Rolety Deň a noc pre moderný interiér

Rolety Deň a noc dokonale zapadajú do moderného a elegantného interiéru, pretože sa tam odráža elegantná línia moderne zariadeného bytu. Vizuálne taktiež vytvoríte viac priestoru pomocou vodorovných pruhov. Viac priestoru, svetla, moderný designový prvok; čo chcieť od tienenia viac!

clanek_001

Výhody roliet Deň a noc v modernom interiéri

Veľkou výhodou roliet Deň a noc v modernom interiéri je, že si ich môžete zostaviť sami podľa svojho priania. Farbu a látku roliet si určujete sami. Okrem toho si ju môžete ľubovoľne nastavovať a meniť, aby ste dosiahli správne množstvo svetla a súkromia. 

Množstvo svetla ide jednoducho regulovať pomocou vzájomných pozícií textilných pruhov roliet. To je v otvorenom a elegantnom interiéri veľmi príjemné. Zároveň si určíte mieru svojho súkromia tým, ako hlboko roletu stiahnete alebo vytiahnete.

Hlavné výhody roliet Deň a noc

  • Dostatok svetla a súkromia
  • Zatemňovacie látky do spálni
  • Široká škála farieb a designu

Moderní interiér

Každý moderní interiér môže vyzerať trochu inak. Rôzne farby, tvary, použité materiály, doplnky alebo osvetlenie. Niečo ale majú všetky moderné interiéry spoločné. Tým je využitie technológie vstavaných spotrebičov, použitie jednoduchých tvarov a línií a kladenie dôrazu na funkčné využitie celého priestoru.

Jednoduchosť a čisté línie sa prejavujú aj v detailoch, ako sú dvere bez zárubní, alebo práve tieniaca technika, ktorá splýva s múrmi a kryje celú plochu okna vrátane okenného výklenku. V prípade potreby sa dajú rolety veľmi jednoducho vytiahnuť a umožnia tak plné otvorenie okenného krídla.

Pre zakrytie celej šírky okna doporučujeme vyberať rolety v MAXI kazete alebo v POLO kazete. Ich hlavnou výhodou je vystužený zadný profil kazety a tým pádom celková pevnejšia konštrukcia. Práve kvôli tomu je možné vyrobiť roletu v šírke až 240 cm.

Vhodnou montážou pre takto široké rolety je vŕtanie do steny nad okenný výklenok, prípadne do stropu pred okno. Je síce možné vŕtať aj do stropu priamo vo vnútri výklenku, ale je potrebné počítať s tým, že roleta potom zaberie asi 6 cm priestoru. Horná hrana okna by preto mala byť od stropu výklenku vzdialená o niečo viac, aby sa okno dalo otvoriť dokorán. Avšak pokiaľ stačí okno len pootvoriť na ventilaciu, tak tam väčšinou problém nebývá a roleta vojde.

Dostatok svetla a súkromia

Pre osvetlenie je samozrejme najlepšie prirodzené slnečné svetlo. Ľudské oko ju vníma najlepšie. Na druhú stranu je náročné zaistiť kontinuálne osvetlenie v rovnakej intenzite po celý deň. Preto k modernému interiéru patrí kvalitné osvetlenie spolu s kvalitným tienením.

Práve kombinácia moderných LED svetiel a kvalitných roliet umožňuje nastaviť si optimálne svetelné podmienky pre prácu, odpočinok alebo spánok. Rolety zaistia, že ostré slnko nebude nikoho v miestnosti oslňovať a zvyšovať teplotu. Kdo si ale praje, môže si rolety nastaviť tak, že osvetlenie nebude treba ani zapínať.

Zatemňovacia látka do spálne

Pre večernú pohodu, kedy už sa svetla zapínajú, môžete rolety nastaviť tak, že celkom zabránite pohľadom z vonku. V miestnostiach, kde sa spí, doporučujeme používať rolety rady Blackout, ktoré úplne zatemňujú.

Široká škála farieb a designu

Moderný interiér nediktuje žiadnu konkrétnu farbu. Rovnako ako v móde obliekania sa farby každoročne menia, môže byť interiér ladení do prírodných motívov, pastelových farieb, do rôznych tónov bielej, šedej atď.

Výhodou roliet Deň a noc je možnosť vybrať si zo stoviek farieb, dekorov a motívov. Jednoducho sa tak prispôsobí každému interiéru. Pokiaľ si prajete, zašleme Vám zdarma vzorník s látkami, abyste si mohli vyskúšať, ako by takéto rolety vyzerali priamo u Vás doma.