Rolety Deň a noc FEXI – najlepší pomer medzi kvalitou a cenou

História zatienenia je skutočne dlhá. Siaha až k jaskynným ľuďom, ktorí si vchod do jaskyne tienili kožušinami, cez obyvateľov starovekej Mezopotámie a Egypta, kde sa používali rákosové rohože, čínske papierové zásteny, až k látkovým sťahovacím textilným roletám, s ktorými prišiel Rím. V každom období dejín sa využívalo to najlepšie, čo bolo k dispozícii.

Moderné zatienenie

Moderná doba ponúka mnoho možností. Možno ste aj vy zažili staré béžové rolety v panelákoch, ktoré sa sťahovali za šnúrku uprostred. Neboli veľmi pekné na pohľad, ale pred ostrým slnkom vedeli tak nejak ochrániť.

Veľmi veľkou nevýhodou bol celkom zložitý mechanizmus vo vnútri rolety. Keď ste roletu sťahovali dolu, rozhodli ste sa, kam až má dosahovať a potom ste šnúrku pustli. Občas nezafungovala brzda, ktorá roletu držala na mieste a roleta sa s rachotom vyrolovala hore.

Alebo ste naopak chceli roletu zasunúť, a to bol ešte väčší nervák – muselo sa krátko potiahnuť smerom dolu, čím sa uvoľnila brzda, a potom pomaly púšťať hore. Niekedy ste ale len roletu posunuli o pár centimetrov dolu a brzda roletu opäť zastavila. Namiesto zasunutia rolety do kazety ste ju vlastne po kúskoch sťahovali stále nižšie a nižšie.

Nasledovala éra žalúzií. To bol veľký krok vpred. Nielenže ste si mohli zatieniť len polovicu okna, ale polohovaním lamiel žalúzií ste mohli ovládať množstvo svetla, prenikajúceho cez žalúzie. Navyše bolo k dispozícii množstvo farebných odtieňov, a dokonca obrázkových motívov. Museli ste si ale poriadne rozmyslieť, akú farbu či motív vybrať. Neskoršia zmena už bola zložitá.

Montáž žalúzií bola kvôli zložitému ovládaniu práca pre odbornú firmu. Bolo to mnoho vŕtania, ťahania povrázkov a laniek, navliekania retiazok a ovládacích tyčiek. Vzniklo mnoho firiem, ktoré sa živili výhradne montážou okenných žalúzií.

Používaním sa žalúzie časom často poškodili – zamotali a pretrhali sa šnúry či retiazky, ohli sa ovládacie tyče, zohýbali sa lamely alebo sa rôzne skrivili a nedali sa stiahnuť či vytiahnuť. A vziať si so sebou žalúzie pri sťahovaní do nového bytu? S tým sa rozlúčte.

Rolety Deň a noc – to najlepšie z roliet i žalúzií

rolety deň a noc

V poslednom čase zažívajú veľký rozkvet rolety Deň a noc. Kombinujú výhody klasických roliet a žalúzií bez toho, že by so sebou niesli nejaké ich nevýhody:

  • umožňujú jednoduchú montáž aj bez odbornej firmy
  • majú veľmi jednoduché ovládanie jednou retiazkou
  • ponúkajú na výber skutočne veľa typov a farieb látok
  • látka alebo celá roleta sa dá veľmi ľahko vymeniť
  • umožňujú veľmi plynulo meniť množstvo svetla, ktoré do miestnosti prepúšťajú
  • jednoducho ich je možné vybaviť elektrickým ovládaním aj dodatočne

Rolety Deň a noc FEXI sú na tom, čo sa týka pomeru cena/výkon, ešte oveľa lepšie než konkurenčné značky. Rolety od FEXI vám prídu už zložené a vy ich len zavesíte na okenný rám alebo privŕtate. Zatiaľ sme nenašli cenovo porovnateľnú konkurenčnú ponuku už zložených roliet.

V skutočnosti budete schopní po rozbalení naše rolety nainštalovať doslova za 2 minúty. Pri vŕtaní je to možno 5 minút, ale väčšinu času vám zaberie vymerať umiestnenie skrutky.

Pri nákupe sa väčšina ľudí riadi hlavne cenou. Neodporúčame však kupovať ten najlacnejší tovar. Za tú cenu totiž dostanete často veľmi nekvalitné látky, ktoré sa na okrajoch strapkajú, sú nebezpečné z protipožiarneho hľadiska, sú krivo odstrihnuté, môžu vyblednúť, môžu mať maličké dierky a pod. Lacné nezložené kazety sa často pri používaní krútia a deformujú, najmä pri väčších šírkach.

To si nevymýšľame. To máme overené. A nielen z rôznych diskusií, kam píšu ich sklamaní zákazníci. Konkurenciu samozrejme pozorne sledujeme, aby sme mali istotu, že za svoje peniaze dostanete to najlepšie čo na trhu roliet Deň a noc existuje. A sledujeme ich tak pozorne, že si občas kúpime niečo z ich ponuky. Aj keď sa považujeme za odborníkov, tak nami zložená roleta od konkurencie sa nám už párkrát proste rozpadla a spadla nám z okna na zem. Je to najmä konštrukciou rolety. Roleta od FEXI má zadný nosný profil, ktorý je už od výroby zoskrutkovaný. To u konkurencie chýba, roleta preto nie je taká pevná.

Takže áno – každý si môže napísať na svoj web, že má rolety s najlepším pomerom cena/výkon. My sa ale môžeme oprieť o fakty a dôkazy:

  • rolety dodávame už zložené
  • používame len kvalitné látky
  • máme spevnené kazety, ktoré sa nekrútia
  • prevádzkujeme nadštandardnú zákaznícku podporu
  • vždy overujeme každú objednávku telefonicky
  • verných zákazníkov si vieme vážiť

Tým najväčším dôkazom sú ale naši spokojní zákazníci, medzi ktorých, dúfame, budete patriť aj vy.