokrát ročne.

Jar priamo nabáda k tomu, aby sme si na okná nasadili rolety s nejakou jemnou farbou. S rôznymi farbami, vzormi a látkami môžete vytvoriť dokonalý domov pripravený na jar. Možnosti štýlov sú nekonečné, od kvetín a pruhov cez odvážné pevné látky až po jemne neutrálne.

Aktualizácia tieniacej techniky však nie je len o vzhľade. Je to tiež o funkcii.

Teraz, keď sa dni predlžujú a teploty stúpajú, budete toho chcieť využiť. Napríklad odtiene filtrujúce svetlo zachytávajú najlepšiu časť prirodzeného svetla a jemne ho rozptyľujú. Vďaka tomu bude Váš domov príjemným a kľudným miestom na bývanie.

Jarné zľavy na rolety

Aby sa Vám výmena roliet na jar vyplatila, nachystali sme si pre Vás darček - zľavu až 45% na všetky rolety Deň a noc Fexi v rámci jarného výpredaja. Pre získanie zľavy nemusíte robiť nič než ísť na e-shop fexi.sk a rolety nakúpiť.

Jarné umývanie okien

Jar je spojené s čistotou, a teda jarným upratovaním. Umytie okien, utretie prachu aj v miestach, kde sa normálne neupratuje, odtiahnutie skríň a vytieranie aj za nimi, utretie lustrov a pod.

Pri umývaní okien narazíte možno na žalúzie alebo rolety. Zložiť žalúzie, aby sa okno dalo umyť poriadne, to môže byť pre laika celkom výzva. Tu by sme odporučili žalúzie stiahnuť až dole a utrieť ich navlhčenou handričkou alebo obrúskom.

U roliet je to o niečo ľahšie, pretože sa na nich prach usadzuje menej - predsa len na nich nie sú lamely, ktoré sa dajú natočiť do vodorovnej polohy ako u žalúzií. Ale ich demontáž tiež nemusí byť ľahká. Záleží na type roliet.

Ak máte rolety Deň a noc od Fexi, máte vyhraté - dajú sa jednoducho sňať z rámu okna, na ktorom sú len zavesené. Ak sú pripevnené napevno, dajú sa rovnako ľahko vybrať z držiaka. Za minútku máte okno úplne voľné a pripravené na umytie.

TIP: Prečítajte si pár rád a postupov na rýchle umytie okien bez šmúh.

Čerstvé kvety

Na konci zimy nedočkavo očakávame prvé kvietky snežienok a bledúľ. To je neklamné znamenie toho, že zima už je naozaj na konci svojej vlády.

Kvety nielenže dodajú Vášmu dekoru trochu farby, ale jemná vôňa Vás prinúti, aby ste si priali, aby sa jar nikdy nezmenila na leto.

Tento doplnok nemusí byť drahý. Zastavte sa na kraji cesty a vyberte si nejaké kvety. To je všetko, čo k tomu naozaj potrebujete, a zmenu, ktorú u Vás doma uvidíte, si zamilujete. Nemusíte ale vyrážať na lúky po prvosienky a rozkvitnuté mačičky. V kvetinárstve si iste vyberiete rezanú kvetinu, prípadne nejakú v kvetináči.

Výmena dekorácií

Ak máte radi rôzne tematické dekorácie, meníte ich pravdepodobne spolu so zmenou ročného obdobia. Možno Vám doma vo váze zostáva pár suchých borovicových vetvičiek spolu s červenými šípkami. Alebo je ešte na garniži nad oknami zavesených pár snehových vločiek. Je čas na zmenu!

Jar je oslavu života a je plná farieb, miazgy, kvetov a mláďat. Živé kvety, ktoré sme spomenuli vyššie, sú len základ. Podľa ich farieb voľte ďalšie doplnky ako rôzne závesné ozdoby, farby kvetináčov, prestieranie, obrúsky a pod.