Tipy na rolety Deň a noc do kúpeľne

Vybrať vhodné rolety do kúpeľne nemusí byť tak úplne ľahké. Variant zatienenia do kúpeľne totiž musí spĺňať hneď niekoľko zásadných požiadaviek. Rolety v kúpeľni by mali prepúšťať dostatok denného svetla, ale zároveň by sa mali dať ľahko zatemniť, aby mohli jednoducho vytvoriť potrebné súkromie. Mali by byť štýlové, ľahko ovládateľné, a predovšetkým aj utierateľné. Mali by perfektne ladiť s interiérom kúpeľne aj celého domu. Ako teda vhodné rolety do kúpeľne vybrať a aké ďalšie vychytávky si môžete do svojej kúpeľne zaobstarať? 

clanek_001

Rolety Deň a noc Fexi nielen do kúpeľne

Rolety Deň a noc sú v istých ohľadoch veľmi podobné bežným roletám – látka rôznych farieb a vzorov, ktorá zaisťuje reguláciu prichádzajúceho svetla a lúčov, sa vysúva a zasúva do kazety, ktorá je spravidla umiestnená nad oknom. Táto látka však nevisí voľne vo vzduchu, ale je vedená pevným silónom.

Rolety Deň a noc by Vám mohli tiež pripomínať aj klasické žalúzie. Rovnako ako žalúzie sa totiž aj rolety Deň a noc skladajú z jednotlivých „lamiel“. Aj princíp fungovania je u oboch týchto možnostiach zatienenia veľmi podobný – jednoducho sa totiž môžete rozhodnúť pre vytiahnutie celej látky nahore a tým okno úplne odkryť, alebo naopak na stiahnutie až dole a okno 

Aj napriek tomu však rozdiely medzi bežnými žalúziami a roletami Deň a noc existujú. Pri stiahnutých žalúziách regulujete priechod svetla zmenou uhla, ktorý jednotlivé lamely zvierajú so zvislou plochou okna. Oproti tomu rolety Deň a noc umožňujú ľahko nastaviť veľkosť medzery medzi jednotlivými lamelami, cez ktorú dovolíme lúčom a svetlu prechádzať.

Látka na roletách Deň a noc, ktorá reguluje priechod svetla do interiéru, je tvorená pruhmi z dvoch rôznych materiálov. Prvým pruhom je sieťka, ktorá priechodu svetla prakticky vôbec nijako nebráni. Druhý pruh potom tvorí nepriehľadná látka, alebo priesvitná len do istej miery v závislosti od gramáže látky, ale predovšetkým teda od farby látky.

Čo sa týka konkrétnej priesvitnosti daných látok, tak všeobecne platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie dosiahnete. Všetky látky roliet Deň a noc Fexi však do istej miery prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálne zatienenie môžete jednoducho dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia dosiahnete vtedy, ak si zaobstaráte Blackout rolety.

Avšak pozor, aj keď sú rolety Fexi skutočne veľmi kvalitné, nemali by sa zbytočne úplne namáčať. Ak sa tak stane, musia zostať rozvinuté, nech poriadne preschnú. Zároveň teda odporúčame v kúpeľni vetrať, nech nie sú neustále vystavované vlhkému prostrediu.

V čom sú rolety Fexi výnimočné?

Rolety Deň a noc Fexi je možné považovať za naozaj výnimočné a jedinečné. Prečo? Lebo sú nadčasové, minimalistické, bezpečné, cenovo dostupné a vhodné prakticky do všetkých miestností. Vyrobené sú výhradne z prvotriednych materiálov a do interiéru Vášho domu skvele zapadnú vďaka našej pestrej škále ponúkaných farieb.

Regulácia svetla a súkromia v jednom

To, prečo si zrejme plánujete rolety Deň a noc zaobstarať, je možnosť plynulej regulácie svetla v akejkoľvek miestnosti. Ponúkajú však toho oveľa viac.

Rolety Fexi regulujú prichádzajúce svetlo, čím perfektne chránia Váš dom pred ostrým slnkom a horúcimi letnými dňami. Ich schopnosť zachytávať a zadržiavať teplo znamená, že Vám pomôžu znížiť účty za energiu, pretože môžu zadržiavať teplo v zime a naopak odrážať teplo v lete.

Zároveň Vám však môžu rolety Fexi počas celého roka poskytnúť dostatok požadovaného súkromia, pokiaľ okná Vašej kúpeľne (alebo akejkoľvek inej miestnosti vo Vašom dome) smerujú napríklad do rušnej ulice. Rolety tak ľahko v danom interiéri vytvoria práve takú atmosféru, po ktorej túžite.

Všeobecne by sme Vám však odporučili voliť v kúpeľni čo najmenšiu mieru zatemnenia, aby zostala čo možno najviac presvetlená.

clanek_002

Ako si vybrať ideálne rolety do kúpeľne?

Aby rolety vo Vašej kúpeľni plnili svoju funkciu čo najlepšie, vytvárali v nej žiadúce súkromie a príjemne regulovali prichádzajúce lúče, je potrebné sa na ich výber naozaj starostlivo zamerať.

Výber vhodných roliet do kúpeľne

Už na samotnom začiatku výberu nových roliet Fexi je dôležité si uvedomiť, že každá miestnosť má svoje špecifické potreby. Jedny a tie isté rolety sa preto nemusia hodiť do kúpeľne aj do detskej izby. Vždy preto musíte dopredu starostlivo zvážiť, čo vlastne od roliet v danej miestnosti očakávate a akú chcete, aby plnili funkciu. Či majú iba príjemne regulovať slnečný svit, alebo majú danú miestnosť úplne zatemniť. V kúpeľni sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude jednať o správnu mieru regulácie svetla a vytvorenie dostatočného súkromia.

Tým vôbec najdôležitejším krokom pri výbere nových roliet je voľba vhodného designu. Lebo to, ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja práve od designu a farieb látok.

Prednosť by ste v tomto prípade mali dať skôr svetlejším látkam, ktoré ľahko splynú s ďalšími prvkami v kúpeľni, príjemne ju zútulnia a nebudú na seba zbytočne upútavať príliš pozornosti.

Svetlé aj farebné kúpeľňové rolety

Svetlejšie rolety pôsobia vzdušne, čisto, nadčasovo, ale zároveň dokážu v kúpeľni vytvoriť požadovanú atmosféru. Perfektne v kúpeľniach vyzerajú napríklad béžové, krémové, biele alebo sivé rolety, ktoré budú trendy aj za niekoľko rokov. Roletami v týchto neutrálnych farbách nemôžete nič pokaziť.

Výber konkrétnej farby kúpeľňových roliet by sa mal samozrejme odvíjať od designu interiéru domu a predovšetkým kúpeľne. Rolety by mali s kúpeľňou príjemne ladiť. Mali by byť v harmónii s farbami, ktoré sa v kúpeľni najviac vyskytujú. Nemali by byť zbytočne výrazné a nemali by sa stať dominantou celej kúpeľne.

Pokiaľ je Vaša kúpeľňa ladená do bieleho elegantného designu, je ideálne staviť na čisto biele rolety, ktoré priestor perfektne dotvoria. Pokiaľ sa vo Vašej kúpeľni vyskytujú napríklad béžové alebo sivé prvky, môžete staviť práve na béžové alebo sivé rolety, a vytvoriť tak designovo perfektne vyladenú miestnosť.

Čím ďalej častejšie sa však v kúpeľniach objavujú aj pestrejšie farby. Viac a viac populárne začínajú byť napríklad výrazné kachličky a farebné stierky na stenu. V kúpeľniach je tak možné vidieť aj farby, ako je napríklad modrá, zelená, fialová alebo červená. V takom prípade máte dve možnosti. Buď staviť na neutrálnejšie farebné tóny roliet (krémová, biela), alebo využiť našu pestrú ponuku farieb a do svojej kúpeľne si zaobstarať rolety v takom tóne, ktorý by dokonale ladil s výraznejšou farbou vo Vašej kúpeľni (modrá, zelená, červená, …). V tomto prípade si dajte iba pozor na, aby nebolo danej farby v kúpeľni až príliš. Aj napriek použitiu pestrejších farieb by mala kúpeľňa stále pôsobiť čisto, harmonicky a elegantne.

clanek_003

Tipy pre modernú kúpeľňu

Čo ďalšie by Vám v modernej kúpeľni určite nemalo chýbať?

Keď sa povie moderná kúpeľňa, väčšine sa zrejme vybaví voľne stojaca vaňa a priestranný sprchovací kút. Súčasné trendy Vám pritom ponúkajú oveľa viac.

Pokiaľ aj Vy chcete zo svojej kúpeľne vykúzliť skutočnú oázu pokoja a pohody, rozhodne by ste nemali zabúdať aj na takzvanú dažďovú sprchu a živé rastliny.

Veľmi populárne sú v poslednom čase aj batérie pripomínajúce umelecké diela. Čo sa doplnkov týka, skúste dať šancu osvetleným zrkadlám, štýlovým aróma difuzérom, umelým rastlinám alebo vonným sviečkam.

clanek_004

Nechajte si zadarmo poslať vzorky roliet

Ak si nie ste istí, aké rolety Deň a noc Fexi zvoliť, nechajte si poslať až 8 vzoriek úplne  zadarmo, a vyberte si tak ten správny odtieň priamo z pohodlia svojho domova.

Správne odhadnúť, ako budú rolety po inštalácii v obývačke pôsobiť, nemusí byť totiž vôbec ľahké. Aj keď na našom e-shope uvádzame obrázky, ktoré nie sú len ilustratívne, ale maximálne ukazujú, ako rolety skutočne vyzerajú, každý monitor môže byť nastavený inak. Preto môže dochádzať k rozdielom v jednotlivých odtieňoch. Práve preto Vám ponúkame vzorky látok, s ktorými si predstavu urobíte oveľa lepšie.

Pokiaľ si teda nie ste istí, aký odtieň nových roliet Deň a noc Fexi ideálne zvoliť, neváhajte a objednajte si nezáväzne vzorky látok. Sú zadarmo a dorazia k Vám domov skutočne rýchlo.

Vidieť vzorky konkrétnych látok v obchode alebo na internete Vám neuľahčí výber tak, ako keď ich môžete vidieť naživo priamo vo svojej obývačke. Najlepšie je teda nechať si od nás poslať vybrané vzorky, a tie si následne doma priložiť k podlahe, nábytku, oknu či k stene v danej miestnosti, a až potom si rolety v pokoji objednať.

A ak by ste si náhodou počas výberu nových roliet nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte sa na nás kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne poradí tak, aby ste s našimi roletami boli maximálne spokojní. Sme tu pre Vás každý všedný deň od 8 do 16 hodin.