Komponenty k roletám Deň a noc, ktoré podporia ich funkčnosť a uľahčia ovládanie

Plánujete si zaobstarať, alebo ste tak už urobili, nové rolety Deň a noc od Fexi a zvažujete, či si k nim následne môžete dokúpiť najrôznejšie komponenty, ktoré by zabezpečili ich 100% funkčnosť? Samozrejme môžete. A o ktoré komponenty sa konkrétne jedná, si môžete prečítať v nasledujúcom článku.

clanek_001

Rolety Deň a noc Fexiskvelou variantou zatienenia či zatemnenia domu, bytu i kancelárie. Sú vyrobené z vysoko kvalitných materiálov, ľahko sa inštalujú a ešte ľahšie ovládajú. Ide skrátka o perfektný spôsob regulácie svetla v interiéri. K roletám Fexi si navyše môžete dokúpiť hneď niekoľko ďalších komponentov, ktoré ich funkčnosť ešte viac zdokonalia.

Aké komponenty si môžete k roletám Deň a noc dokúpiť?

Ťažítko na ovládaciu retiazku

Jednou z možností, ktorú si k svojim roletám môžete ľahko priobjednať, je ťažítko na ovládaciu retiazku. Ťažítko zaistí napnutie retiazky a zjednoduší jeho ovládanie. Záleží teda len na Vás, či dáte prednosť ťažítku, a alebo naopak zvolíte napínaciu kladku, ktorá je súčasťou roliet.

Ťažítko na ovládaciu retiazku si môžete dokúpiť vo chvíli, keď sa Vám nechce kladka vŕtať alebo lepiť na rám okna. Skvele Vám môže ťažítko poslúžiť aj vo chvíli, keď sa kladka z rámu okna odlepuje.

Ťažítko bude na ovládacej retiazke voľne visieť. Oproti kladke, ktorá zabraňuje voľnému pohybu retiazky, je táto varianta vhodná skôr do priestorov, kde nebývajú deti či domáci miláčikovia. Lebo práve voľne sa pohybujúce retiazky by mohli pre deti a zvieratá predstavovať veľké riziko. A bezpečnosť by pritom mala byť vždy na prvom mieste.

Ak teda máte doma deti a zvažujete obstaranie ťažítka, môžete si zároveň priobjednať ovládaciu retiazku s takou dĺžkou, ktorá by pre dieťa bola dostatočne bezpečná. U menších detí sa odporúčajú kratšie retiazky, na ktoré samy nedosiahnu. Naopak u väčších detí, ktoré už dokážu rolety samé bezpečne ovládať, je lepšie zvoliť dlhšiu retiazku, na ktorú dosiahnu bez problémov. Rolety do domácnosti s deťmi skrátka vyžadujú starostlivý výber.

Ak sa rozhodnete zaobstarať si nové rolety a upevniť ich do stropu, tak ťažítko odporúčame použiť. Aj v tomto prípade si môžete nechať vyrobiť retiazku s vhodnou dĺžkou pre Vaše deti.

Ťažítko si môžete zakúpiť hneď v 3 farbách. A to konkrétne v bielej, striebornej a hnedej.

clanek_002

 

Horný plastový háčik na zavesenie otvorených kaziet

Rozhodli ste sa zaobstarať si otvorený typ kazety a jednoducho ju zavesiť na okno? Teraz však máte strach, či bude roleta na okne dobre držať? Dokúpiť si môžete horný plastový háčik na zavesenie otvorenej rolety, a Váš problém tak bude razom vyriešený.

Nami ponúkané horné plastové háčiky sú univerzálne a hodia sa pre väčšinu okien. Kúpiť si ich môžete v bielej alebo hnedej farbe.

clanek_003

 

Spodný háčik na dotiahnutie silonu

Pokiaľ Vám nevyhovuje kovový diel na spodné uchytenie silonu, ľahko si môžete objednať spodný plastový háčik.

Vďaka spodnému plastovému háčiku už nebudete musieť uťahovať malú kovovú skrutku, ktorá je bežne v balení. Háčik môžeme použiť pri variante zavesenie, ale aj vŕtanie do okna, a to u otvorenej a POLO kazety. Okná však nesmú byť fixné. Zaobstarať si ho môžete v bielej a hnedej farbe.

clanek_004

 

A ak by ste si náhodou nevedeli s čímkoľvek rady a potrebovali poradiť, neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre Vás.