Rolety Deň a noc od Fexi vs. z obchodného reťazca

Rozhodli ste sa pre nákup roliet Deň a noc? Potom ste určite zvážili všetky výhody oproti iným tieniacim systémom, akou sú napríklad látkové rolety alebo klasické žalúzie. Ešte sa ale vyplatí popremýšlať nad tým, od akého dodávateľa si rolety Deň a noc objednáte. Rolety na mieru od FEXI alebo už hotové z nejakého obchodu?

clanek_001

Každé rozhodnutie má svoje klady aj zápory. Nájsť riešenie, ktoré nemá žiadnu vadu na kráse, je asi nemožné. Klady by ale mali prevažovať nad zápormi. A pritom to, čo je pre jedného nevýhoda, druhého vlastne netrápi. Čiže výpočet výhod a nevýhod jednotlivých spôsobov neberte úplne doslovne. Ide len o pár pohľadov na problematiku výberu dodavateľa roliet Deň a noc.

Úmyselne vynechávame výhody a nevýhody roliet Deň a noc samotných, ako je napríklad plynulá regulácia svetla, možnosť úplného zatemnenia, vysoký stupeň estetického pôsobenia na strane výhod a napríklad nemožnosť zatiahnutia okna zo spodu ako zástupca nejakej nevýhody. Je totiž jedno, akého dodávateľa vyberiete – rolety Deň a noc sa vlastne v princípe nelíšia. Nám ide o rozlíšenie rôznych dodávateľov roliet.

Rolety vyrobené na zakázku u FEXI

Začneme výhodami a nevýhodami, pokiaľ si rolety objednáte od nás na e-shope fexi.sk.

Výhody:

  • Rolety obdržíte už zložené. Toto je absolútne zásadná výhoda našich roliet. Nemusíte roletu nijako kompletovať. Nehrozí, že sa nejaký dielik zakotúľa, zlomí, alebo ho nasadíte opačne. Stačí len zloženú roletu vybaliť a namontovať.
  • Nakupovať môžete z pohodlia domova na e-shope v čase, ktorý Vám vyhovuje. Náš e-shop pravidelne testujeme a upravujeme pre najväčšiu ústretovosť k zákazníkom. Nákupný proces je jednoduchý a nečakajú Vás žiadne prekvapenia.
  • Veľké množstvo látok, farieb a motívov Vám dovoľuje prispôsobiť svoj výber každému interiéru. Máme skladom až 130 druhov látok.
  • Vďaka zákazkovej výrobe sme schopný dodať aj neštandardné rozmery roliet. Pri objednávke len zadáte namerané rozmery okna a dostanete roletu v presných rozmeroch.
  • Ponúkame odborníkov na telefonickej zákazníckej linke. V ktoromkoľvek okamihu výberu, merania okien, nákupu alebo montáže nám môžete zavolať  a my so všetkým poradíme a pomôžeme.
  • Na našom webe nájdete množstvo manuálov a návodov vo forme textov, obrázkov alebo videí.
  • Pre pohodlnejší výber látky zasielame až 8 vzoriek látok zdarma. Možete si doma vyskúšať ešte pred nákupom, ako budú rolety vyzerať v jednotlivých miestnostiach.
  • Ako naši zákazníci môžete využívať rôzne zľavy ako napríklad dopravu zdarma, množstevné zľavy, vernostné zľavy a ďalšie akčné ponuky.

Nevýhody:

  • Výroba na mieru znamená, že po odoslaní objednávky musíte čakať na dokončenie výroby. To predstavuje dodaciu lehotu až 10 dní, hoci v priemere je to skôr 5 dní.
  • Nákup prebieha výhradne na e-shope, takže tovar si nemôžete ohmatať a pozrieť naživo.
  • Pred nákupom musíte zamerať okná a vziať do úvahy aj  spôsob montáže, ktorú plánujete vykonať. Chybný rozmer, ktorý uvediete v objednávke, nie je dôvodom k reklamácií.
  • Cena býva o niečo vyššia než u sériovo vyrábaných roletách.

Nákup roliet v obchodných reťazcoch

clanek_002

Rolety Deň a noc môžete zaobstarať aj pri návšteve obchodných reťazcov ako napríklad Jysk, Baumax a ďalšie. Ako je to s nimi?

Výhody:

  • Rolety vidíte a môžete si ich ohmatať. Presne teda viete, čo si kupujete a ako to bude vyzerať.
  • Cena týchto roliet býva podľa očakávania o niečo priaznivejšia.
  • Niektoré reťazce vyrábajú rolety pre typizované rozmery okien známych výrobcov. V týchto prípadoch teda nemusíte okná vôbec merať.

Nevýhody:

  • Typicky je v ponuke dosť obmedzený výber farieb a dekorov. V obchode sa síce občas objaví nová farba, ale väčšinou vystrieda nejakú zo súčasnej ponuky, a tá sa už v ponuke neobjaví. Môže teda nastáť situácia, kedy kúpite napríklad len 2 rolety s tým, že ďalšie dokúpite z následujúcej výplaty a ouha - už nie sú v ponuke.
  • Väčšina týchto obchodných reťazcov sa venuje aj inému sortimentu, takže nájsť odborníka priamo na rolety Deň a noc je ťažké.
  • Rozmery sú pevne dané. Ak Vám žiadny presne nevyhovuje, nemáte možnosť to zmeniť.
  • Nájdete taktiež málo kombinácií rozmerov.Napríklad len 8 rôznych šírok pre výšku 150 cm, doplnené o jeden rozmer pre výšku 215 cm.
  • Roletu v obchode síce vidíte zloženú, ale ide len o ten vystavený kus. Zakúpenú roletu si doma budete musieť zložiť sami.

Nákup roliet na e-shopoch rôznych obchodov

clanek_003

Väčšina reťazcov s ponukou roliet Deň a noc, pokiaľ nie všetci, prevádzkujú e-shop, na ktorom sa dajú rolety kúpiť aj bez návštevy kamenného obchodu.

Výhody:

  • Nemusíte navštevovať kamenný obchod a nakúpite z domu.
  • Pri nákupe cez e-shop je väčšinou nižšia cena, hoci pravidlom to nie je.
  • Na e-shope môžu byť dostupné aj tie rolety, ktoré napríklad kvôli miestu nie sú vystavené v obchodoch.

Nevýhody:

  • E-shopy reťazcov bývajú dosť nepriehľadné, keďže musia vyhovovať potrebám mnoha typov ďalšieho sortimentu. Filtry tak napríklad neobsahujú nastavenie rozmerov, alebo sú nepresné, čo sa týka farieb..
    Napríklad u Jysku vidíte v ponuke DUO rolety (čo je len iné obchodné označenie roliet Deň a noc) iba 6 kusov roliet. Pritom vo filtroch, ktoré sú mimochodem len 2, čítate o ponuke 15–30 roliet! Nemôžete vyberať ani podľa farieb, úrovne tienenia, proste nič.
    Baumax už má filtrovanie vyriešené lepšie, ale aj tak je ponuka roliet na e-shope mätúce. Napríklad v skupine farieb „lososová“ vidíme 9 roliet. V skutočnosti ale nejde o 9 rôznych farieb, ale o jedinú látku! Je tu len 9 rôznych rozmerov jednej a tej istej rolety.
  • Všetky nevýhody daného dodávateľa, ktoré vidíme v kamennom obchode, sa väčšinou opakujú aj na e-shope.

Zákazková výroba u iných špecialistov na rolety

Hoci je Fexi jednotkou na trhu roliet Deň a noc, nie sme samozrejme jediný, ktorý tieto rolety dodávajú. Ako jedny z mála sa ale nenechávame rozptyľovať inými typmi tienenia a špecializujeme sa výhradne na rolety Deň a noc.

Vďaka našej špecializácií si môžeme dovoliť mať najnižšie ceny v porovnaní s konkurenciou. Samozrejme, že máme na mysli len tú konkurenciu, ktorá sa zaoberá výhradne roletami na mieru.

Urobili sme malý experiment: zadali sme do vyhľadávača výraz "rolety deň a noc". Na prvom mieste sa objavuje web fexi.sk a pod ním nižšie niekoľko konkurentov. Keď vynecháme rôzne porovnávače tovaru a potom obchodné reťazce bez špecializácie na rolety, dostaneme zaujímavé porovnanie.

Porovnať presne ponuky rôznych výrobcov nie je možné - každý inak označuje radu svojich výrobkov, mierne sa líšia aj ponúkané rozmery. Vybrali sme teda podobnú látku, farbu i rozmery a porovnali ceny roliet. Z pochopiteľných dôvodov nebudeme uvádzať názvy konkurentov pri konkrétnych cenách, ale pre predstavu našej cenovej politiky to postačí:

Naša roleta pre porovnanie je Roleta Deň a noc, Origin biela, A 001b. Zvolili jsme výšku 220 cm, šírku 80 cm a biele ovládanie umiestnené vľavo.

  • Cena Fexi: 29,40 €
  • Konkurent č. 1: 45,54 €
  • Konkurent č. 2: 44,77 €
  • Konkurent č. 3: 120,97 €

K tomu všetkému ešte započítajte skutočnosť, že ako jediný Vám roletu pri výrobe už zložíme, takže montáž Vám v tom najjednoduchšom prípade, teda u montáže zavesením, zaberie zhruba 2 minúty.

Nakupujte rolety s rozumom

Rolety Deň a noc sú určite vynikajúcim pomocníkom v domácnosti aj v kancelárii. Majú skvelé vlastnosti pri tienení a tvoria zaujímavý dizajnový prvok. Ich zaobstaranie nemusí byť ani finančne náročné, ak si zvolíte správneho dodávateľa.

Ako sme ukázali vyššie, ceny sa môžu značne líšiť a niekedy výrobca požaduje aj viac ako štvornásobok. To by ešte pre niekoho nemusela byť prekážka, ale len vtedy, ak by výrobca ponúkal ďalšie benefity, aby takúto cenu obhájil.

Vieme, že samochvála vždy trochu zapácha, ale sme presvedčený, že Fexi je tou najlepšou voľbou, ak hľadáte seriózneho a cenovo dostupného výrobcu roliet Deň a noc. A nemyslíme si to iba sami, ako ukazujú referencie od našich spokojných zákazníkov.

Rolety fexi sú proste sexy.