Chyby, ktorým sa treba vyhnúť pri kupovaní nových roliet

Rozhodli ste sa zaobstarať si nové rolety Deň a noc od Fexi? Vyvarujte sa chybám, ktoré sa pri nakupovaní nových roliet často robia. Aké to sú?

clanek_001

 

Výber nových roliet nemusí byť vždy jednoduchý. Ak však dáte na naše nižšie spomínané rady, ľahko tak predídete častým chybám a vyberiete také rolety, s ktorými budete maximálne spokojní aj za niekoľko rokov.

Ktorým chybám sa vyvarovať pri nakupovaní nových roliet?

Ako teda pri výbere nových roliet postupovať, aby ste boli s ich výslednou funkčnosťou maximálne spokojní?

  • Prispôsobte rolety Vašim oknám
  • Zvoľte dostatočne zatemňujúce rolety do spálne
  • Vyvarujte sa priehľadným roletám v kúpeľni

Prispôsobte rolety Vašim oknám

Tým vôbec najdôležitejším krokom pri výbere nových roliet je zohľadnenie typov okien. Teda výber takých roliet, ktoré budú perfektne pasovať na Váš typ okien. Nie všetky rolety sa totiž hodia pre všetky okná.

Ak Váš dom zdobia napríklad guľaté alebo polkruhové okná, je treba dobre zvážiť vhodný výber a následné upevnenie roliet. V tomto prípade možno za jednu zo skvelých variant považovať rolety Deň a noc Fexi, ktoré pomocou vŕtania ľahko upevníte do stropu alebo do steny.

Čím ďalej viac populárnejšie sú aj výklopné a otočné okná. V tomto prípade možno za jedno z riešení považovať upevnenie roliet priamo na okno. Takéto rolety sa pohybujú s oknom, a zachovávajú si tak svoju užitočnosť a funkčnosť. Aj v tomto prípade môžete siahnuť po našich roletách Fexi.

Veľmi často sa u otočných a výklopných okien môže stať, že majú pánty hore, a potom nemožno roletu na okno upevniť. V tej chvíli sa nebojte využiť našu službu Bez starostí, pošlite nám fotografie svojich okien a celú situáciu s nami v pokoji prekonzultujte.

Zvoľte dostatočne zatemňujúce rolety do spálne

Pri výbere nových roliet by ste tiež mali dbať na správny výber látok a farieb. Lebo práve látky a farby môžu výslednú funkčnosť roliet veľmi ovplyvniť. Farby totiž rozhodne neplnia len funkciu estetickú.

Než sa pustíte do podrobnejšieho výberu látok, tak by ste mali určite vedieť, že čím tmavšiu tkaninu zvolíte, tým väčšieho zatienenie dosiahnete. Zároveň je nutné poznamenať, že všetky látky roliet Deň a noc Fexi čiastočne prepúšťa svetlo a nezatemnia danú miestnosť na 100%. Maximálneho zatienenia ľahko dosiahnete zaobstaraním tmavšieho odtieňa a vyššou gramážou látky. Najväčšiu mieru zatienenia získate vďaka zatemňovacím roletám Deň a noc z radu Blackout. Obzvlášť tmavšie látky z radu Blackout dokážu miestnosť dokonale zatemniť. Takže aj keď je roleta zložená z jednotlivých lamiel, medzi ktorými môže prechádzať svetlo, do miestnosti sa ho dostane naozaj úplné minimum.

Do spální sa všeobecne hodia skôr tmavšie látky. Takéto látky ľahko zabezpečia, že do spálne prenikne len veľmi malá časť slnečných lúčov a pouličného svetla. Razom tak tmavšie rolety ľahko vytvoria ideálne podmienky pre pokojný a ničím nerušený spánok.

clanek_002

Vyvarujte sa priehľadným roletám v kúpeľni

Čo sa týka napríklad roliet do kúpeľne, vždy voľte také, ktoré nie sú príliš priehľadné.

Pri výbere roliet do kúpeľne tiež berte do úvahy, že sa jedná o miestnosť s vyššou vlhkosťou. Dávajte preto prednosť vysoko kvalitným roletám, ktoré tieto podmienky bez problémov zvládnu.

Cez nami ponúkané rolety Fexi z prvotriednych materiálov rozhodne vidieť nie je, a tak sú do kúpeľne ako stvorené. A čo sa týka vystavenia rolety vlhkému prostrediu, je v danej miestnosti potrebné často vetrať a nikdy vlhkú roletu nenamotávať nahor. Tým môžete ľahko predísť jej deformácii a poníženiu.

A ak by ste si pri výbere roliet náhodou nevedeli s čímkoľvek rady, neváhajte nás kontaktovať.