Rolety Deň a noc sú len začiatkom, pripravujeme aj ďalšie druhy tienenia, hovorí Ondřej Holubec, CSO spoločnosti FEXI

Chceli by ste nahliadnúť pod pokrievku spoločnosti FEXI? Potom máte jedinečnú možnosť! Vyspovedali sme pre Vás Ondřeja Holubca, CSO společnosti FEXI, ktorý Vám prezradí nielen mnoho zaujímavosti o roletách Deň a noc, ale taktiež novinky, ktoré sa pre Vás chystajú. 

clanek_001

Dobrý deň, Ondro, skúste nám prosím popísať, čo máte vo FEXI na starosti.

Dobrý deň, vo FEXI mám na starosti vedenie celého e-shopu, komunikáciu s dodávateľmi, odberateľmi a koordináciu práce celého tímu, ktorý sa o našich  zákazníkov stará. Samozrejme na všetko vyššie zmienené nie som sám, okrem skvelých členov tímu zákazníckej podpory mi pomáha aj naše rozsiahle marketingové oddelenie. Vďaka tomu mám taktiež viac priestoru pre tvorbu a prípravu ďalších projektov.

Prečo ste sa rozhodli venovať zrovna roletám Deň a noc? Iná tieniaca technika Vás nezaujala?

To viete, že zaujala! Rolety Deň a noc sú len začiatkom. Vybrali sme si ich na FEXI, pretože ide o naprosto skvelý produkt, ktorý kombinuje funkčnosť a design za dobrú cenu. Pripravujeme však taktiež výrobu ďalších druhov interiérového tienenia. Do budúcna by sme sa chceli zamerať aj na exteriérové tienenie, ale to nám asi ešte chvíľu potrvá. 

Nebojíte sa, že je tým pádom výber pre zákazníkov obmedzený?

To si nemyslím. Rolety Deň a noc majú skutočne veľmi široké spektrum využitia – od zatemnenia až po designové doladenie celého bytu alebo domu. Nehľadiac na to, že stále ponuku rozširujeme, napríklad o nové farby alebo vychytávky, akou sú momentálne bezdrôtové elektrické rolety

A z pohľadu Vašich osobných preferencií, aké tienenie pokladáte za najkvalitnejšie a ktorému by ste sa naopak vyhnuli?

Asi nebude prekvapením, že aj ja osobne mám momentálne rolety Deň a noc. (smiech) Páči sa mi, že kombinujú funkčnosť a design presne tak, ako potrebujem. Z ponuky interiérového tienenia sa podľa mňa jedná o najlepší spôsob zatemnenia. Napadá ma len možnosť, keby som potreboval niektoré okno skutočne otvoriť dokorán, zvažoval by som rolety Plisé vŕtané medzi zasklievacie lišty. Tie však zase nie sú vhodné pre dvere. 

A čomu by som sa vyhol? Rozhodne nie som fanúšikom klasických hliníkových žalúzií vŕtaných na okno a širokých hliníkových žalúzií vŕtaných do steny alebo stropu. Takéto tienenie mi pripadá veľmi neestetické a nepraktické. Nemôžete ich poriadne vyčistiť, svetlo Vám bude vždy presvitať medzi lamelami a hranou okna a dierkami pre silon, skratka nič o čo by ste pri každodennom používaní stáli. 

Čo je podľa Vás na FEXI unikátne? Čím sa odlišuje?

Za mňa to sú jednoznačne dve veci. Zaprvé samotný produkt – ponúkame za veľmi priaznivú cenu už zložené rolety na mieru. Rolety od FEXI majú vo všetkých kazetách zadný nosný profil, ktorý je zložený a zoskrutkovaný, naviac sú vždy vyrobené presne podľa zadania zákazníka. To je tým najdôležitejším rozdielom, ktorý u konkurencie nenájdete. Taktiež nie je bežným štandardom, že má zákazník v cene aj vodiaci silon, čo je u nás samozrejmé.

Druhým pilierom FEXI je zákaznícka podpora, na ktorú veľmi starostlivo dohliadame. Heslo náš zákazník, náš pán pre mňa nie je len prázdnou frázou, ale beriem ho úplne vážne. Snažíme se zákazníkom nákup čo najviac spríjemniť, vychádzame im maximálne v ústrety a plníme aj neštandardné požiadavky. Každú objednávku telefonicky overujeme a uisťujeme sa, že zákazník má správne zamerano. Takýto postup je na trhu skôr ojedinelí.

Neuvažovali ste niekedy o kamenných predajniach? Predsa sa len hovorí, že osobný kontakt je nenahraditeľný.

Áno, máme to v pláne. Vyskúšali sme už pilotný projekt, pri ktorom si mohli zákazníci prísť osobne prehliadnuť všetky naše látky, prípadne sa taktiež poradiť s našimi odborníkmi a tienenie si zakúpiť. Nakoniec to ale vždy dopadlo tak, že si zákazníci vybrali cca 5 vzoriek, tie si vzali domov a nákup dokončili z pohodlia domova. Z toho nám jasne vyplynulo, že si chcú ľudia najprv prirovnať konkrétne látky k parapetu, podlahe, sedačke atď. V súčasnej dobe tak ponúkame službu, kedy zákazníkovi úplne zdarma pošleme až 8 vzoriek

A čo expanzia do zahraničia? Drží sa FEXI len v Česku alebo ste už vyrazili aj za hranice? 

Momentálne pomerne dobre fungujeme na Slovensku, ďalšie krajiny sú len v prípravnej fáze. Vieme, že máme veľmi kvalitní produkt, preto sa exportu nebojíme.

Spolupracujete taktiež s firmami, architektmi, projektantantmi apod.? Ako takáto spolupráca vyzerá?

Primárne sa zameriavame na koncových zákazníkov, preto máme koniec koncov aj tak nízké ceny. Nebráníme sa ani spoluprácam v podobe B2B, teda s inými podnikateľmi a osobami z oboru. Pre našich partnerov máme pripravené zľavy, kompletné vzorníky, rolety zdarma a ďalšie podporné materiály. Vieme, že niektorí naši zákazníci by si radi zaplatili komplexnú službu, teda všetko od zamerania, poradenstva a montáže. V tom vidím opravdu veľký potenciál pre našich partnerov. Musí byť však pripravení na to, že neposkytujeme zľavy 50–60 % ako firmy, ktoré sú na B2B sektor zameraný, pre nás by takáto spolupráca nebola rentabilná. 

Je známe, že intenzivne pomáhate Mobilnému hospicu Ondrášek. Prečo ste sa rozhodli podporiť práve tento projekt?

To je pomerne jednoduché. Chceli sme nejaký lokální projekt, aby finančná pomoc zostala v regióne, v ktorom pôsobíme.

Približte prosím našim zvedavým čitateľom, ako vzniká ponuka roliet na e-shope. Kto napríklad rozhoduje o farbách apod.? 

V súčasnej dobe spolupracujeme s niekoľkými osvedčenými dodávateľmi, ktorý ma prevažne oslovujú s ponukou nových látok. Než sa pre nejakú priamo rozhodneme, hodnotíme jej kvalitu, cenu, rýchlosť a stabilitu dodávky, dodávaný rozmer roliet, gramáž, design a mnoho ďalšieho. Pokiaľ sa s dodávateľom dohodneme, látka sa nafotí, nacení, vytvorí sa vizualizácia, nachystajú sa vzorky pre zákazníkov a nová roleta sa finálne pridá na e-shop. Potom si ju už zákazník len vyberie v rozmeroch, ktoré mu vyhovujú, a my mu ju necháme vyrobiť na mieru podľa presného zadania. 

Pripravujete momentálne nejaké zaujímavé novinky? Na čo sa môžu zákazníci FEXI tešiť?

Snažíme sa pre zákazníkov stále prinášať niečo nové. Máme už hotový kompletne nový design celého e-shopu, ktorý prinesie celú radu zlepšení. Po novom si zákazník bude môcť vybrať kazetu až v detaile produktu, v čom vidím opravdu veľký posun k lepšiemu od súčasného stavu. Ďalej plánujeme pridať malú skrutku pre dotiahnutie silonu a rozhodne by sme chceli do budúcna celý web zjednodušiť a hlavne zrýchliť. 

Prekvapili Vás niekedy preferencie zákazníkov? Napríklad stal sa niektorý model veľmi obľúbený/neobľúbený, bez toho aby ste to čakali?

Osobne ma zaujalo, koľko ľudí vlastne nehľadá úplné zatemnenie. Na začiatku sme si mysleli, že nás ľudia budú oslovovať hlavne preto, že chcú čo najväčšiu tmu v miestnosti, ale neni to tak. Zákazníci skôr túžia po skĺbenie toho, aby do miestnosti neprestupovali priame slnečné lúče a zároveň aby zostala čo najväčšia možná intenzita svetla. A nakoniec to dáva zmysel. Ak nepočítam spánok, tak ku bežnému dennému fungovaniu nepotrebujete absolútnu tmu.

Skúste nám nakoniec prosím priblížiť trendy v roku 2021 a ako na ne zareagovalo, prípadne ešte reaguje, FEXI.

Jednoznačne pokračuje trend zbavovania sa starých roliet a žalúzií. Ľuďom prestáva stačiť len funkčnosť, zaujímajú sa taktiež viac o design a estetiku. Túžba zkrášľovať domov je teraz naviac intenzívnejšia, keď ľudia trávia vo svojich obydliach oveľa viac času. Pokiaľ sa taktiež chystáte na nákup nového tienenia, rozhodne doporučujem zvážiť rolety Deň a noc. Za prijateľnú cenu získate kvalitný produkt, ktorý kompletne zmení vizuál celej miestnosti. Je to taká malá, ale viditeľná rekonštrukcia, ktorú si môže urobiť každý sám. Osobne teraz pracujem taktiež na tom, aby sme ešte viacej rozšírili ponuku látok, aby si opravdu každý našiel ten svoj jedinečný design, ktorý ho charakterizuje.