Výhody nákupu roliet online

Plánujete si zaobstarať nové rolety? Viete, ako pri ich výbere ideálne postupovať? Na čo je dobré sa pri obstaraní roliet zamerať? V čom spočíva výhoda nákupu roliet online? O tom všetkom si môžete prečítať v nasledujúcom článku.

online_nakupy_01

Rozhodli ste sa vo svojom dome regulovať prichádzajúce svetlo roletami Deň a noc od Fexi? To máme skutočne radosť.

Roleta Deň a noc od Fexi predstavuje nadčasovú, funkčnú, minimalistickú a cenovo dostupnú variantu zatienenia, ktorá do interiéru prepúšťa požadované množstvo denného svetla, príjemne reguluje ostrý slnečný svit a zároveň sa behom chvíľky dá značne zatemniť. Veľmi ľahko sa ovláda, je vyrobená z prvotriednych materiálov a vďaka skutočne pestrej škále ponúkaných farieb sa skvele hodí do každého priestoru.

Aby ste boli so svojimi novými roletami maximálne spokojný, rozhodli sme sa pre Vás pripraviť súhrn všetkého, na čo by ste sa mali pri výbere nových roliet zamerať, a tiež aj to, prečo je výhodné kupovať rolety online.

online_nakupy_02

Ako postupovať pri výbere nových roliet?

Ešte predtým, než sa pustíte do bližšieho výberu nových roliet, je dobré si špecifikovať, čo vlastne hľadáte. Vhodné zatienenie? Príjemnú reguláciu svetla? Úplné zatemnenie spálne? Podľa toho potom totiž budete dané rolety vyberať. Faktorov, na ktoré sa treba pri výbere nových roliet zamerať, je hneď niekoľko. Pokúsime sa ich všetky postupne prebrať a zjednodušiť Vám tak následný výber a nákup.

Rôzne rolety do rôznych miestností

Hneď na začiatok je dobré si povedať, že každá miestnosť má svoje špecifické potreby. Jedny a tie isté rolety sa preto rozhodne nemusia hodiť do spálne, kúpeľne a aj do pracovne.  Skratka s roletami, s ktorými budete spokojný napríklad v kuchyni, nemusíte byť tak úplne spokojný v detskej izbe. 

Spálňa, detská izba či izba pre hostí slúži primárne na oddych a spánok. Naopak obývacie izby, kuchyne či pracovne sú najviac využívané cez deň na prácu a relaxáciu. Práve na to je pri výbere nových roliet potrebné myslieť. Vždy sa preto snažte dopredu starostlivo zvážiť,  čo od roliet v danej miestnosti očakávate a akú chcete, aby plnili funkciu. Či by mali byť schopné miestnosť úplne zatemniť, alebo v nej majú iba príjemne regulovať slnečné lúče. Či majú vytvoriť dostatok súkromia, pokiaľ okná Vášho domu smerujú do rušnej ulice a podobne.

Design a estetika roliet 

To, ako bude svetlo v danej miestnosti regulované, sa odvíja predovšetkým od samotného designu roliet. Rolety Deň a noc od Fexi sa Vám ponúkajú hneď v niekoľkých odlišných variantoch. Rozdiely medzi jednotlivými roletami Deň a noc sú predovšetkým v type látky, jej gramáži a tiež v šírke a spracovaní priehľadného pruhu. Všeobecne však platí, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšie zatienenie docielite.

Je však dobré si tiež uvedomiť, že všetky látky roliet Deň a noc Fexi čiastočne prepúšťajú svetlo a nie sú 100% zatemňujúce. Maximálneho zatienenia môžete dosiahnuť obstaraním tmavšieho odtieňa s vyššou gramážou. Najväčšiu mieru zatienenia získate vďaka zatemňovacím roletám Deň a noc z rady Blackout

Čo sa týka konkrétnych farieb, prichystali sme si pre Vás naozaj veľmi pestrú a širokú ponuku, z ktorej si tie pravé rolety vyberie skutočne každý. Či už totiž máte interiér Vášho domu ladení do akehokoľvek odtieňa, u nás zaručene nájdete také rolety, ktoré sa k nemu budú perfektne hodiť.

Desing roliet by mal totiž vždy príjemne ladiť s celkovým dizajnom domu, nemal by z neho neprirodzene vyčnievať a mal by celý priestor prirodzene dotvoriť. Keďže je farba a design roliet naozaj kľúčový, venovali sme sa tejto téme, ako vybrať správnu farbu roliet, už pred časom na našom webe. Iste však stojí za pripomenutie, do akej miestnosti je lepšie voliť tmavšie rolety a do akej miestnosti naopak svetlejšie rolety.

 

 

  • Kam sa hodia svetlejšie rolety?

    Čím je látka svetlejšia, tým viac svetla prepúšťa. Vďaka týmto vlastnostiam sa svetlejšie rolety hodia predovšetkým do tých miestností, ktoré nechceme úplne zatemniť, ale iba v nich chceme príjemne regulovať mieru prichádzajúceho svetla.

    Svetlejšie látky sú preto ideálne napríklad do kuchyne či obývacej izby, kde nie je úplné zatemnenie žiadané. 

    Nie je však tiež vylúčené, že zatemňujúca látka nemôže byť svetlá. V našej rade blackout nájdete napríklad krémové alebo sivé látky, ktoré dokážu miestnosť taktiež značne zatemniť. Také látky majú väčšinou vyššiu gramáž a sú vo vnútri nepriehľadného pruhu doplnené o ešte jednu látku navyše, ktorá predstavuje ďalšiu prekážku pre priechod svetla.

 

  • Kam sa hodia tmavšie rolety?

    Naopak blackout/tmavé látky sa hodia predovšetkým do miestností, ktoré chceme čo najviac zatemniť. Ako už bolo vyššie spomenuté, tieto látky nemajú schopnosť zatemniť miestnosť na 100%, ale miera ich zatienenia je naozaj veľmi prijateľná. Je totiž dobré si uvedomiť, že ešte stále ide o rolety, ktoré sú namontované na okne, 100% mieru zatemnenia teda ani nemožno očakávať.

    A práve vďaka svojim nadmieru uspokojivým zatemňovacím schopnostiam, sú blackout rolety Deň a noc vhodné predovšetkým do izieb, v ktorých spíme – teda do spální, detských izieb a izieb pre hostí. Také rolety môžu počas dňa slúžiť na príjemné zatienenie a večer, kedy sa chystáme spať, ich môžeme ľahko zatemniť.

Ovládanie a upevnenie roliet

Pokiaľ už máte vybraný typ roliet aj farbu, tak máte jeden veľmi dôležitý krok úspešne za sebou. Teraz prichádza na rad výber ďalších nevyhnutností. Teda výber typu upevnenia a ovládania roliet.

Čo sa týka samotného upevnenia, rolety Deň a noc Fexi ponúkame v 3 typoch kaziet, ktoré prinášajú 5 spôsobov upevnenia. Medzi ten vôbec najobľúbenejší spôsob sa radí jednoduché zavesenie rolety na okno. Zvoliť však môžete aj vŕtanie kazety do okna, stropu či steny. A keďže aj na detailoch záleží, tak je dobré doladiť výber roliet až do samého konca. A to konkrétne vhodným výberom správnej farby, typu a strany mechanizmu pre ovládanie. Voliť môžete z dvoch spôsobov ovládania a troch farebných prevedení.  Konkrétne teda môžete vyberať medzi klasickou retiazkou alebo naopak elektrickými roletami. Záleží iba na Vás, čomu dáte prednosť. Farbu mechanizmu voľte vždy ideálne podľa farby Vášho okna alebo steny. Mechanizmy ponúkame vo farbe bielej, hnedej a striebornej.

Čistenie a údržba

Obzvlášť ženy pri výbere roliet určite zaujíma, aká náročná bude starostlivosť o ne. Dámy, rozhodne sa nemáte čoho báť. Údržba a čistenie roliet Fexi nie je nič náročné. Drobné znečistenie je možné vyčistiť aj bez demontáže roliet pomocou suchej či vlhkej handričky, alebo môžete na čistenie roliet použiť vysávač. 

Bezpečnosť na prvom mieste

Ak si kupujete rolety do domácnosti, kde žijú deti alebo nejaké domáce zvieratká, tak by ste mali klásť zvýšený dôraz na bezpečnosť. Keďže najväčšie riziko môžu pre Vaše deti predstavovať retiazky na ovládanie roliet, ponúkame Vám hneď niekoľko možností, ako tento problém vyriešiť.

Čo sa týka samotných retiazok, stačí iba zvoliť ich vhodnú dĺžku, na ktorú by menšie dieťa nedosiahlo. Opačné riešenie si žiada situácia, ak si plánujete zaobstarať nové rolety do domu s dieťaťom, ktoré ich už dokáže samo bez problémov ovládať. V tej chvíli je dôležité, aby dieťa na retiazku ľahko a bezpečne dosiahlo.

Výhodou je, že si u nás môžete ideálnu dĺžku retiazky kedykoľvek doobjednať. Ako teda bude Vaše dieťa rásť, môžete si ľahko zaobstarať nové retiazky s vyhovujúcou dĺžkou.

Predísť všetkým nešťastiam spojeným s ovládacou retiazkou, môžete tiež pomocou bezpečnostnej kladky, ktorá zabraňuje voľnému pohybu retiazky a vytvoreniu slučky.

Pokiaľ sa chcete ovládacej retiazke úplne vyhnúť, môžete vsadiť na nami ponúkané elektrické rolety s diaľkovým ovládaním, a razom tak máte po starostiach.

Dôkladné meranie

Pokiaľ ste všetko dobre zvážili, starostlivo vybrali a rozhodli sa pre nové rolety Deň a noc od Fexi, prichádza na rad detailné merania. Presné meranie je pre budúcu funkčnosť a estetiku roliet naozaj veľmi dôležité. Rozhodne však nejde o žiadnu vedu. Pokiaľ budete postupovať podľa nášho návodu, tak pre Vás bude meranie hračka.

Do 10 dní budete mať rolety doma

Ak už máte rolety Deň a noc Fexi vybrané, zamerané aj objednané, tak sa už môžete tešiť, až Vám prídu domov a Vy si ich budete môcť ľahko namontovať. V priemere rolety doručujeme do 5 dní od telefonického overenia objednávky. Najneskôr garantujeme doručenie do 10 dní.

online_nakupy_03

Prečo si zaobstarať rolety online?

A v čom teda tkvie výhoda nákupu roliet cez internet?

Za tie najväčšie výhody nákupu online možno považovať väčší výber, nižšie ceny, najrôznejšie zľavové akcie, možnosť zaslania vzoriek zadarmo, nákup z pohodlia vlastného domova alebo aj zákaznícky servis. Počas výberu roliet cez internet máte dostatok času si všetko poriadne premyslieť, starostlivo premerať a dôkladne zvážiť.

Pri nákupe roliet cez internet máte ďalej možnosť prečítať si najrôznejšie recenzie zákazníkov, ktorí si rolety zaobstarali pred Vami. Ľahko sa tak o roletách dozviete aj to, čo by Vám samotný predajcovia napríklad nepovedali.

Rovnako sa počas nákupu roliet online vyhnete preplneným obchodom, dlhým radám a večnému čakaniu. Obzvlášť potom v tejto neľahkej dobe sa všetci snažíme prepchaným kamenným predajniam skôr vyhýbať, takže nákupy online sú skrátka výhrou.

Aké sú teda hlavné výhody online nákupu nových roliet?

  • väčší výber a lepší prehľad ponúkaného tovaru
  • nižšie ceny, najrôznejšie zľavy a akcie
  • nákup z pohodlia domova bez zdĺhavých front
  • možnosť zaslania najrôznejších vzoriek zadarmo
  • zákaznícky servis a recenzie predchádzajúcich zákazníkov

 

A pokiaľ by ste si náhodou nevedeli počas výberu nových roliet s čímkoľvek rady, tak sa na nás neváhajte kedykoľvek obrátiť. Náš profesionálne vyškolený personál Vám so všetkým ochotne pomôže.