Prečo sú rolety Deň a noc vhodné aj do kúpeľne?

Hľadáte vhodnú variantu zatienenia a regulácie svetla do kúpeľne? Máme pre Vás výborný tip. Skúste vsadiť na rolety Deň a noc od Fexi. Prečo sú rolety Fexi pre Vašu kúpeľňu tými pravými? Čo vlastne tieto rolety predstavujú a v čom sú výnimočné? Akú farbu roliet do kúpeľne ideálne zvoliť? To všetko si môžete prečítať v nasledujúcom článku. 

V predchádzajúcich článkoch na našom blogu sme sa Vám snažili predstaviť tie hlavné benefity roliet Fexi, ktoré by ste mohli oceniť napríklad v spálni alebo v kuchyni. Dneska Vám naopak povieme, prečo sú rolety Deň a noc od Fexi ideálne taktiež do Vašej kúpeľne.

Vybrať vhodné rolety do kúpeľne nemusí byť tak úplne jednoduché. Regulácia svetla do kúpeľne totiž musí spĺňať hneď niekoľko zásadných požiadaviek. Zatienenie v kúpeľni by malo prepúšťať dostatok denného svetla, ale zároveň by sa malo dať jednoducho zatemniť, aby sa mohlo jednoducho vytvoriť potrebné súkromie. Malo by byť štýlové, jednoducho ovládateľné, a predovšetkým taktiež otierateľné. Malo by perfektne ladiť s interiérom kúpeľne a celého domu. Malo by celú kúpeľňu príjemne zútulniť, nie z nej neesteticky vyčnievať. A predovšetkým by taktiež mala byť bezpečné pre deti a pre domáce zvieratá. To všetko nami ponúkané rolety Fexi spĺňajú na výbornú, a iste si ju tak vo svojej kúpeľni zamilujete aj Vy.

clanek_001

Čo to vlastne rolety Deň a noc sú?

Hneď na začiatok je dobré si povedať, čo vlastne rolety Deň a noc vôbec sú. 

Rolety Deň a noc od Fexi sú v istých ohľadoch veľmi podobné bežným roletám – látka rôznych farieb a vzorov (ktorá zaisťuje reguláciu prechádzajúceho svetla a lúčov) sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá je spravidla umiestnená nad oknom. Táto látka však nevisí voľne vo vzduchu, ale je vedena pevným silónom.

Rolety Deň a noc by Vám mohli tiež pripomínať klasické žalúzie. Rovnako ako žalúzie sa totiž aj rolety Deň a noc Fexi skladajú z jednotlivých „lamel“. Aj princíp fungovania je u oboch týchto možnostiach zatienenia veľmi podobný – jednoducho sa totiž môžete rozhodnúť pre narolovanie celej látky nahoru a tím okno úplne odkryť, alebo naopak vyrolovať až dole a okno zakryť. 

Aj napriek tomu však rozdiely medzi bežnými žalúziami a roletami Deň a noc existujú. Pri stiahnutých žalúziách regulujete priechod svetla zmenou uhlu, ktoré jednotlivé lamely zvierajú so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú jednoducho nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktorú dovolíme lúčom a svetlu prechádzať.

Ako rolety Deň a noc Fexi fungujú?

Látka na roletách Deň a noc, ktorá reguluje priechod svetla do interiéru, je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov

Prvým pruhom je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nijak nebrání. Druhý pruh tvorí nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti na gramáži látky, ale predovšetkým na farbe látky. 

Čo sa týka konkrétnej priesvitnosti daných látok, tak obecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete

Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však do istej miery prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňu s vyššou gramážou. Nejväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si kúpite zatemňovacie rolety Deň a noc z rady Blackout

clanek_002

V čom sú rolety od Fexi výnimočné?

Rolety Deň a noc Fexi sa dajú považovať za opravdu výnimočné a jedinečné. Prečo? Lebo sú nadčasové, minimalistické, bezpečné, cenovo dostupné a vhodné prakticky do každej miestnosti. Vyrobené sú výhradne z prvotriednych materiálov a do interiéru Vašeho domu skvele zapadnú vďaka našej pestrej ponuky skvelých farieb.

Regulácia svetla a súkromia v jednom

To, prečo si zrejme plánujete rolety Deň a noc od Fexi zaobstarať, je možnosť plynulej regulácie svetla v akejkoľvek miestnosti. Rolety Fexi však ponúkajú ďaleko viac.

Rolety Fexi regulujú prechádzajúce svetlo, čím perfektne chránia Váš dom pred ostrým slnkom a horkými letnými dňami. Ich schopnosť zachytiť a zadržať teplo znamená, že Vám pomôžu znížiť účty za energie, pretože môžu zadržiavať teplo v zime, a naopak odrážať teplo v lete.

Zároveň Vám však môžu rolety Fexi behom celého roku poskytnúť dostatok súkromia, pokiaľ okná Vašej kúpeľne (či akejkoľvek inej miestnosti vo Vašom dome) smerujú napríklad do rušnej ulice. Rolety tak jednoducho v danom interiéri vytvoria práve takú atmosféru, po ktorej túžite.

Rolety Fexi sú bezpečné pre deti

Ďalším skvelým benefitom, ktorým si Vás rolety Fexi zaručene získajú, je to, že sú vhodné aj do interiéru, kde sa pohybujú deti.

Pretože to najväčšie riziko môžu pre deti predstavovať voľne sa pohybujúce retiazky pre ovládanie roliet. Ponúkame Vám preto hneď niekoľko možností, ako je možné tomuto prípadnému nebezpečenstvu jednoducho predísť.

Čo sa týka samotných ovládacích retiazkou, stačí len zvoliť ich vhodnú dĺžku, na ktorú by menšie dieťa nedosiahlo. Opačné riešenie si naopak žiada situácia, pokiaľ si plánujete zaobstarať nové rolety do domu s dieťaťom, ktoré ich už dokáže samo ovládať. V tú chvíľu je dôležité, aby dieťa na retiazku zo zeme jednoducho a bezpečne dosiahlo.

Výhodou je, že si u nás môžete ideálnu dĺžku ovládacej retiazky kedykoľvek doobjednať. Ako teda bude Vaše dieťa rásť, môžete bez obáv prikúpiť nové retiazky s vyhovujúcou dĺžkou. 

Predísť nešťastiu môžete taktiež pomocou praktickej bezpečnostnej kladky, ktorá zabraňuje voľnému pohybu retiazky a vytvoreniu sľučky. 

Ak sa však chcete ovládacím retiazkám úplne vyhnúť, môžete vsadiť na nami ponúkané elektrické rolety s diaľkovým ovládaním.    

clanek_003

Ako vybrať ideálne rolety do kúpeľne?

Aby rolety vo Vašej kúpeľni plnili svoju funkciu čo možno najlepšie, vytvárali v nej žiadané súkromie a prijemne regulovali prechádzajúce lúče, je treba sa na ich výber opravdu starostlivo zamerať.

Výber vhodných roliet do kúpeľne 

Už na samotnom začiatku, pri výbere nových roliet Fexi je dôležité si uvedomiť, že každá miestnosť má svoje špecifické potreby. Jedny a tie isté rolety sa preto nemusia hodiť do kúpelne a aj do detskej izby. 

Vždy preto musíte dopredu starostlivo zvážiť, čo vlastne od roliet v danej miestnosti očakávate a akú chcete, aby plnili funkciu. Či majú len príjemne regulovať slnečný svit, alebo majú danú miestnosť úplne zatemniť. V kúpeľni sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude jednať o správnu mieru regulácie svetla a vytvorenie dostatočného súkromia.

Voľba ideálneho designu kúpeľňových roliet 

Tým vôbec najdôležitejším krokom pri výbere nových roliet je voľba vhodného designu. Alebo ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja práve od designu a farieb látok

Prednosť by ste v tomto prípade mali dať skôr svetlejším látkám, ktoré jednoducho splynú s ďalšími prvkami v kúpeľne, príjemne ju zútulnia a nebudú na seba zbytočne upútavať príliš veľa pozornosti. 

Kde sa hodia svetlejšie rolety?

Ako už dobre viete, čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkých do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť. Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kúpeľní, kuchýň alebo obývacích izieb, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

Svetlé aj farebné kúpeľňové rolety

Svetlejšie rolety pôsobia vzdušne, čiste, nadčasovo, ale zároveň dokážu v kúpeľni vytvoriť požadovanú atmosféru. Perfektne v kúpeľniach vypadajú napríklad béžové, krémové, biele alebo šedé rolety, ktoré budú trendy aj za mnoha rokov. Roletami v týchto neutrálnych farbách nič nezkazíte.

Výber konkrétnej farby kúpeľňových rolet by sa mal samozrejme odvíjať od designu interiéru domu, a predovšetkým kúpeľne. Rolety by mali s kúpeľňou príjemne ľadiť. Mali by byť v harmónií s farbami, ktoré sa v kúpeľni najviac vyskytujú. Nemali by byť zbytočne výrazné a nemali by sa stať dominantou celej kúpeľne. 

Pokiaľ je Vaša kúpeľňa ladená do bieleho elegantného designu, je ideálne vsadiť na čisté biele rolety, ktoré priestor perfektne dotvoria. Pokiaľ sa vo Vašej kúpeľni vyskytujú napríklad béžové alebo šedé prvky, môžete vsadiť práve na béžové alebo šedé rolety, a vytvoriť tak designove perfektne vyladenú miestnosť.

Čím ďalej, tým častejšie sa v kúpeľniach objavujú aj pestrejšie farby. Viac a viac populárne začínajú byť napríklad výrazné kachličky a farebné stierky na stene. V kúpeľniach je tak možné vidieť aj farby, ako napríklad modrá, zelená, fialová či červená. V takom prípade máte dve možnosti. Buď vsadiť na neutrálnejšie farebné tóny roliet (krémová, biela), alebo využiť našu pestrú ponuku farieb a do svojej kúpeľne si zaobstarať rolety v takom tóne, ktorý by dokonale ladil s výraznejšou farbou v  kúpeľni (modrá, zelená, červená, …). V tomto prípade si dajte pozor nato, aby nebolo danej farby v kúpeľni až príliš. Aj cez použitie pestrejších farieb by mala kúpeľňa stále pôsobiť čiste, zjednotene a elegantne.

clanek_004

Veríme, že bol pre Vás náš článok o ideálnych roletách do kúpeľne prínosom a že teraz už budete pri výbere kúpeľňových roliet vedieť, na čo si dať pozor a na čo sa zamerať. Pokiaľ by Vás zajímalo čokoľvek, čo sa týka roliet Deň a noc od Fexi, neváhajte nás kontaktovať. Naša zákaznícka podpora je Vám plne k dispozícií a zo všetkým Vám ochotne pomôže a poradí tak, abyste boli maximálne spokojní.