Ako vybrať rolety deň a noc do kuchyne

Rolety Deň a noc od Fexi sa hodia prakticky do všetkých miestností vo Vašom dome. Ako však vybrať tie, ktoré sa budú perfektne hodiť do Vašej kuchyne? To si môžete prečítať v nasledujúcom článku.

clanek_001

V minulých článkoch sme sa Vám už snažili poradiť, ako vybrať vhodné rolety do detskej izby alebo napríklad do modernej obývačky. Dnes sa zameriame na to, ako vybrať vhodné rolety do kuchyne.

Pri výbere roliet do kuchyne sa rozhodne nie je čoho obávať. Iba sa Vám pokúsime poradiť, na čo je dobré si dávať pozor, na čo sa zamerať a prečo sa rolety Fexi vlastne do kuchyne perfektne hodia.

Prečo sú rolety Fexi vhodné do kuchyne?

Rolety Deň a noc Fexi majú nespočetné množstvo výhod, vďaka ktorým Vás zaručene očaria. Za tie, ktoré najviac oceníte práve v kuchyni, môžeme považovať ich ľahkú údržbu / umývateľnosť, nestarnúci dizajn a jednoduché ovládanie. Predovšetkým však v kuchyni oceníte rolety Fexi ako ideálnu variantu zatienenia. Teda variantu, ktorá dokonale reguluje priechod slnečného svitu, prepúšťa dostatok svetla, ale zároveň eliminuje ostré a nepríjemné lúče.

clanek_002

Na čo sa pri výbere vhodných roliet do kuchyne zamerať?

Ideálna farba roliet do kuchyne

Ako sme už spomínali vyššie, rolety plnia v kuchyni predovšetkým úlohu ideálneho zatienenia. Aby tomu však tak mohlo byť, je dôležité vybrať správnu farbu roliet. Lebo práve výber vhodnej farby je pri výbere nových roliet veľmi dôležitý.

Všeobecne platí že čím tmavšiu tkaninu si zaobstaráte, tým väčšieho zatienenia dosiahnete. Čo sa týka kuchýň, tak za ideálne riešenie môžeme považovať svetlejšie typy látok a látky s nižšou gramážou, ktoré priechod svetla do kuchyne príjemne regulujú, ale zároveň miestnosť zbytočne nezatemnia. Navyše také rolety pôsobia čisto, elegantne a ľahko sa kombinujú s ďalšími prvkami v kuchyni aj v celom dome.

Skvele v kuchyni fungujú tiež žíhané rolety, na ktorých sú ďaleko menej vidieť všemožné škvrny.

Dostatok súkromia i svetla

Ak sa rozhodnete do svojej kuchyne zaobstarať rolety Deň a noc Fexi vo svetlejších odtieňoch, veríme, že budete nadšení. Takéto rolety do priestoru vpustia dostatok svetla, ktoré je v kuchyni obzvlášť žiadúce, ale zároveň vytvorí dostatočné súkromie, ak okná Vašej kuchyne smerujú do ulice.

Ak však naopak okná smerujú do Vašej nádhernej záhrady, vďaka funkčnosti a jednoduchému ovládaniu si budete môcť lamely roliet jednoducho nastaviť do takej polohy, aby ste počas prípravy pokrmov do svojej záhrady mali ideálny výhľad.

Jednoduchá údržba

Máte kuchynské okno v blízkosti drezu a obávate sa, že by nejaká tá kvapka mohla občas skončiť aj na roletách? S roletami Fexi môžete byť kľudní. Sú totiž otierateľné. Čo sa dá iste za veľkú výhodu považovať aj vo chvíli, keď nemáte v blízkosti okna drez, ale napríklad aj sporák či varnú dosku.

Údržba a čistenie roliet Fexi nie je žiadna veda. Na odstránenie menších fľakov Vám postačí aj suchá handrička. A s tými väčšími si hravo poradí vlhká handrička alebo šetrný čistiaci prostriedok. Ten však vždy prvýkrát vyskúšajte na menej viditeľnom mieste.

clanek_003

A ak by ste si pri výbere vhodných roliet do Vašej kuchyne nevedeli s čímkoľvek rady, stačí nás kontaktovať a my Vám so všetkým radi poradíme.